jolie sa for siden:
Jeg er helt grønn på dette området, men nå vil jeg prøve meg på noen salater og da trenger jeg disse to. Men hvilke typer går jeg for?
Finnes de i små flasker hadde det vært innmari praktisk.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
jolie sa for siden:
Jeg er helt grønn på dette området, men nå vil jeg prøve meg på noen salater og da trenger jeg disse to. Men hvilke typer går jeg for?
Finnes de i små flasker hadde det vært innmari praktisk.
Tallulah sa for siden:
Ikke kjøp det billigste du finner, og gå gjerne på en delikatessen og be om råd. Det finnes både store og små flasker av begge deler. Jeg er glad i balsamico-glaze, som er tykkere i konsistensen, og med mer konsentrert smak og sødme. Oliviers & co har gode olivenoljer.
Dixie Diner sa for siden:
Jo grønnere olivenoljen er, jo bedre smaker den og bedre kvalitet er den, er det ikke sånn? I hvert fall mener jeg å ha lest det, og de dypgrønne olivenoljene jeg har smakt (E.V selvsagt) har vært aldeles fantastiske! Svigerfar pleier å ta med seg olivenolje hjem fra Italia, familien hans lager egen olje (og vin), og det er bare helt fantastisk!
Tallulah sa for siden:
Jeg syns de mørkegrønne er best, men det avhenger av smak. Og selvfølgelig må den være extra virgin.
jolie sa for siden:
Jeg endte opp med en extra virgin som var litt grønn og en balsamico som jeg ikke aner så mye om :knegg: Begge midt på treet hva gjelder pris, antar jeg.
Brukte dem i avokadosalat i da, og det smakte skikkelig godt.
Men hva med oppbevaring? Oljen skal stå i romtemperatur, den er grei. Balsamicoen, da?
Fløyel sa for siden:
Det er utrolig godt med Olivenolje og Balsamico - jeg har begge på kjøkkenbenken :) Prøv med ulike krydder også - jeg er avhengig av basillkium på min salat :) namnam
Dixie Diner sa for siden:
Balsamico er skikkelig godt å ha over poteter og grønnsaker når man ovnsbaker dem. Jamie Oliver har en oppskrift på balsamico-poteter, der han bruker nesten en hel flaske Balsamico over en ildfast form med potetbåter. Og masse Maldonsalt, selvsagt, pluss rosmarin eller annet man liker. Hvitløksbåter (hele) er også godt i.
Det høres mye ut med så mye balsamico, men det er kjempegodt, og det smakte vel, ja i grunnen skuffende mye mindre balsamico enn jeg hadde forventet.
Forresten tror jeg det er en halv flaske han bruker, jeg brukte nesten hele og det smakte fremdeles mindre enn jeg ønsket.
Fløyel sa for siden:
Balsamico er også utrolig godt sammen med jordbær :riktig:
2 ss brunt sukker pr kurv
2 ss balsamico pr kurv
1 klatt crème fraiche ved siden av på tallerken namnam
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.