Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[lavkarbo] Hva lager man med spinat?

#1

Left sa for siden:

Jeg har spist en del hjemmelaget spinatsuppe i det siste, men jeg kunne godt tenke meg forslag på andre ting det går an å lage med spinat. Det er sunt og godt.


#2

gnuri sa for siden:

Jeg har oppskrift på en pastrett med spinat, bacon og pinjekjerner. Hvis du bruker lavkarbopasta, eller squash, vil det sikkert funke?


#3

Left sa for siden:

Kanskje det ja?
Sleng den over :)


#4

Ole Brumm sa for siden:

Spinat passer godt i omelett, ellers bruker jeg som regel spinat bare som tilbehør. Stekt spinat sammen med litt krydder og hakket hvitløk passer veldig godt til fisk (evt med løk og fløte også). Jeg har også lagd spinatpannekaker, men de var ikke så lavkarbovennlige.


#5

Left sa for siden:

Jeg skal jammen forsøke å trikse til en lavkarboversjon. Det blir jo ikke pannekake som i "pannekake", men det kan bli ganske godt allikevel tror jeg.


#6

Blåbær sa for siden:

Jeg lager fløtesaus med masse spinat og en dæsj kremost til laks.
Mim sin oppskrift på fiskeform er også god (sei/torskefilet, fløte, spinat, salt og pepper, gratineres med ost i oven ca 30 min).


#7

Che sa for siden:

Spinat, purreløk, hvitløk og creme fraishe. - kjempegod sammen med torsk.


#8

gnuri sa for siden:

Surr bacon sammen med litt kinesisk hvitløk, løk og pinjekjerner.
Ha oppi en halv til en pakke frossen spinat (eller fersk), Smak til med fløte eller rømme, litt soyasaus salt og pepper.
Kok pasta, og bland sammen røren og pastaen. Has i ildfast form, og strø over ost eller parmesan, og stek i ovnen til osten blir gylden.

Enjoy :D


#9

Left sa for siden:

Tusen takk - så du pm forresten?


#10

gnuri sa for siden:

Jepp- har svart deg..


#11

Ine sa for siden:

Pai.


#12

Mjau sa for siden:

Frisk spinat i salat er veldig godt! :D




#15

Ibidelma sa for siden:

Jeg bruker spinat i salater. Veldig godt :)


#16

meisje sa for siden:

Jeg bruker spinat på flere forskjellige måter.

Jeg lager omelett med fetaost, spinat og soltørket tomat og egg.

Pasta med spinatpesto er en slager også blandt barna.

I curryretter ( finhakket først) da min kjære elsker spinat curry.

I en variant av moussaka jeg fant opp en gang kjøleskapet var tomt for squash. Poter i skriver med creme fraiche over, så et lag med spinat og over der en tomatbasert saus krydret med kanel og yoghurt på toppen. Kjempegodt.

I lasagne legger jeg et lag med spinat blader mellom bechamel og tomatsaus lagene.

Og verdens beste salat basert på spinat, chili, pekannøtter, solsikkekjerner og en honningsenneps dressing med hvitløk i. Den går i kategorien måltidssalat.

Fillodeg med ingefær, spinat og soltørkede tomater med laks innerst.

Merk, jeg bruker aldri den fæle fryste varianten, tar meg tid til å rense ferske spinatblader.


#17

gajamor sa for siden:

Stek karbonadedeig, ha oppi fløte, kok til det blir en god saus, og ha oppi spinaten. Du kan spise pasta eller noe sånt attåt, men du trenger det ikke.


#18

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg steker masse sopp, krydrer med plenty grovmalt pepper, og har oppi pinjekjerner og spinat. Trekk vekk fra platen med en gang, og la det stå på ettervarmen til spinaten har falt sammen. Kan også lages med hvitløk. Nydelig til grillet kjøtt, eller bare som lunsj.


#19

Left sa for siden:

Her var det mange gode varianter. Skal nok teste ut flere. Spinat har så mange viktige næringsstoffer, så er glad noen deler hvordan de benytter den :)


#20

Gardenia sa for siden:

Jeg bruker også spinat i pai - men er også godt i salat !


#21

Dixie Diner sa for siden:

Men det bør man vel begrense ganske mye pga. oksalsyre, leste i hvert fall noe sånt for en stund siden. Den syren forsvinner delvis ved oppvarming visstnok. Jeg skal ikke si noe sikkert siden jeg ikke har peiling, skal se om jeg finner mer info om det.


#22

mkj sa for siden:

Vi freser spinat sammen med f.eks. løk og paprika som er finhakket, blander med kokt ris og rører rundt med f.eks. litt chilisaus. For å gjøre noe annet enn vanlig kokt ris.


#23

Mrs. Longbottom sa for siden:

Så lenge man har et høyt væskeinntak er det ikke så stor risiko. Har man tidligere hatt problemer med nyrestein(oksalatstein) skal man ikke spise spinat.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Så hvis man spiser mange nok vesker så går det bra altså? :knegg: Neida. Men det høres jo bra ut. :)


#25

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jupp. minst en veske pr neve spinat. Helst Louis Vuitton! :knegg:


#26

Dixie Diner sa for siden:

Oj det blir dyrt, tror jeg heller bruker noe billig isbergsalat eller noe da. :knegg:


#27

Mrs. Longbottom sa for siden:

:fnis:


#28

mamsen74 sa for siden:

Jeg mener å ha lest at hvis man skyller spinaten godt så forsvinner mye av oksalsyren (men sikker er jeg ikke...). Men en enkel salat er spinat (godt skylt;)) med presset lime over. Enkelt og greit!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.