Det er jo mange oppskrifttråder her, men jeg er på utkikk etter superkjappe lunsjretter som ikke er bare brødskive med salami. :o
Jeg ammer, og trodde jo jeg kom til å fortsette ned i vekt etter det jeg gikk ned rett etter fødsel, men den gang ei. :rolleyes:
Jeg tror jeg er på vei opp, har ikke turt å veie meg.
Jeg har ei lita ei som ikke sover mer enn en halv time i gangen, og i starten på duppen må jeg putte smokk rett som det er. Dermed er det fryktelig lett at det skorter på maten i løpet av dagen.
Jeg har kjøpt en shake fra herbalife som jeg tar sånn innimellom, men jeg liker nå best å spise mat jeg da. :nemlig:
Blir wraps feks gode om jeg lager de kvelden før?
Jeg trenger noe godt fordi jeg er fysen på noe heeeeeele tiden, og sonderer skapene opptil flere ganger pr dag uten å finne noe.
Og jeg vil helst unngå å legge på meg mer..
Men hvis du hakker opp diverse salatingredienser: Grønn salat, tomat, agurk, paprika, bønner, ost, selleri, skinke, reddiker - ja, det du liker - og har det i lufttette bokser ala Tupperware, så har du jo et godt utgangspunkt til gode lunsjretter. Om du velger å lage salat eller legger dem i en wrap sammen med rømme eller guacamole eller noe sånt, er jo ett fett.
Ellers har jeg helt dilla på tunfisksalat på grove knekkebrød om dagen. Tunfisksalat kan absolutt lages kvelden før:
1 boks tunfiks (jeg bruker den som ligger i vann)
2 ss majones
2 ss lettrømme/youghurt naturell
saften av en halv lime
1 ss kapers
1/2 finhakket rødløk evt. 2-3 finhakkede vårløk
1 stilk finhakket stangselleri
1 raus klype maldonsalt
Grovkvernet pepper
Så mye finhakket chili som du vil ha
Bland alt godt i en bolle, dekk med folie og sett i kjøleskap til du skal spise. Hvis du ikke liker tunfisk kan du bytte det ut med renskåret, grillet kylling i små terninger/strimler.
En annen ting jeg også har skikkelig dilla på, er egg i tomatsaus (stjålet fra Jamie Oliver, men noe modifisert):
1 boks finhakkede tomater
1 ss tomatpuré
1 finhakket løk, evt. vårløk
salt + pepper + chili etter smak
Ha alt i en stekepanne, på middels til høy varme.
Dersom du har noen tomater som truer med å bli gamle, er dette en gylden mulighet til å bli kvitt dem: Mos dem sammen med det øvrige.
La det småputre fem minutter.
Ta ett eller to egg per person som skal spise. Lag små groper i tomatblandingen og kakk egget oppi. Sett på lokk (viktig) og la egget bli posjert i tomatene. Plommen blir fast på cirka fem minutter.
Varm fullkornswraps i ovnen. Fyll en wrap med ett eller to egg og godt med tomatsaus, du kan også ha i litt frisk salat (og, hvis du er vill og gal, litt revet ost). NAM!
Dette teller vel som pålegg men: Jeg spiser mye egg og røkelaks om dagen. (På grovt brød.) Birkebeinerskinke og brie med cherrytomater er også godt. Noen som aner et mønster? Jeg er egentlig ikke så glad i verken røkelaks eller brie, men hjernen min synes visst jeg fortjener alt jeg lå unna i svangerskapet. :fnise:
Slurp! Her er det et par ting verdt å prøve ja! :)
Og alt var mye sunnere enn vaflene som ble fortært i dag. Laget røren og veeeeentet på at snuppa skulle duppe for å få stekt dem. De var gode, men akk så usunne.
Dette er grunnlaget for mine superkjappe og kalorivennlige lunsjer. Ta div. ingredienser, lag salat, og hiv på 100 g. krepsehaler eller reker opp på. Godt og næringsrikt - i tillegg til at du har brukt bare ett minutt eller to på å lage det.
Nesten alle mine lunsjer er en variant av dette. Salat med protein opp på.
Jeg laget grove pizzasnurrer sist. Ikke helsekost, men ikke såååå ille, med grov deig, bare litt ost og svinekjøttdeig og tomatsaus... plukk et par ut av fryseren, et minutt eller to i micro mens man ordner drikke, vips, mat!
Jeg hadde gråtebaby, jeg orket ikke innsiden av en kafe med ham før... vel, tror han kunne sitte... gråtegreiene varte bare til dåpen ca da, men jeg er ikke noe kafemenneske, og utmattelsen min varte lenger enn gråtetiden hans... hjemmemat var bra. Skal ha masse slike i fryseren denne gangen! Ja, allerede egentlig, eier jo ikke matlyst, og vekta burde jo gå oppover, jeg spyr jo ikke, men spiser ikke mye eller, ingenting frister...
Ny dille ( :knegg: ) - Brokkolisalat: (Nok en Jamie Oliver med egen vri.)
Brokkoli, delt i små buketter og kokt i ett minutt - la renne skikkelig av seg
Tomater, del i to, ta ut frø, skjær i skiver
Kikerter
Fetaost i terninger
Hvis du har tid: sprøstek små baconbiter, hvis ikke gir litt finhakket, soltørket tomat som har ligget i olje samme feeling
Dressing: Like deler limesaft og olivenolje, litt dijonsennep, salt, chilipulver vispes godt sammen
Denne kan fint lages kvelden før, men vent med å helle dressing over til du skal spise. Mettende og god, og brokkoli er et chunky og godt alternativ til salatblader.
Jeg beregner til en person: 1/2 brokkoli, 1 tomat, ca 2 ss kikerter (sånne ferdig bløtlagte). Feta og bacon/soltørket tomat etter smak.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.