Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grunn til å skrelle norske "nye" gulrøtter?

#1

Ine sa for siden:

Har kjøpt noen nesten helt rene, norske gulrøtter.

Er det noen grunn til å skrelle disse? Det er jo ikke jord på de, og de har ikke noe hardt "skall" liksom.

Og er det slik med gulrøtter, at mye av vitaminene befinner seg i "skallet", det vil si ytterst på gulrota? :confused:


#2

Kanina sa for siden:

Jeg skreller bare gulrøtter dersom skallet er veldig tykt/stygt og "hårete". :nemlig: Det holder vel å vaske dem. Hvordan det er med vitaminene vet jeg ikke, men det er i alle fall mer fiber i skallet, vil jeg tro.


#3

Honda sa for siden:

Jeg vasker de bare med grønnsaks vott ala hm sin body skrubb vott for å få av eventuelt jord som er på.

trenger ikke skrelle de. smaken er jo i skallet:)


#4

Halkatla sa for siden:

Jeg skreller ikke økologiske gulrøtter. Vanlige skreller jeg, pga evt sprøytemiddelrester...


#5

Sissel sa for siden:

Jeg skreller heller ikke nye norske gulerøtter, bare kutter av endene evnt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.