Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Hvordan bli kvitt kløverenga og få gress i stedet?

#1

Karamell sa for siden:

Ja, overskiften sier det. På baksiden av huset har vi grønne flekker. de grønne flekkene er stort sett kløvereng. Der kløveren ikke vokser er det nesten ikke gress, eller helt bart. Årsaken er nok fordi utbygger sparte masse penger på å ikke kjøpe jord til boligene, men brukte den jorda som de gravde bort når husene ble bygget. Det var utmerk her før, aka kløvereng. Jorda er skrinn, kun7-10 cm med jord og så er det leire. Skikkelig hard å gå på.

Det frister ikke å spa opp skiten og legge ny jord og så på nytt. :niks: Noen tips? :teskje takk:


#2

Mei sa for siden:

Du kan drepe alt og så gress. Du kan forsøke plenrens som skader kløver og deretter så nytt gress. Da må du nok toppdresse og gjødsle og jordforbedre i noen år hvis det skal overleve. Du kan innfinne deg med at kløver er plenen deres - det er jo faktisk godt å trå på, pent å se på og ikke vått og slimete sneglefangene på noen måte (slik mose kan være).


#3

Hondacrv sa for siden:

Nei, jeg syns ikke det er fint å se på. JEg har nett klippet hele plenen og fått bort kløver. MEN, kløveren blir ikke hele sommeren her hos oss, etter hvert blir det mer gress.


#4

Marit K sa for siden:

Plenrens er finfine saker altså. Det kan være verdt å teste. Vi tok livet av kløverenga utenfor vår forrige bolig på den måten, og under all den døde kløveren var det masse flott gressplen. Hvem kunne trodd det liksom.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.