Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Renaa Restaurant i Stavanger - Gastronomisk orgasme

#1

Fibi sa for siden:

Vi var på date i går, på Renaa Restaurant i Stavanger. Mannen min er kokk og er veldig glad i fine dining, og da sjefen ba ham ta kjerringa med seg ut på middag så ville han gå på den nye restauranten til Stein Erik Renaa. (Kjent fra peppes-reklamen. :knegg: ) Som sagt, så gjort. Etter noen timer med sminking og hårdilling så var jeg klar.

Vi kom til restauranten klokken syv, en halvtime tidligere en vi egentlig hadde planlagt. Men bordet var ledig, så det gjorde ikke noe. Først var det aperitif, champagne til meg og øl til mannen, og sammen med den fikk vi en en før-forretten-rett som jeg ikke husker navnet på. Det var i hvertfall noe potettoast med sild og rogn, en rødbetmakron med makrellkrem inni, og en slags bakelse med pisket chevre. Så var det på tide med første forrett.

Fois gras terrin med vaktel og noe sausgreier. Og det var faktisk bladgull på fois grasen! :imponert: Vi måtte jo spøke litt med at vi kom til å drite penger, og at hvis jeg turnet litt så kom det kanskje en øredobb i stedet. :knegg: Andre forrett var lettrøkt salmalaks med noe kaviargreier og noen grønne blader på toppen, brønnkarse og noe til. Den kom faktisk røykende inn på bordet under en klokke, så det ble nesten litt hosting og harking da servitøren tok av klokken. :knegg: VELDIG godt! Tredje forrett var skalldyrroyale med sjøkreps og kamskjell. Ikke helt suppe, men mer en creme brulee-konsistens, og helt fantastisk nydelig! Fjerde forrett var pannestekt torsk med asparges og nøtteskum og den var intet mindre enn orgasmisk! Hovedretten var pattegris med noe asiatisk kål-greier jeg aldri husker navnet på, bakt hvitløk, hvitløksskum, noe potetgreier og en saus som fikk munnen min til å juble. Vi glemte helt å prate mens vi spiste, for det var så sinnsykt godt!

Etter hovedretten var det en hvilerett, basilikumsorbet med salt agurk, før vi gikk videre til fordessert. Den het egget, og var råmelkspudding servert i et tomt egg, med en mangokule. Når jeg fisket opp mangokulen tygget jeg den med den kraft man bruker når man skal tygge mangokjøtt. Men det var ikke mangokjøtt! Det var mer som en kule mangogele fyllt med mangojuice! kulen sprakk i munnen og juicen rant ut. Jeg ble så overrasket at jeg nesten begynte å le! For en utrolig morsom og fantasifull rett!

Desserten var noe sjokoladegreier jeg ikke husker navnet på. Konsistensen var som en blanding av mousse og pudding, og den var laget av melkesjokolade. Mannen prøvde å snakke til meg mens jeg spiste, men jeg registrerte ikke noe. :knegg: Oppå denne var det et egg av geitemelksorbet og karamellisert hvit sjokolade, og så var det noe sitron dulche de leche saus. Himmelsk!

Til alt dette var det naturlig nok vin. Masse vin. Så jeg var passe brisen da vi skulle gå derfra. Hr. Renaa kommer som regel ut i restauranten i løpet av kvelden for å hilse på gjestene, og han ble overrasket da han så mannen min. (De kjenner hverandre fra noe jobbgreier.) Etter siste desserten fikk vi et fat med petit fours, blant annet hjemmelaget bringebærmarshmallows og masse annet godt.

Da vi skulle gå tipset mannen generøst, og Hr.Renaa hjalp meg på med jakken. :fnis: Vi var faktisk ikke ute av restauranten før klokken var halv elleve, og det var på tide å gå hjem.

Og jeg kunne ikke annet enn å ta bilde av kvitteringen. Ikke ofte man betaler slike beløp for en middag.


#2

Macky sa for siden:

Høres ut som en perfekt date :hjerter: Hvor ligger denne restauranten....gjerne en plass å feire bryllupsdagen vår :)

Får forresten ikke se bilde av kvitteringen - ser bare et rødt kryss


#3

Fibi sa for siden:

Jeg prøvde å sende bildet som mms til mailen, og så ble det et rart format når jeg lagret det på pcen, så jeg får ikke lastet det opp her. :sur:

Restauranten ligger der hvor Jans mat og vinhus lå før, bak kulturhuset. :)


#4

Macky sa for siden:

Aha...har de bare en meny, eller har de flere retter å velge mellom har en litt kresen mann


#5

Fibi sa for siden:

De har to menyer å velge mellom, den vi hadde (Circus Renaa) som består av kjøkkenets spesialiteter, og så har de en femretters som er sesongbasert. Den så også veldig god ut, men vi valgte å gå for den med flest retter siden vi ikke betaler gildet selv. :knegg: Men om man er kresen, så er kanskje ikke dette stedet å gå. :humre:


#6

Tussa sa for siden:

Høyres heilt fantastisk ut! Og prisen var det jo egentlig ikkje så mykje å seie på, takk i betraktning arbeidet og kunstarten!


#7

Fibi sa for siden:

Heldigvis slapp vi å betale regningen selv. :humre: Maten og opplevelsen er verd hver eneste krone, uten tvil. Men betale over 3000 for middag er ikke noe man gjør en gang i uka, liksom. :knegg:


#8

Señora sa for siden:

:nam: hørtes deilig ut.


#9

Fibi sa for siden:

Den skalldyrsuppepuddinggreia, egget med mango, og torsken kommer jeg aldri til å glemme. Noe så godt er det lenge siden jeg har smakt! Jeg elsker å spise denne type middag, og har vært på litt forskjellige restauranter hist og her. Og hver gang er det en eller to ting som sitter igjen som jeg aldri glemmer. En soppsuppe på cafe de france, piggvar på Søder Hostrup Kro, og en brønnkarsesuppe på Jans er favorittene. :nam:


#10

Nekinna2402 sa for siden:

Høres ut som en fin og kjekk kveld!
høres ut som mye spennende mat

Men tror ikke det er en plass jeg kommer noen gang til og gå hehe


#11

Katta sa for siden:

Åh det høres helt perfekt ut. Men ikke billig, nei. :knegg:


#12

Milfrid sa for siden:

Ååååå det hørtes lovely ut! Det er en ting jeg savner, restauranter med fantastiske smaksmenyer. :hjerter: Her er er det også restauranter med god mat, men porsjonene er stort sett så store at det holder å bestille en forrett og da orker man ikke hovedrett eller dessert etterpå. Vi hadde smaksmeny en gang på en god restaurant, fem retter, og det ble bare helt latterlig for vi fikk jo fem retter som i Norge ville kvalifisert som fulle hovedretter. :gal:

Hørtes ut som en perfekt date, fibi. Skal definitivt forsøke den restauranten neste gang vi er i Norge.


#13

løve70 sa for siden:

Høres ut som en flott matopplevelse:) Elsker å gå ut og spise mangerettersmiddag med god vin til.....Ikke synes jeg prisen var så ille heller. Kanskje jeg skal prøve å få jobben min til å spandere på meg også;)


#14

Cazandra sa for siden:

Hadde vært ufattelig deilig å prøvd noe slikt, men da ville jeg ikke sett regningen. :knegg:


#15

Fibi sa for siden:

Mener å huske at ca 650 var vin, men er ikke helt sikker. Vi hadde vinpakken til, men man kan også velge viner selv.


#16

Tjorven sa for siden:

Det hørtes virkelig fantastisk ut.

Vi går og lurer på når vi skal unne oss tur på restaurant Oscarsgate. Det er i samme prisklasse, så det bør være en fryktelig god anledning. Noen forslag?


#17

Tussa sa for siden:

Fullført Oslo Marathon sjølsagt! :heia:


#18

Carpe Diem sa for siden:

Det hørtes ut som en fin aften med vidunderlig mat! det må være den ultimate smaksopplevelsen man kan få :jupp:
Skal til Stavanger i helgen...kanskje vi skal skeie ut med et besøk på Renaa´s? Fristende i hvertfall :)


#19

Finni sa for siden:

Åh, hørtes herlig ut :hjerter:

Mulig vi går der en gang, ja.


#20

Ibidelma sa for siden:

Hørtes ut som en fantastisk kveld :D Men selv hadde jeg ikke klart å spise så mye, liker ikke skalldyr/fisk, egg eller bringebær. Men hadde nok fått ned noe gratis vin :knegg:


#21

Macky sa for siden:

Har ikke dere 5 års bryllupsdag snart - eller i begynnelsen av 2011?? ;) Mener å huske at dere giftet dere litt før oss.


#22

Tussa sa for siden:

Det er ikkje store mengder mat det er snakk om. En er ikkje stappmett etter fem rettar sånn egentlig. Mett og god, men det er ikkje mengdemat!


#23

Mani sa for siden:

Høres kjempeflott ut, men overgår nok matbudsjettet mitt så det synger etter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.