Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[hage] Ugressbekjempelse

#1

Interference sa for siden:

Vi trenger en tråd om ugressdreping, ja?
Jeg tror jeg er beyond luking og trenger noe mer effektivt. Hva bruker jeg? Hva er det snilleste mot feks plen? Og hva med bærbuskene, blir de påvirket hvis jeg bruker gift på ugresset?


#2

Ru sa for siden:

Den giften de selger på Plantasjen etc. er veldig utblandet. Om du skal ha noe med virkelig futt i, trenger du hjelp av en med sprøytesertifikat som kan sprøyte løs og ta knekken på det meste. Jeg tror dog ikke at jeg hadde fråtset i bær fra hagen etter en sånn seanse.
Vi har så mye ugress at jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Så her blir det en ting av gangen, og første runde er ormebregnene. Løvetannen har tatt over fullstending, det samme har mosen, så plenen tror jeg vi kommer til å legge på nytt.


#3

Interference sa for siden:

Vi har akkurat sådd plen, og hadde fjernet alt ugresset. Men nå er det fullt med ugress plenen igjen. Og vi plukker hver dag.
På den siden vi ikke har sådd er det et villniss, der har jeg en pallekarm med jordbær og et bed med rips. Ellers er alt ugress av ymse slag. Stort ugress, slik man ser i skråninger langs veier etc.
Jeg har vurdert å få tak i noen med sprøytesertifikat ja, det er jo helt hinsides dette ugresset.


#4

Kanina sa for siden:

Ugress i nysådd plen er vel omtrent uunngåelig. Men etterhvert som dere begynner å klippe plenen, vil angivelig gresset vinne over ugresset tilslutt. Og det kan være lurt å klippe selv om ikke gresset har kommet helt opp, for ugresset skygger for gresspirene.


#5

Interference sa for siden:

Gresset har kommet opp det, sammen med masse ugress. Vi tenkte å klippe nå til helgen hvis det er opphold.
Det er stort ugress altså, jeg må ta bilder kjenner jeg. :knegg:


#6

Kanina sa for siden:

Vår plen var også en ugresskog i begynnelsen... Men nå er det helt OK.


#7

Interference sa for siden:

Bare med klipping? Eller klipp og luk, eller?


#8

Superior sa for siden:

Jeg har gått i gang med først å sende svigemor ut for å ta løvetannen, så etter en helgetur var hele plenen gul av smørblomster (!), så dermed har jeg gått i gang med å ta de. Har fjernet det meste av mose i store flekker, så der har jeg sådd reperasjonsgress som spirer hurtig og dekker godt. I de feltene har jeg alt luket endel, spesielt smørblomster, kløver og noe mini-bregne-greier?! Har en del skvalderkål som jeg har sprøytet. Den er visst to årig som løvetannen og der bekjemper jeg med litt hardere midler.
Ferdig utblandet sprayflaske hvor jeg fukter ugresset lett, og så ser jeg på det dø over et par dager :slem:

(så rakes det vekk, og jeg ler hele veien til søpla..)


#9

Interference sa for siden:

Er det noe som tar ugress med gigantiske røtter?
Jeg vet ikke helt hva slags ugress det er, men røttene er 30-40 ganger større enn selve bladene.
Hva bruker du på ugresset i plenen?


#10

Superior sa for siden:

Jeg brukte bare noe som heter plenrens, grønn flaske. :vetikke:

Det var utrolig mange forskjellige typer, men jeg fant en som passet meg som tok to årige ugress og kløver bla. Om ugresset er så stort og mye som du sier så må du nok ty til noe litt sterkere.


#11

Kanina sa for siden:

Bare klipping. Det var en god del burot der, bl.a. Jeg tror greia er at så lenge de store ugressene ikke får anledning til å vokse opp, vil de forsvinne av seg selv. De er ikke tilpasset slike vilkår. Smørblomster, løvetann og hvitkløver, derimot, vokser fort og lavt, og tåler fint å bli klippet. Men to av disse er i alle falll bare koselige i en plen, synes nå jeg (men se opp for humler!).


#12

Superior sa for siden:

Smørblomstene her tok overhånd :nemlig: Dessuten har de lange grener som gjør at de sprer seg utrolig raskt!


#13

Superior sa for siden:

Og om du endelig får litt gress så husk å gjødsle godt. Kalke på våren, og gjødsle på sommeren. Aldri seinere enn midten av august riktig nok.


#14

Interference sa for siden:

Jeg har masse gress. :knegg:
Og sånn matgress som jeg kaller det, og smørblomster, prestekrager, og en haug med ting jeg ikke vet navnet på. Kløver er det bittelitt av, men det vil jeg ha i plenen. Løvetann har jeg bare funnet 2 av til nå. bank i bordet
Men det er en del greier som kryper langs bakken som har bittesmå blader, og noe som blir utrolig høyt med bittesmå hvite blomster på samt noen kraftigere grønne planter med gule knopper som lukter masse.


#15

Marit K sa for siden:

På områder der det er ugress i plenen så er plenrens et veldig godt alternativ. Det tar knekken på det som ikke skal være der.


#16

Interference sa for siden:

Kan jeg bruke plenrens på nysådd plen?

Fytti så mye det er å lære. :knegg:


#17

Marit K sa for siden:

Jeg mener det skal være ok etter at gresset har begynt å spire. Det kan du nok sikkert lese deg til på plenrenspakningen. Mulig det er litt forskjell fra produkt til produkt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.