Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er best: Canon eller Nikon

#1

Estrella sa for siden:

Vi vurderer å kjøpe et speilreflekskamera :lykkelig: Hvem av disse er best og jeg er helt nybegynner på denne typen av kamera.


#2

SpetakkelRandi sa for siden:

Hva som er best er en ganske smakssak tror jeg. Tror de ligger ganske nært.
Jeg liker best canon, men det er fordi jeg kun har hatt det, så det er vanskelig å si noe om nikon. Canon har jeg aldri vært misfornøyd med, og dermed vil jeg ikke prøve noe annet heller.;)


#3

Wix sa for siden:

Jeg har hatt begge deler, er fornøyd med begge deler. Tror kanskje jeg liker Nikon bittelitt bedre, men de er ganske like i grunnen.


#4

Che sa for siden:

Vi har canon, men det slår meg at nikon har utrolig flotte og klare farger.
En venninne av meg hadde nikon men solgte det for så å kjøpe seg cannon - så det er nok en smakssak.

Fornøyd med canon vi altså


#5

Tinka sa for siden:

Nikon ligger best i hånden min og derfor har jeg Nikon.


#6

Chablis sa for siden:

Canon liker jeg best.


#7

Anne C sa for siden:

Det beste er vel å holde i begge typene og kjenne etter hva du liker best. Vi har Canon, men det er bare fordi vi hadde analogt Canon først.


#8

Niobe sa for siden:

Det er nok en smakssak. Jeg prøveholdt flere kamerahus og Canon sine passet best i mine hender (som ikke er så store). I tillegg kjente vi mange med Canonkamera, så det var lett å få tips og litt opplæring her og der.


#9

Lynett sa for siden:

Jeg liker Nikon, det har vi og er veldig fornøyd, har hatt canon og det ble solgt etter ganske kort tid..

Men det er en smakssak;)


#10

Røverdatter sa for siden:

Jeg har alltid tenkt at Nikon er hakket over Canon uten at jeg har noen begrunnelse utover at jeg syns det høres slik ut når folk kameranerder rundt meg.

For mitt bruk er Canon EOS 400D helt ypperlig. Det beste kjøpet jeg noen gang har gjort tror jeg. Har hatt det i tre år og er fortsatt like forelsket i det. :hjerter:


#11

Isolde sa for siden:

Smaksak. Det som passer best i hånden passer til deg.
Jeg har canon og kommer ikke til å for noe annet senere heller siden jeg har mye utstyr til den.


#12

star sa for siden:

Har Canon og er veldig fornøyd, men har aldri prøvd Nikon da.
Hadde Canon kamera fra før som jeg var helt utrolig fornøyd med, så da jeg skulle ha speilrefleks så ble det Canon da også


#13

Alfa sa for siden:

Smakssak, men erfaringsmessig meiner eg å sjå at Canon gir meir harmoniske fargar, medan Nikon gir betre kontrastar. Eg brukar begge deler, men foretrekker Canon til allround familie- og naturbilete.


#14

Isolde sa for siden:

Lysmåleren har jeg hørt kan være bedre på Nikon. Men veldig mye har jo å si med hvilke objektiv du har på det. Både kontraster og farger.


#15

Honda sa for siden:

Jeg har canon. Speilrefleks og kompakt. Hadde kompakt kamera før jeg arvet svigerfar sitt speilrefleks med masse utstyr. Men nå jakter jeg på nytt å havner hele tiden på canon.
Liker det best.

Svigerfar var flink fotograf og han har bestandig hatt canon, mens en kompis av han har Nikon. og jeg har prøvd det kamera i begravelsen til svigerfar og de er jevngode, synnes jeg.

Så er nok mest smak og behag.

Når jeg tok foto valgfag siste året på ungdomsskolen hadde vi 3 canon og 2 nikon kamera, speirefleks med 135 film :love: ,kunne med begge og da likte jeg nikon best, som måtte stilles inn manuellt fra alle kanter noe 2 av canon ikke trengte derfor har jeg prøvd nikon og i butikken. Men jeg eeelsker mitt "gamle" canon digital. Er 3 år gammelt men funker utmerked ,til jeg tar meg råden til å kjøpe en canon 550d ;)


#16

kokosbolle sa for siden:

Samme her, dette har mye å si. Canon sine ble for små rett og slett.


#17

Misteri sa for siden:

Jeg prøvde det ut i handa og Nikon lå bedre i handa mi en Canon. Så det ble Nikon. Er enig med røkla, er en smaksak.


#18

Katta sa for siden:

Det er vel en typisk smakssak. Jeg liker fargegjengivelsen til Nikon best.


#19

gurgle sa for siden:

Nikon, så klart. :knegg:

Er vel en smakssak - sikkert.


#20

Gardenia sa for siden:

Har Nikon , og er fornøyd med det ! :riktig: Canon har jeg ikke prøvd , men tenker ikke at det er så voldsom forskjell .....?

Lykke til med kamerakjøp !:nikker:



#22

mrc sa for siden:

For de fleste blir det i praksis liten forskjell. Personlig foretrekker jeg Nikon.
Vi har et ganske stort utvalg av speilreflekskameraer i bedriften og i litt forskjellige segmenter. Nikon-kameraene virker mer robuste i konstruksjonen...


#23

Abeline sa for siden:

Jeg har nikon og er fornøyd med det. Et moment du kan ta med i betraktningen er tilgangen på objektiver. Det kan virke som om det er lettere å få tak i brukte objektiver til canon.


#24

Maryan sa for siden:

Nå har vi 3 digitale speilreflekskameraer som alle er relativt store, alt sammen canon, og jeg kunne ikke tenke meg å bytte dem ut. (Ok, jeg ønsker meg et 1D Mark IV, men utover det liksom.)
De ulike segmentene har ulike vinnere med tanke på mengde støy, håndtering av hvitbalanse osv. Men til syvende og sist er det nok en smaksak. OG hva du setter på av objektiv er alfa og omega for bildekvaliteten. For motivet er det øyet som ser og hjernen som komponerer :)


#25

Lykketrollet sa for siden:

Jeg har vært litt delt. Har canon selv, men syntes før at en venninne med nikonkamera fikk mye finere farger på sine bilder enn jeg fikk.

En dag prøvelånte jeg kameraet hennes, og fant ut at jeg liker canon best allikevel.


#26

Veronal sa for siden:

Dere som nevner farger som et element - dere vet at dere bestemmer fargene selv? Selv hvis dere fotograferer i jpg så er det kamerabrukeren som bestemmer hvordan jpg-bildet skal lages - dvs. skarphetsgrad, kontrast, fargemetning og fargetoner. Det er ikke en Nikon-/Canon-greie, altså.


#27

Angelique sa for siden:

Har Nikon og veldig fornøyd med det.
Ikke prøvd Canon.


#28

xfx sa for siden:

Har Canon selv, men tror egentlig alle speilreflekser fra de store produsentene er bra. Det lages ikke egentlig dårlige speilreflekser. :)


#29

sindrome sa for siden:

Det jeg liker veldig bra med Nikon er programvaren som er i kamera, ift. å fikse innstillinger og sånt, det er veldig brukervennlig, synes jeg og har alltid store problemer når jeg låner andres Canon-kameraer.


#30

Estrella sa for siden:

noterer


#31

Niobe sa for siden:

Og motsatt? Jeg har Canon, og synes Nikon er plundrete.


#32

Fløyel sa for siden:

Jeg har Canon og liker det best, men det er vel fordi jeg har lært meg det kameraet.


#33

mrc sa for siden:

Tror det handler hovedsakelig om hva man har mest erfaring med - da blir det gjerne slik.

Videre spiller det en rolle hvilkeg segment kameraet er i - mer funksjonalitet kan bety at det er mer som skal gis innstillingsmuligheter og hvordan det stilles inn begrenses i sin enkelhet/oversiktlighet.

Brukervennlighetsmessig kan nyere kameraer være både bedre og dårligere enn litt eldre i samme segment. Samme segment har blitt mer avansert i dag kontra for f.eks. 3 år siden.


#34

Kaija sa for siden:

Mannen min fikk velge kamera til oss, og endte opp med Nikon. Det var litt større, litt tyngre, og med færre plastdeler enn Canonkameraet. Jeg synes egentlig det er litt stort, og at det ikke ligger helt godt i handa, og snuser på Canonkamera til meg selv.


#35

mrc sa for siden:

Du kan jo sjekke flere modeller. Fordelen med at evt. begge har Nikon er jo at man kan ha ekstraoptikk etc. som kan benyttes til begge kameraene.


#36

Veronal sa for siden:

Hvilken Nikon-modell da, Kaija? Proff-/semiproff-/amatør-med-mye-penger-seriene lages i magnesiumlegeringer i motsetning til amatør-seriene som er i plast. Amatør-seriene er gjerne også mindre i størrelse enn førstnevnte.


#37

Kaija sa for siden:

Dette var en Nikon D90. Jeg må bare innrømme at jeg ikke har snøring. Det var derfor jeg overlot til mannen å velge også. Angrer litt på det nå, siden jeg ikke blir helt komfortabel med kameraet. Men han er fornøyd da.


#38

GydaG sa for siden:

Hvis dere først har Nikon i hus ville jeg ha sett på andre modeller som ligger bedre i hånden, for da kan man jo bytte på objektiver etter behov. Jeg ville i alle fall ikke ha gått for et annet merke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.