Vi var på date i går, på Renaa Restaurant i Stavanger. Mannen min er kokk og er veldig glad i fine dining, og da sjefen ba ham ta kjerringa med seg ut på middag så ville han gå på den nye restauranten til Stein Erik Renaa. (Kjent fra peppes-reklamen. :knegg: ) Som sagt, så gjort. Etter noen timer med sminking og hårdilling så var jeg klar.
Vi kom til restauranten klokken syv, en halvtime tidligere en vi egentlig hadde planlagt. Men bordet var ledig, så det gjorde ikke noe. Først var det aperitif, champagne til meg og øl til mannen, og sammen med den fikk vi en en før-forretten-rett som jeg ikke husker navnet på. Det var i hvertfall noe potettoast med sild og rogn, en rødbetmakron med makrellkrem inni, og en slags bakelse med pisket chevre. Så var det på tide med første forrett.
Fois gras terrin med vaktel og noe sausgreier. Og det var faktisk bladgull på fois grasen! :imponert: Vi måtte jo spøke litt med at vi kom til å drite penger, og at hvis jeg turnet litt så kom det kanskje en øredobb i stedet. :knegg: Andre forrett var lettrøkt salmalaks med noe kaviargreier og noen grønne blader på toppen, brønnkarse og noe til. Den kom faktisk røykende inn på bordet under en klokke, så det ble nesten litt hosting og harking da servitøren tok av klokken. :knegg: VELDIG godt! Tredje forrett var skalldyrroyale med sjøkreps og kamskjell. Ikke helt suppe, men mer en creme brulee-konsistens, og helt fantastisk nydelig! Fjerde forrett var pannestekt torsk med asparges og nøtteskum og den var intet mindre enn orgasmisk! Hovedretten var pattegris med noe asiatisk kål-greier jeg aldri husker navnet på, bakt hvitløk, hvitløksskum, noe potetgreier og en saus som fikk munnen min til å juble. Vi glemte helt å prate mens vi spiste, for det var så sinnsykt godt!
Etter hovedretten var det en hvilerett, basilikumsorbet med salt agurk, før vi gikk videre til fordessert. Den het egget, og var råmelkspudding servert i et tomt egg, med en mangokule. Når jeg fisket opp mangokulen tygget jeg den med den kraft man bruker når man skal tygge mangokjøtt. Men det var ikke mangokjøtt! Det var mer som en kule mangogele fyllt med mangojuice! kulen sprakk i munnen og juicen rant ut. Jeg ble så overrasket at jeg nesten begynte å le! For en utrolig morsom og fantasifull rett!
Desserten var noe sjokoladegreier jeg ikke husker navnet på. Konsistensen var som en blanding av mousse og pudding, og den var laget av melkesjokolade. Mannen prøvde å snakke til meg mens jeg spiste, men jeg registrerte ikke noe. :knegg: Oppå denne var det et egg av geitemelksorbet og karamellisert hvit sjokolade, og så var det noe sitron dulche de leche saus. Himmelsk!
Til alt dette var det naturlig nok vin. Masse vin. Så jeg var passe brisen da vi skulle gå derfra. Hr. Renaa kommer som regel ut i restauranten i løpet av kvelden for å hilse på gjestene, og han ble overrasket da han så mannen min. (De kjenner hverandre fra noe jobbgreier.) Etter siste desserten fikk vi et fat med petit fours, blant annet hjemmelaget bringebærmarshmallows og masse annet godt.
Da vi skulle gå tipset mannen generøst, og Hr.Renaa hjalp meg på med jakken. :fnis: Vi var faktisk ikke ute av restauranten før klokken var halv elleve, og det var på tide å gå hjem.
Og jeg kunne ikke annet enn å ta bilde av kvitteringen. Ikke ofte man betaler slike beløp for en middag.
De har to menyer å velge mellom, den vi hadde (Circus Renaa) som består av kjøkkenets spesialiteter, og så har de en femretters som er sesongbasert. Den så også veldig god ut, men vi valgte å gå for den med flest retter siden vi ikke betaler gildet selv. :knegg: Men om man er kresen, så er kanskje ikke dette stedet å gå. :humre:
Heldigvis slapp vi å betale regningen selv. :humre: Maten og opplevelsen er verd hver eneste krone, uten tvil. Men betale over 3000 for middag er ikke noe man gjør en gang i uka, liksom. :knegg:
Den skalldyrsuppepuddinggreia, egget med mango, og torsken kommer jeg aldri til å glemme. Noe så godt er det lenge siden jeg har smakt! Jeg elsker å spise denne type middag, og har vært på litt forskjellige restauranter hist og her. Og hver gang er det en eller to ting som sitter igjen som jeg aldri glemmer. En soppsuppe på cafe de france, piggvar på Søder Hostrup Kro, og en brønnkarsesuppe på Jans er favorittene. :nam:
Ååååå det hørtes lovely ut! Det er en ting jeg savner, restauranter med fantastiske smaksmenyer. :hjerter: Her er er det også restauranter med god mat, men porsjonene er stort sett så store at det holder å bestille en forrett og da orker man ikke hovedrett eller dessert etterpå. Vi hadde smaksmeny en gang på en god restaurant, fem retter, og det ble bare helt latterlig for vi fikk jo fem retter som i Norge ville kvalifisert som fulle hovedretter. :gal:
Hørtes ut som en perfekt date, fibi. Skal definitivt forsøke den restauranten neste gang vi er i Norge.
Høres ut som en flott matopplevelse:) Elsker å gå ut og spise mangerettersmiddag med god vin til.....Ikke synes jeg prisen var så ille heller. Kanskje jeg skal prøve å få jobben min til å spandere på meg også;)
Vi går og lurer på når vi skal unne oss tur på restaurant Oscarsgate. Det er i samme prisklasse, så det bør være en fryktelig god anledning. Noen forslag?
Det hørtes ut som en fin aften med vidunderlig mat! det må være den ultimate smaksopplevelsen man kan få :jupp:
Skal til Stavanger i helgen...kanskje vi skal skeie ut med et besøk på Renaa´s? Fristende i hvertfall :)
Hørtes ut som en fantastisk kveld :D Men selv hadde jeg ikke klart å spise så mye, liker ikke skalldyr/fisk, egg eller bringebær. Men hadde nok fått ned noe gratis vin :knegg: