Jeg leste den andre sjokoladepåleggtråden, og ble litt overrasket. Er virkelig sjokoladepålegg så grusomt?
Vi har sjokoladepålegg hjemme. Ungene får hvis de spør etter det til frokost i helgene. Det er det slett ikke alltid de gjør. De synes det er godt. Siden vi introduserte det for første gang i vinter er vi nå halvveis i vår andre boks.
Min filosofi er at det er lov til å spise ting som er godt, men ikke sunt en gang imellom, også for barn.
Vi har alltid en boks stående, tas frem til frokost i helgene, synes ikke det er noe ille. Jeg vokste opp på sjokoladepålegg derimot, og DET er ikke bra.
Jeg synes ikke sjokoladepålegg er ille. Jeg synes bare heller ikke det er vits å ha det i hus, så lenge poden elsker pålegg som makrell i tomat og leverpostei. :vetikke: Ikke spiser vi voksne det heller, så en hel boks virker bortkastet å kjøpe inn.
Jeg tror heller ikke det er så ille, men jeg kjenner godt min egen manglende begrensningsevne. :sparke: Ved å ikke ha det i hus i det hele tatt gjør jeg livet enklere for meg sjøl. Fireåringen vet ikke hva det er, og jeg ser ikke helt poenget i å introdusere ham for det heller. Det er vel et større problem for de ungene som får det på maten hver dag, og det er en del av dem.
Enig med Tjorven, men så lenge de ikke etterspør det har vi det ikke. Næringsverdien er vel ikke den største. De spiser ikke syltetøy heller. Det stiller i samme kategori.
Jeg liker ikke sjokoladepålegg, med mindre jeg får det sammen med peanøttsmør på brødskiva, så trenger jeg å si at vi ikke har det i hus heller?
Dobbelt usunt, og det burde vært solgt med stakefjær for blodårer :gal: Men godt er det!
Sjokoladepålegg er da ikke så ille, sånn i seg selv.
Jeg synes ikke det er godt, mannen synes sjokolade på brødskiva er galskap og ungene våre tror jeg ikke har smakt det. De kunne godt ha fått sjokoladepålegg på ei skive eller to helgene om de hadde ytret ønske om det, men så langt har de nå ikke det, og de er ellers ganske altetende på påleggsfronten. (De spiser forresten en del prim og syltetøy, og det inneholder nå sikkert like mye sukker som sjokoladepålegg for den saks skyld...)
Men den egentlig -og litt teite grunnen- til at vi ikke har gitt ungene sjokoladepålegg så langt er at vi har familie som lar ungene sine spise loff med nugatti til hvert eneste brødmåltid, "fordi ungene vil ikke spise noe annet, og de stakkars ungene kan da ikke gå sultne". Og jeg har krangla ganske mye kosthold med disse foreldrene, og jeg vil barnlig demonstrere at det går fiiint an å få unger til å spise grovbrød med leverpostei... :nemlig:
Jeg er vel en av dem som syns sukkerhysteriet har gått for langt når man ikke tolererer at det serveres ting med sukker verken i barnehage eller i hjemmet.
Sukker har blitt en naturlig del av kostholdet vårt, og nei, vi trenger det ikke, men jeg tror det har negativ effekt på barna å kutte det helt ut med tanke på hvilket forhold de får til mat senere i livet.
Jeg tror ikke man trenger å få et vanskelig forhold til mat enten man har sjokopåleg eller ikke. Men om barna konsekvent ikke får søtt i hverdagen lærer de jo ikke hvor mye som er naturlig å ha av det i kostholdet. Er det ikke lurt at de lærer hvor mye som er ok? At litt av og til er greit, men at det ikke skal være en stor mengde sukker i kostholdet?
Det er jo ikke så ikke sånn litt innimellom, og som jeg skrev der, min sønn spiser jo store mengder prim til tider...
Vi har bare ikke introdusert det for ham fordi vi ikke ser poenget enda. Å kose seg innimellom er helt greit, men her ser jeg fort for meg ramaskrik når han ikke helt skjønner/aksepterer at han må spise annet også. Han er periodespiser, sønnen min. Bare prim nå, bare skinke en annen gang, bare makrell i tomat noen dager... men primperiodene er lengst, så jeg synes ikke han trenger sjokoperioder også....
For mitt barn er det ille. Han reagerer veldig på sukker, så vi er nødt til å holde inntaket relativt lavt, ellers har verken han eller vi det noe bra. Skulle han da fått en skive til frokost betyr det at vi må kutte lørdagsgodtet på kvelden, og det regner jeg med at han har liten lyst til. Jeg tror ikke det er bra for noen å spise det hver dag, ikke i perioder en gang, men så lenge man har et sunt kosthold ellers er det jo ikke farlig en gang i mellom. Bare unødvendig.
Her har det bare ikke blitt til at vi har det i huset og det kommer nok av at vi heller spiser hjemmelaget syltetøy som vi tar opp og tiner fra fryseren.
Jeg tenker at det kommer i kategorien unødvendig mat. På samme måte som saft og syltetøy. Hvis ungene hadde lidd av sukkermangel hadde jeg nok fluksens investert i en boks Nutella e.l.
Som eg skreiv i den andre tråden; Eg ser ikkje greia. Mine får det når dei spør, som stort sett er annakvar dag eller noko slikt. Det hende også at eg kjøpe Fun light. Og har brukt våtserviettar. Og lar ungane dele solkrem. Og kjøpe Honey puffs innimellom. Og lar 8åringen sjå Star Wars.
Det er ikke grusomt. Men vi har så mye annet sukker i kostholdet fra før, så jeg introduserer ikke enda flere sukkermuligheter ut av det blå. Dessuten har sjokoladepålegg mer godteripreg enn feks prim og brunost, og jeg serverer ikke brød med godteri på.
Det er litt morsomt, da jeg leste den andre tråden var jeg også overrasket, men av stikk motsatt grunn enn deg Tjorven. Jeg tenkte: Jøss, er det så vanlig å spise det så ofte? :humre:
Tja, jeg synes ikke det er forferdelig, men det er veldig mye sukker og veldig godteriaktig, og jeg vil ikke ha det inn i hverdagskosten. Ungene mine er noen skrekkelige godtegriser, og dessuten av typen som tar hele hånda om du gir dem lillefingeren, så jeg ser for meg at en boks Nugatti kunne blitt en stadig stridssak. Og det gidder jeg ikke.
Vi har selvsagt Nugatti i hus, ellers hadde jeg vært dø av sult for lenge siden. :knegg:
Jeg har selv vokst opp på Nugatti og det gikk som kjent bra med meg. :nemlig:
Jeg synes ikke det er så himla farlig om Knotten får en skive med Nugatti i ny og ne - ikke minst så lenge Nugatti-boksen medfører at han klarer å lage seg frokost selv i helgen og slipper å vekke meg. :filer: Knotten er generelt lite søtmons, type spiser ikke opp lørdagsgodt og slikt, så jeg bruker ikke mange kalorier på å bekymre meg om akkurat det.
Synes ikke det er ille med nugatti på brødet, men her liker ikke junior verken syltetøy, sjokoladepålegg eller annet søtpålegg, så da er det jo greit, men jeg må innimellom ha en skive med syltetøy.
Eg tok berre en scroll på nærmeste familie og vennekrets der vi bruke overnatte/spise lunsj/kveldsmat osv. Eg har ikkje hatt et einaste måltid med nokon der ikkje Nugattien har stått på bordet.
Men vi gjør jo ganske mye annet som også er, eller i verste fall kan gå ille.
Vi har av og til Nugatti i hus. Det brukes som dessertskive ved lørdagsfrokosten - om gutta ikke heller vil ha sjokomelk. Det har vi nemlig også. Nugattiboksen blir tom dersom vi går mye på tur, for på tur er det lov til å ha nugatti på skiva.
Nugattien brukes aldri på maten i barnehagen, og jeg er glad for at det heller ikke serveres mye søtt i barnehagen.
Nå er det ferietid, så jeg tipper nugatti står på handlelista til feriefrokosten. Det er forskjell på helg og hverdag - og hos oss utgjør altså nugattiboksen en del av denne forskjellen.
Dersom nugatti serveres og spises til tre brødmåltider om dagen, bil jeg begynne å vurdere det som ille.
Jeg syntes ikke det er ille. Vi har sjokoladepålegg hjemme, men det blir somregel harskt før vi har klart å få tømt boksen. Vi er vel kanskje det man kan kalle "slække" på sukker - vi har alltid godis stående fremme - sjokoladepålegg tilgjengelig, men våre barn spiser fint lite av det. Jeg lever etter filosofien at det som er "forbudt" blir ofte veldig spennende - så når det først er tilgjengelig er det om og gjøre å få i seg mest mulig på kortest mulig tid, mens det som er en del av "hverdagen" er ikke fullt så spennende. Men jeg vet jo at ikke alle barn er like, men våre er ihvertfall "skrudd sammen" på den måten. De tar seg heller litt melon istedenfor å spise av twisten som står i en skål fremme hele tiden.
Det hender vi kjøper det i helgene, mannen er en søtmons og han elsker nybakt brød med Nugatti. De får heller ikke bare spise Nugatti, vi har en regel på at de først spiser en skive med noe annet, så kan de ta seg en skive med Nugatti. Sånn summa sumarum så spiser de kanskje Nugatti en gang i måneden eller noe.
Samme her, det er sjelden Nugatti kommer på bordet både hos oss og andre vi kjenner, med mindre det er ferie og sånt, da har det forekommet. Nugatti er feriepålegg hos oss, eldste elsker det og spiser helst BARE det om vi har det i hus, og siden hun er den eneste i hele huset som liker det (toåringen synes det er æsj, vi voksne spiser det heller ikke) så varer jo en boks i evigheter. Så jeg kjøper det helst bare til påske og jul og sånt.
Jeg foretrekker at det serveres mat til måltidene, ikke godteri (men jeg slækker endel i feriene altså). Nugatti/sjokoladepålegg er godteri. Det samme synes jeg forresten vanlig syltetøy er også.
Jeg har ikke sjekka.
Men uansett synes jeg det er et poeng at ting som er del av de generelle måltidene ikke smaker godteri.
For godteri skal tilhøre sjeldenhetene :nemlig:
Jeg kjøper ikke sjokoladepålegg, men ser at ungene spør etter det når de er hos besteforeldre, men det får være deres sak om de vil ha unger som er høye på sukker.
Da storebrødrene var små hadde vi kanskje 2 nugattibokser i løpet av året. Den ble spist opp i løpet av få dager, og så var det ikke mer. Det var liksom mer en sjelden happening. :knegg: Minsten har nøtteallergi, så nugatti er helt uaktuelt. Vi har hatt andre sjokoladepålegg i hus noen ganske få ganger etter hans ønske (de ser jo etterhvert at det fins), da etter samme happeningprinsipp som tidligere. Det har aldri vært noe problem å skjønne at dette ikke er et pålegg vi har på fast basis.
Jeg er ikke særlig keen på å introdusere sjokoladepålegg til femåringen. Det er vanskelig nok å få i ham brødskiver med sunt pålegg uten at han vet at det finnes godtealternativer. Så hvor ille? Som saft til middagen omtrent? :vetikke:
Og nå kom jeg på at jeg faktisk har brukt nugatti bevisst et par-tre ganger for å få opp volumet på spisingen etter sykdomsperioder. Småspiste unger uten matlyst spiste plutselig mange brødskiver, og kom opp på et normalt nivå igjen på kortere tid enn det ellers ville tatt. Og de ble ikke avhengige. :)
Aner ikke hvor ille det er, men hverken mannen eller jeg har fått servert sjokoladepålegg hjemme og har aldri noensinne vurdert å kjøpe det til ungene. Sjokolade på skiven kjennes skikkelig surrealistisk ut. :what: Eldstemann fikk tilbud om sjokoladepålegg hos en nabogutt for noen måneder siden. (Vi vet det fordi foreldrene nevnte det og ble skikkelig overrasket da han først takket nei og siden smakte en skive som de tilbød og han fortsatt takket nei. :humre: )
Sjokolade for meg er godteri og det synes jeg ikke trenger å forbindes med mat.
Sjokolade får de på lørdager og ellers hvis vi skal kose oss.
Begge ungene er glad i sunne pålegg så hvorfor servere de sjokolade på skiva?
Da kan de heller få en sjokobit eller lignende til dessert;)
Jeg har ellers flere andre sukkerholdige pålegg som er en del av det ukentlige kostholdet, så det er ikke egentlig et spørsmål om å være sukkerfanatisk. Både hjemmelaget syltetøy og brunost er lett tilgjengelig hjemme hos oss. Prim har vi også innimellom.
Jeg er overrasket over hvor mange som mener at sjokoladepålegg er sjeldent. Her er det vanlig å ha det stående for de fleste i min omgangskrets, og når jentene mine er på overnatting/besøk/etc finnes ofte Nougattiboksen frem, bekjennes det skyldig fra foreldre når de kommer og leverer. Enkelte av de tynnere og mer småspiste elevene i klassen spiser Nougatti i hverdagen, og i grunnen forstår jeg foreldrene godt der. Man kommer vel til et punkt hvor man bare er takknemlig for å kunne ha noe på skiven som lokker barnet til å spise opp i hvert fall en skive til frokosten. Mine små har ingen problemer i matveien, for å si det mildt, derfor begrenser jeg uten problemer det til lørdagsfrokosten.
Er vel ikke værre enn syltetøy og det kommer bare på bordet i helgene og i ferier. Men de har liksom ikke vist sin interesse for boksen min i skapet så da lar jeg bare være
Jeg får av og til lyst på Hapå, men det holder med en skive eller to og så står resten av glasset i kjøleskapet til det har gått ut på dato eller blitt knallhardt. Jeg spiser en del peanøttsmør og har latt Lille smake, men hun foretrekker skiven sin med skinkeost, majones og servelat. :knegg: Variasjon er fint, men jeg kommer ikke på å kjøpe annet sjokoladepålegg enn Hapå. Hvorfor skal jeg det? Vil jeg ha sjokolade så kjøper jeg en plate melkesjokolade heller.
Vi har Nugatti i skapet, men det er lørdagspålegg som de får spise som "dessertskive". I hverdagen bruker vi det ikke, og de har sluttet å spørre for lenge siden. Jeg syns ikke noe om at Nugatti skal være et daglig pålegg, all den tid det er mye sukker og mye dårlig fett i den = usunt.
Og jeg kan ikke huske at jeg har opplevd at Nugattien står på bordet. Ikke siden jeg var liten.
Det kommer helt an på syltetøyet, vil jeg si. Det fins syltetøy som ikke er som sukkertøy, og som dermed inneholder viktige næringsstoffer. Dessuten kan man faktisk lage sitt eget sjokoladepålegg, som ikke trenger å være spesielt usunt. Her er én variant:
100 gr 70% sjokolade
1 dl fløte
1 dl helmelk
1 ts vaniljesukker eller utskrap fra vaniljestang
125 gr smør
50-75 gr hasselnøtter
Kjør hasselnøttene i en foodprosessor til nøttesmør. Ha fløte, melk og sjokolade i små biter i en kjele, og varm forsiktig opp til sjokoladen har smeltet. Når all sjokoladen er smeltet, tilsetter du smøret i små klumper, og pisker det godt inn i sjokolademassen. Rør deretter inn nøttesmøret. Hell sjokoladepålegget på et glass, la det avkjøles, og sett det i kjøleskapet.
Dessuten trenger ikke peanøttsmør å være usunt heller, bare velg en variant som inneholder kun peanøtter og salt - styr unna variantene som er tilsatt herdet fett og sukker. Mills sin er ikke sunn.
Jeg synes ikke det er så ille sånn objektivt sett, men er enig i at det minner om godteri og at jeg ikke synes det er en del av hverdagskosten. Hovedgrunnen til at jeg synes det bør droppes, er vel at jeg synes det er så vondt selv at jeg ikke ser vitsen :knegg: - hadde junior likt det, hadde han fått det av og til.
Jeg bruker en økologisk variant de selger på Obs. Husker ikke merket, men den står i hyllen med alt det andre økologiske/spesialgreiene. Uten druesukker og dritt. Den er ganske god. :)
Rent bortsett fra at jeg syns nugatti og andre sjokoladepålegg er direkte ekkelt, så må jeg si at jeg har ingen prinsipper. For øvrig enig med de (få) som sier at nugatti finnes i "alle" hus. Det er min opplevelse også. I noen hus er nugatti forbeholdt helgen, andre steder er det til hverdags, noen har regler om en skive om dag eller noe i den dur - men nugatti (eller annet sjokoladepålegg) finnes de fleste steder.
Kan forresten til dere sjoko-pålegg-noviser si at foruten Nugatti finnes også Sjokade og Sjokonøtt og Sjokella. Og sikkert flere jeg ikke vet om i farta. Nugatti og Sjokonøtt har nøtter i seg, Sjokade og Sjokella er bare sjokolade.
næsj, er vel ikke så ille, men liksom så unødvendig, syns jeg, spesielt om ungene ikke spør om det. Jeg syns ikke nugatti er noe verre enn vanlig syltetøy, prim eller brunost, det smaker søtt som fy og stimulerer søthungeren. dessuten syns jeg ikke man bør spise så vanvittig mye brød, så dermed utgår pålegg i stor grad også.
Peanøttsmør er bare fint, så lenge det er den økologiske med bare peanøtt og salt. Men uten brød vet jeg liksom ikke helt hvor jeg skal putte den, annet enn i woksauser og slik. Av og til smører jeg det på banan, sånn som snacks, men jeg kan ikke spise så mye banan heller.
Nei det er ikke grusomt, men det er heller ikke hverdagspålegg. Hos oss er det noe vi gleder oss til på lørdag, både små og store. Det hadde neppe vært like stas om det var noe alle fikk når de hadde lyst.
Jeg kjøpte Nugatti på hyttetur nå, og som ventet likte ikke Liv det. :humre: Mannen og jeg, derimot, elsker det, og kan ikke ha det i hus. På ca. to hytteturer i året kjøper vi det, og kaster resten av boksen etterpå. :sparke:
Jeg er for øvrig oppvokst med daglig tilgang til Nugatti, Sjokade, Nøtte, Sunda og/eller Banos, så jeg er jo ødelagt fra barnsben av. Mannen, som er barn av langt mer korrekte sekstiåtterforeldre, hadde nok knapt smakt Nugatti før han traff meg i en alder av 21.
Vi har ikke nugatti i hus. Har ikke introdusert eldste for det ennå, men det har hendt at han har fått jernberiket prim, etter eget ønske = herming etter noen i bhg :knegg: . Men den interessen har dalt.
Er ikke sånn kjempegira på å introdusere mat sammen med godteri, men kommer det forespørsel så skal han få. Med vett og forstand. Jeg har ikke vanskelig for å si nei, eller begrense til kun enkelte dager, :erfart: Det var noen som trodde han kunne få lørdagsgoderiet sitt i dag før middagsspising, for å si det pent så ble det ikke aktuelt til tross for 2-og et halvt års hyling og skriking.
Vi har Nugatti i hus. Det spises til lørdag og søndag frokost, ikke ellers. Synes det er helt greit så lenge de spiser leverpostei, makrell i tomat, fårepølse og hvitost på skiva resten av uka.
For turbo er ei skive med nugatti(spes den vanlige) døden for magen hannes. Han har fruktosemalabsorpsjon. Altså han tåler ikke fruktose, vanlig sukker består av 50%fruktose og 50% druesukker(som han tåler)
Samme med haPÅ ,sunda, sjokade osv.
Men han kan spise en skive med Litago Prim uten å bli dårlig.
Så det har vi i kjøleskapet til en skive i ny og ne. Blir mest i ne :fnis: For den glemmes bort
Ser ut til at nugatti eller ikke nugatti er en viktig delelinje i befolkningen. :knegg: Det er veldig lite nugatti i de kjøkkenskapene jeg kjenner til. :bidrar til statistikken:
Italienere elsker jo sånt. Jeg grøsser fremdeles av frokosten på hotellet sist, bare kaker og sjokoladegreier. :dåne:
Og så ødelegge focaccia med sjokoladepålegg da.
Jeg synes ikke at sjokoladepålegg er ille slik det blir spist her i huset. En gang i blant. Datteren min får det om hun vil ha det, og ettersom hun like ofte vil ha leverpostei, brunost, gulost, tomat eller salami, så synes jeg det er helt greit at hun får en brødskive med sjokoladepålegg innimellom.
Jeg ville aldri gitt det til mine barn, men jeg er sikkert miljøskadd som er oppvokst med en mor som var "nazi" på sukker. Når sant skal sies så har jeg visst blitt akkurat lik henne på det området. :o
Det som er ille er hvis store deler av kostholdet består av sukker, honneykorn, coco pops, nugatti, sjokade, søtt butikksyltetøy, prim, brunost og fint brød. Fordi det blir et dårlig kosthold med delvis trøtte, delvis hypre og ampre unger som resultat. Men jeg ser ikke noe galt i søtpålegg i seg selv.
Vi har nugatti. Vi har nesten alltid nugatti faktisk. Den står på en hylle øverst i skapet og tas frem til frokost i helgene hvis den blir etterspurt. Og det hender vi har prim, vi har geitost (som ikke er så fjernt fra nugatti på sunnhetsskalaen) og vi har syltetøy. Men også kaviar, hvitost, leverpostei og makrell i tomat. Og havregryn og grovt brød. Barna spiser variert og da ser jeg ikke problemet med nugatti som helgekos.
Jeg synes ikke det er spesielt ille. Vi har sjokoladepålegg, syltetøy og honey corn etc på lørdager. Yngste bruker å si: "Det er ikke all mat som er bra for kroppen. Men den er bra for munnen!", synes det var slående sagt. :knegg:
Sjokade, nugatti, hapå, bananos(?), sunda (lurt navn!), honning og så noen kule med hvite og brune striper som jeg har glemt navnet på.
Flaks for mannen din at han traff deg. :humre: (Jeg er forøvrig i samme konstellasjon. Jeg vokste opp på sjokade, mannen på sunn mat. Det ironiske er at han er gladere i søtt enn jeg er.)
Jeg synes ikke sjokoladepålegg er så ille, bare skikkelig meningsløst. Sjokolade er bedre når det ikke er pålegg, og pålegg er bedre når det ikke er sjokolade liksom ;)
Sjarmtrollet mitt er så liten enda, men jeg håper jeg kan introdusere henne for røkt laks, eggesalat, italiensk salat, lammerull og hjemmelaget kyllingleverpostei som kosepålegg vi har i helger og til høytider. For ikke å snakke om frokost med bløtkokt egg, egg og bacon eller amerikanske pannekaker.
Klart det er lov til å skeie ut med noe som er usunt av og til, men det må jo være et poeng at det skal være godt også, og da kommer sjokoladepålegg langt ned på skalaen både for meg og mannen, så det er ikke noe vi kommer til å gå inn for å servere til våre barn.
Jeg vet ikke hvor mye som er tilsatt, har bare observert at det er tilsatt druesukker, og smaker overraskende søtt for meg som er vant til peanøttsmør som kun inneholder peanøtter og salt.
Nei, det er det absolutt ikke, men jeg kan likevel ikke skjønne poenget med å kjøpe det når det fins et uten sukker, og som i tillegg ikke er tilsatt noe annet, som f.eks herdet fett. Jeg har ikke smakt mills sin, men det lyseblå skippy-peanøttsmøret, og det smakte merkbart søtt i forhold til det jeg er vant til.
Sånn er det her og egentlig. :ja:
De har fått smakt det, men det er stort sett hos besteforeldrene, og det synes jeg er ok. Da kan det være deres greie.
Når det kommer til saft gir jeg heller barna saft med sukker enn med søtningsstoff da. ;)
Vi hadde det. Før barna kom ;) Mannen var avhengig, men vi har det ikke lenger nå. :knegg:
Men som sagt, jeg er ikke hysterisk. Men så lenge barna aldri har spurt på det, og jeg vet de får det andre steder innimellom, synes jeg det er helt greit å la være. Men det at man ikke har nugatti betyr ikke heller at man er hysterisk ift sukker. Vi har jo syltetøy av og til, vi har prim, brunost etc. Men alt med variasjon.
Det er 7 g sukker pr 100 g i peanøttsmør fra Mills. Det er dessuten tilsatt fullherdet vegetabilsk fett, som jeg ikke ønsker at barna skal få i seg mer enn høyst nødvendig av. Ellers er jeg enig i at det forsåvidt er bedre ernæringsmessig enn Nugatti og Sjokade.
Vi har ikke sjokoladepålegg hjemme, da hverken gubben eller jeg liker det, men guttungen får sjokoladepålegg hos bestemor og bestefar, og ingen av oss har noe problem med det.
Vi hadde det forresten hjemme. Sjokade eller nugatti, eller gjerne begge deler, for jeg spiser ikke nugatti. Hapå, prim, honning (det var det mest pappa som spiste). Og hjemmelaget syltetøy. Ikke noe av dette var fremmed. Jeg kan ikke huske spesielle restriksjoner på det, men vi hadde jo også ost, skinke, fårepølse, tomat/agurk, leverpostei, makrell i tomat og andre sunnere pålegg, og varierte heltfint av oss selv tror jeg. Spiste aldri bare skiver med sjokoladepålegg i allefall. Mulig der var noen restriksjoner, men jeg ikke husker?
Samme her.
Min eldste blir helt spinnvil av sukker, jeg har aldri sett maken.
Vi prøver å unngå det så godt som mulig, selv om han får lørdagsgodt som de fleste andre.
Siden foreldrene mine var kjempestrenge på sånt da jeg var barn, så ELSKER jeg Nugatti, Sjokade og Hapå (og godteri og snacks og alt mulig).
Men andre årsaker gjør at jeg ikke kan spise det hver dag.
Ungene mine får Nugatti i ny og ne. For oss er det ikke ille. Det samme med syltetøy. Men det kan godt gå flere uker mellom hver gang.
Jeg håper de kan få et litt mer avslappet forhold til ting, og ikke gjøre alle ting om til syndige fristelser. Det er skummelt.
Jeg husker forøvrig første gangen storebror skulle få smake nugatti, han var 2 år og vi var på besøk til ei venninne. Han pekte på boksen og sa forventningsfullt: "kake", og fikk ei kvart brødskive med nugatti på, vel skuffelsen var stor og jeg så på hele ansiktet hans at han hadde forventet noe helt annet. Han spurte ikke etter det flere ganger :knegg: