Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fiskegryte med solskinn

#1

Tjorven sa for siden:

Her er en av familiens favorittfiskeretter. Jeg må bare dele med dere:

2 ss smør
3 dl purre
1 ts karri (jeg bruker ofte litt mer)
1 stor gulrot i skiver
2,5 dl melk
2,5 dl vann
1 fiskebuljongterning
1/2 ts salt
400 g hvit fisk
1 boks reker i lake
hvit pepper

Jevning:
2 ts maizena
1 ss vann

Fres karri i smør i en kasserolle. Legg i purre og la det surre langsomt sammen i kasserollen. Skjær gulrot i skiver og legg det også oppi.
Tilsett vann, melk, buljong og salt.
Pisk sammen maizena og vann og rør ned i gryten.
Skjær fisk i 2 cm store skiver og legg i gryten.
La det koke i ca 7 minutter på svak varme.
Når fisken er klar legger du i reker (uten lake) og dill. Varm ogg (men ikke kok) og smak til med salt og pepper.

Serveres med kokt ris.


#2

Mira sa for siden:

Dette hørtes godt ut!
Storesøster er desverre allergisk mot melk, men jeg jan vell bruke rismelk istedenfor vanlig melk?
Eller kanskje litt kokosmelk?


#3

LilleLeo sa for siden:

Dette høres veldig godt ut!


#4

Tjorven sa for siden:

Siden vi ikke er allergiske, så har jeg ikke prøvd med noe annet enn vanlig melk. Du vet sikkert mer enn meg om hvordan det påvirker smaken. Kokosmelk setter jo litt smak, men sammen med karri pleier det jo å fungere fint. Da blir det jo omtrentlig en boks med kokosmelk.


#5

Tjorven sa for siden:

Vi hadde dette til middag i går (og har hatt det mange ganger før). Knerten spiser med STOR appetitt. Særlig liker han rekene, så jeg har oppi litt ekstra av det slik at det blir litt til oss voksne også.

Det er en utrolig enkel middag som tar godt under halvtimen. Start med å sette på ris, ellers må man vente på den til slutt.


#6

Nenne sa for siden:

Denne skal jeg prøve.


#7

pippo sa for siden:

Jeg skal også prøve denne. Bruker du torsk?


#8

Tjorven sa for siden:

Torsk eller sei.


#9

Kanina sa for siden:

Takk for oppskrift! Glutenfri og gode greier. (Eller fiskebuljongen er jeg usikker på, men den kan jo droppes) :D Dette skal jeg prøve!


#10

Nessie sa for siden:

Funker det uten karri tro? Eller er det liksom litt av poenget. :sparke:


#11

Tjorven sa for siden:

Vi har noe glutenfri buljong, og det er laget et poeng av at den er glutenfri. Derfor har jeg antatt at annen buljong inneholder gluten. Men det finnes altså glutenfri å oppdrive. Det stod at man også kunne bruke fond i oppskriften, og det er vel glutenfritt i hvert fall?

Nessie: karri er noe av poenget. Det er det som skaper den gode smaken og gjør at den får "solskinnsfargen".


#12

Nessie sa for siden:

Jamen jeg liker ikke karri. :mumle:


#13

Storm sa for siden:

Høres god ut! Bruker du ordentlig karri eller fiskebolle-karri (sånn gul)? Denne skal vi prøve!


#14

Che sa for siden:

Denne oppskriften ligner veldig på heimkunnskapens "torsk i karri".


#15

Tjorven sa for siden:

Vi bruker ordentlig karri kjøpt av mannen i stor spesialforretning i London. Man kødder ikke med karri hjemme hos oss, altså.


#16

Tjorven sa for siden:

Slike spennende retter lagde ikke vi på heimkunnskapen.

Denne blir i hvert fall veldig god. Jeg må innrømme at oppskriften er stjålet fra middagshjelpen.no.


#17

Lucifer sa for siden:

TINE har jo begynt med laktosefri melk i butikkene her hvert fall. Den brukes her. Dyr men litt i blandt går jo an.


#18

Camomilla sa for siden:

Mmmm, hørtes smaskens ut Tjorven.


#19

nicomama sa for siden:

Denne høres god ut :nam: Kanskje det er håp om å få en av ungene til å spise vanlig fisk.. Skal prøve denne i morgen jeg:nikker:



#21

Muskat sa for siden:

Denne lagde vi i dag, kjempegod! :nam:


#22

Che sa for siden:

Nessie: Jeg vil tro at den kan funke med paprikapulver i stedetfor også...


#23

Myrull sa for siden:

Jeg ble inspirert og lagde denne, eller noe som ligner i alle fall, i går og den falt i smak hos alle fire ungene. Gøy.

Jeg brukte fløte og vårløk i stedet for melk og purreløk, siden det var det jeg hadde i kjøleskapet og så krydret jeg en god del mer enn oppskriften.

Enkelt, raskt og godt! :nikker:


#24

Wix sa for siden:

Ser bra ut, har lyst til å prøve denne en dag! En kan vel forresten få solskinnsfarge uten karrismak om en bruker gurkemeie.


