Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ricotta/ mascarpone

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har bare mascarpone. I oppskriften skal det være ricotta. Er ikke det cirka det samme? :håper:


#2

Teflona sa for siden:

Ricottaen har en annen konsistens, mindre fett også, den er vel minst brukt til dessert av disse to.


#3

lucifine sa for siden:

Ricotta har en annen smak også. Her i hus har vil til nød brukt cottage cheese dersom vi ikke har ricotta.


#4

Hyacinth sa for siden:

Jeg skal lage toast med ricotta (dvs mascarpone) blandet med brunt sukker, eple, muskat og kanel. Går det fint, tror vi?


#5

Hyacinth sa for siden:

Hmmm. Jeg har laget retten mange ganger før og alltid brukt ricotta. Jeg kan ikke huske at den minner om cottage cheese? (Som jeg også bruker store mengder av.)


#6

Teflona sa for siden:

Jepp, det går nok fint!


#7

Hyacinth sa for siden:

Takk! :blomst:


#8

lucifine sa for siden:

Kommer litt ann på hva det skal brukes sammen med. Vi bruker det i lasange, eller annen "fylte pasta retter" der det forsvinner litt i sausen og resten av ostemassen. I en slik dessert hadde jeg ikke brukt det, da hadde jeg heller gått for marscepone som er en kjent dessertost type.


#9

Teflona sa for siden:

Den er jo litt kornete, men kjør den i blenderen, så blir den jevnere i konsistensen.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg skal faktisk bruke cc neste gang jeg er tom for ricotta. Mascarpone smakte godt, for all del, men den ble rennende under steking og toasten ble vassen. Det har jeg ikke opplevd med ricotta.


#11

lucifine sa for siden:

Jeg håper det funker på dette også! Send gjerne tilbakemelding når dere har testet det ut.



#13

Hyacinth sa for siden:

Du har rett. Hvis jeg moser cc, så blir det nok som ricotta. Mascarpone var ikke noe for denne retten, det smakte godt, men det rant bare utover. Det gjør ikke ricotta.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.