Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Hva med de sneglene som ikke liker øl?

#1

Mei sa for siden:

Babysneglene mine er tydeligvis godt oppdratt, for de lar seg absolutt ikke friste av skummende, kaldt og friskt øl. Sneglene på 2-3 cm kaster seg villig uti og drukner, mens de små på knappe 1 cm konsentrert gnafser videre på de stakkars plantene mine. Må jeg bare vente til de blir større og dummere, fortsette å plukke for hånd eller er det et triks jeg ikke har fått med meg?

:tvitvi:


#2

Mei sa for siden:

Kanskje de vil ha litt sjokolade? Med havsalt? :slem:


#3

Veronal sa for siden:

Er de avholds? Kanskje de går for Munkholm? Dvs. hvis de ikke er så mye avholds at de lar seg hemme av inntil 0,7 % alkohol.


#4

Mei sa for siden:

Jeg ve-he-t ikke! :leppe: Det ølet de fikk i dag kan det ikke være mye alkohol igjen i. Boksen har stått åpnet i kjøleskapet i ukesvis.

Jeg lurer forøvrig på hva naboene tror om meg om de ser meg når jeg til stadighet lusker rundt i hagen på kveldstid med en ølboks i hånda.


#5

Vianne Rocher sa for siden:

Svigermor tømmer salt på dem hun. Kort og brutalt.


#6

Mei sa for siden:

For at salt skal virke må man jo finne dem først. Det er litt styrete når de er så små. Salt er heller ikke noe bra for jorda og for plantene så det utgår.


#7

Veronal sa for siden:

Har ikke du kjøpt sånne sånne (øl)bokskjølere slik at du har ikognitobokser?


#8

Mei sa for siden:

:fnis: Nei. Jeg fant faktisk slike på nærbutikken, men de var ikke kule og da var jeg visst ikke så interessert.


#9

Vianne Rocher sa for siden:

Og der avslørte jeg min manglende kunnskap om hage og blomsterhold ja. :humre:


#10

Mei sa for siden:

Mange bruker salt altså, det er et ganske velkjent triks.

(Jeg sitter her og lurer på hvor mye salt som skal til, og hvor potensielt skadelig det er for jord og planter om jeg bare sprinkler bittelitt salt over de mest populære plantene. :knegg: )


#11

ElinM sa for siden:

Er det egentlig så smart å lokke til seg alle sneglene i nabolaget for en ølfest? Mulig naboene setter pris på framgangsmåten, men det er ikke sikkert du får færre snegler i hagen. Har jeg hørt.


#12

Martis sa for siden:

Jeg er ute å plukker et par kvelder i uken, og det blir noen, så her er det mye om dagen. :ugg: Hvor stor skål og hvor masse øl trenger jeg? Og hvor plasserer jeg den? I et bed? Eller garver jeg hull i gresset? :gruble:


#13

Marit K sa for siden:

Plukk alle de små slimdjevlene i en boks, og hell på kokende vann. Tøm så gørra et sted langt unna, eller skyld de ned i do. Vil du ikke plukke selv, så tilbyr du naboungene 50 kr pr boks de fyller med snegler fra hagen din, så kan du bare sitte med vannkokeren klar.


#14

Mei sa for siden:

Hvor god luktesans har de egentlig?

Martis; jeg bruker små skåler som jeg graver ned slik at de er kant i kant med jordoverflaten. Har satt dem i bedene og fyllt dem 2/3 full.


#15

allium sa for siden:

Jeg har enda ikke fått prøvd tipset jeg fikk om et fat med salt, og en skål med øl midt på fatet. Det kommer visstnok fra landbrukshøyskolen. Selv er jeg skeptisk, er de virkelig så dumme at de begår selvmord for øl?


#16

Mei sa for siden:

Jeg la en svær død snegle midt i et hav av salt på plattingen i går som et forsøk. Ingen fangst i natt. Nå skal det sies at jeg ikke fikk noen øl-fangst heller, så jeg tror ikke egentlig jeg har så mange snegler.


#17

allium sa for siden:

Jeg hadde tilfeldigvis en død metemark liggende på skiferhellene mine i går. Det virket. :urk:


#18

Mei sa for siden:

Ja nettopp. Jeg har enda ikke sett en eneste iberia hos meg. Bare brune med lys underside, boa og svarte små. Også et par hagesnegler med hus.

Jeg lurer på om det er greit at hagen grenser til barskog og noe thujahekk. Det tror jeg kanskje ikke sneglene synes er så stas?


#19

allium sa for siden:

Jeg tror ikke de liker sånn tørr skog i det hele tatt. Mesteparten av min hage er også det, og der finner jeg ingen. Det advares jo mot kompostbinger, men i min har jeg ikke funnet en eneste snegle, til tross for øl, og den står i skogdelen av hagen.

Sneglene mine er konsentrert på plenen, i kjøkkenhagen og i grøften mot veien. Og det er ikke veldig mange, plukkerekorden min er vel syv på en dag. Mot min svogers 150 i deres hage, som ikke er halvparten så stor.


#20

Mei sa for siden:

Når jeg går til toget om morgenen, før 07 ser jeg sneglene som er på vei "hjem" fra hagene ellers i nabolaget. Da er det melkesjokoladesnegler og svære svarte og hva_har_du over hele asfalten. Ingen av dem har hittil funnet ut at det finnes gode ting i min hage. Det vil si, en har forsøkt seg, men ble funnet uttørket på en stein dagen etterpå. Mener å ha hørt at de ikke kryper over kunstgjødsel, så jeg har vurdert å lage en "vollgrav" akkurat på den meteren hvor de eventuelt kan komme seg inn hos meg.


#21

Superior sa for siden:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.