#25

apan sa for siden:

Denne lagde vi idag, og det var en stor suksess! Så lettvint og godt! Vi hadde gul ris til (bruker gurkemeie) og det ble virkelig lekkert å se på. Storebror likte det også, han er vanligvis skeptisk til gryter der ting er blandet sammen.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Denne må jeg prøve til uka. Mannen min spiser jo helst ikke maizenna, men 2 ts kan vel ikke utgjøre mange karbene per porsjon. Høres veeeldig god ut! Kanskje søndagsmiddag? :hmm:


#27

Tjorven sa for siden:

Denne er veldig enkel, så som fiiiiin søndagsmiddag egner den seg ikke. Hvis dere skal ha god og rask middag på søndag, så passer det bra.


#28

Pingis sa for siden:

Vi har lagd denne mange ganger, dog uten reker, siden jeg har glemt det hver bidige gang. Men godt uten også! Og pst, hvis man bruker jevner fra maizena (som var det de hadde på butikken) trenger man mer enn to teskjeer.


#29

apan sa for siden:

Vi har hatt denne enda en gang, og alle liker den. Men jeg sliter med å få den til å tykne. Bruker vanlig Maizenamel, dosert som i oppskriften. Men må jeg bruke mer?


#30

Hyacinth sa for siden:

Fasikken, jeg har ikke dill. Finleste ingredienslista og trodde jeg hadde alt. :mumle:


#31

Tjorven sa for siden:

Dill er ikke egentlig strengt nødvendig. Jeg serverte den uten dill denne uka, siden vi var tom for det nå.


#32

apan sa for siden:

Jeg har lagd 2 ganger uten dill.


#33

Hyacinth sa for siden:

Og det er like godt?


#34

apan sa for siden:

Jeg har lagd 2 ganger totalt sett :blunke: . Det er godt i alle fall.


#35

Stompa sa for siden:

Ah, denne må jeg abonnere på. Trenger sårt gode fiskeretter. Forhåpentligvis blir den sånn at Frøkna kan lokalisere gulrotbitene og plukke dem ut kjapt og enkelt? Hun spiser ikke kokt gulrot (men elsker rå).


#36

Pingis sa for siden:

Man kan fint plukke ut det som ikke spises, her er det purren som må bort fra fireåringens fat. Jeg har også bare laga uten dill, det er mye smak i den uansett.


#37

apan sa for siden:

De er lette å plukke ut ja, så lenge du ikke lager for små biter. Jeg har forøvrig lagd uten gulrot en gang også. Det var også godt.


#38

Katta sa for siden:

Tusen takk for oppskrift, vi har prøvd den idag og den var en stor suksess. Skremmende enkel til å ha et så godt resultat.


#39

hildeje sa for siden:

Denne må prøves :)


#40

gnuri sa for siden:

Mmm- hørtes godt ut :nam: denne skal vi ha til middag i morra :jupp:
Bør jeg lage dobbel posjen når vi er to voksne, to ungdommer og to barn?


#41

Katta sa for siden:

Ja, dere trenger nok i hvertfall halvannen. Vi var to store og tre små hvorav de to yngste er ganske småstpiste, og da var en posjon akkurat passe.



#43

gnuri sa for siden:

posjen, altså :dåne:
POSJON!


#44

Muskat sa for siden:

Porsjon, gnuri. :humre:


#45

Bayone sa for siden:

Hvis jeg bruker "vanlig" karri fra krydderhylla, må jeg bruke mer da eller holder det med 1 ts?


#46

gnuri sa for siden:

:rødme: PORSJON- hvor vanskelig kan det være å få med seg alle de riktige bokstavene da?? Fingrene går bare litt fort. :knegg:


#47

zepetos sa for siden:

Strålende oppskrift. Takk ;)


#48

Bayone sa for siden:

Denne hadde vi i dag og den var supergod! :nam: Takk for oppskriften.


#49

United sa for siden:

Kræsjer kokosmelk med dillen? Noen som har prøvd? Eller med havre-/soja-/rismelk?


#50

skyfri sa for siden:

Åhåi, denne var kjempegod! Til og med mannen som egentlig ikke liker fisk forsynte seg to ganger. :dåne:


#51

IOA sa for siden:

Jeg har satt opp denne på neste ukes middagsplan, det var stor suksess forrige gang vi hadde den. Som Knerten elsker Lillebror rekene, så han satt og plukket reker mens jeg lurte i ham en skje med det andre innimellom.


#52

millact sa for siden:

Denne skal jeg forsøke, takk.:)


#53

Frøy sa for siden:

Man kan jevne med potetmel også? :blond:


#54

Frøy sa for siden:

Man kunne jevne med potetmel, det ble kjempe godt. Takk for oppskriften.


#55

Grøten sa for siden:

Denne er kjempe god!
En slager her hos oss, har laget den flere ganger. :jupp:



#57

Nelly sa for siden:

Ja den er for oss som ikke er så fiskeglade altså?! Kanskje jeg skal prøve meg på den. Flaut men jeg har bare lager rød fisk hjemme. Kanskje denne er den rette som første "hvit fisk rett".


#58

Salt sa for siden:

abb


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.