Jeg skal ha besøk i kveld og vi skal lage tapas. Jeg har ikke hodet "på rette plassen" om dagen og klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg har glemt noe eller ikke.
Hjelp? :vetikke:
Vi er bare 5 voksne, så det skal bare være litt av hvert.
Vi skal drikke:
Pimms - med sprite, og agurk, sitronskiver, appelsinskiver, og jordbær. Og mynteblader!
hvitvin
Vi skal spise:
hjemmelagd aioli
hjemmelagd mangosalsa :hjerter:
hjemmelagd guacamole
Foccacia
nachips (som jeg synes er litt sånn "ustilig", men noe må vi jo ha til)
ristet asparges med serranoskinke
Serranoskinke og melon
rullede lefser med røkelaks, smøreost og vårløk
lammekjøttboller med frisk gresk smak
småbiter med tandoorimarinert kylling (etter Safran´s oppskrift) rekecheviche
ruccolasalat med mozzarellaost og tomat
"vanlig" salat med paprika
oliven
sånn lang, rød paprika, fylt med smøreost og skjært i skiver
Ser deilig ut! Jeg ville kuttet vanlig salat med gulrøtter etc. Det er litt ustilig på et tapasbord. Og så ville jeg skjært bagutter i skiver, dryppet med olivenolje og grillet /stekt litt i ovnen for fin farge. Finfine å smøre de gode dippene du har laget på, og kulere enn foccacia, som strengt tatt er Italiensk mat.
mmm, dette ser kjempegodt ut!
Jeg synes stekt spekepølse og er veldig godt - men absolutt ingen nødvendighet.
og saltbakte/saltkokte poteter er jo helt supergodt.
Skrev jeg gulrot :sjokk: Ja så sannelig gjorde jeg det. Jeg tror jeg mente, eh, vet ikke. Men enig i at det ser ustilig ut ja... så det kutter jeg :jupp: Får heller putte litt mer "grønt" i tomat-mozzarellasalaten.
Og takk for tips om brød, da slipper jeg å bake så rådet følges sporenstreks! :hyper: Eller kanskje jeg skal bake mitt fantastisk gode olivenbrød som har masse yoghurt i og som jeg ikke har lagd på lenge :gruble: Også kan jeg gjøre som du foreslår med noen skiver av det... hm...
Jeg får ALDRI til saltbakte poteter, men kanskje jeg skal kjøpe et sånt ferdigbrett :gruble: Det burde til og med JEG få til... 2 av 5 er lavkarbere og 1 av 5 spiser ikke poteter, så det blir isåfall til æresgjestene :D
Det er det jeg ikke får til :skeptisk:
Men å kjøpe sånt brett, der potetene ligger FERDIG med olje og salt på, og steke, det får jeg til. Forstå det den som kan.
jeg får ikke til gratinerte poteter heller. De bare vil ikke.
Eller så kan du ta saltkokte poteter. Er også veldig veldig godt. Ha i fine småpoteter med skallet på, dekk akkurat med vann og ha i GODT med grovt havsalt. En kopp eller noe sånt.
Det er viktig at du ikke vasker potetene så hardt at skallet får hull, for da blir de for salte inni.
Etter at du har slått av vannet må de dampes litt sånn at de blir tørre og litt skrukkete
Noe av det beste jeg får på tapasbordet er karrimarinerte scampi. :nam:
Jeg kjøper ferdigkokte scampi (uten skall) på Obs som jeg marinerer i curry (fra glass) sammen med litt olje. Steker de kjapt på høy varme, og nyyyyyter. :nam: