Her er en av familiens favorittfiskeretter. Jeg må bare dele med dere:
2 ss smør
3 dl purre
1 ts karri (jeg bruker ofte litt mer)
1 stor gulrot i skiver
2,5 dl melk
2,5 dl vann
1 fiskebuljongterning
1/2 ts salt
400 g hvit fisk
1 boks reker i lake
hvit pepper
Jevning:
2 ts maizena
1 ss vann
Fres karri i smør i en kasserolle. Legg i purre og la det surre langsomt sammen i kasserollen. Skjær gulrot i skiver og legg det også oppi.
Tilsett vann, melk, buljong og salt.
Pisk sammen maizena og vann og rør ned i gryten.
Skjær fisk i 2 cm store skiver og legg i gryten.
La det koke i ca 7 minutter på svak varme.
Når fisken er klar legger du i reker (uten lake) og dill. Varm ogg (men ikke kok) og smak til med salt og pepper.
Siden vi ikke er allergiske, så har jeg ikke prøvd med noe annet enn vanlig melk. Du vet sikkert mer enn meg om hvordan det påvirker smaken. Kokosmelk setter jo litt smak, men sammen med karri pleier det jo å fungere fint. Da blir det jo omtrentlig en boks med kokosmelk.
Vi hadde dette til middag i går (og har hatt det mange ganger før). Knerten spiser med STOR appetitt. Særlig liker han rekene, så jeg har oppi litt ekstra av det slik at det blir litt til oss voksne også.
Det er en utrolig enkel middag som tar godt under halvtimen. Start med å sette på ris, ellers må man vente på den til slutt.
Vi har noe glutenfri buljong, og det er laget et poeng av at den er glutenfri. Derfor har jeg antatt at annen buljong inneholder gluten. Men det finnes altså glutenfri å oppdrive. Det stod at man også kunne bruke fond i oppskriften, og det er vel glutenfritt i hvert fall?
Nessie: karri er noe av poenget. Det er det som skaper den gode smaken og gjør at den får "solskinnsfargen".
Denne lagde vi idag, og det var en stor suksess! Så lettvint og godt! Vi hadde gul ris til (bruker gurkemeie) og det ble virkelig lekkert å se på. Storebror likte det også, han er vanligvis skeptisk til gryter der ting er blandet sammen.
Denne må jeg prøve til uka. Mannen min spiser jo helst ikke maizenna, men 2 ts kan vel ikke utgjøre mange karbene per porsjon. Høres veeeldig god ut! Kanskje søndagsmiddag? :hmm:
Vi har lagd denne mange ganger, dog uten reker, siden jeg har glemt det hver bidige gang. Men godt uten også! Og pst, hvis man bruker jevner fra maizena (som var det de hadde på butikken) trenger man mer enn to teskjeer.
Vi har hatt denne enda en gang, og alle liker den. Men jeg sliter med å få den til å tykne. Bruker vanlig Maizenamel, dosert som i oppskriften. Men må jeg bruke mer?
Ah, denne må jeg abonnere på. Trenger sårt gode fiskeretter. Forhåpentligvis blir den sånn at Frøkna kan lokalisere gulrotbitene og plukke dem ut kjapt og enkelt? Hun spiser ikke kokt gulrot (men elsker rå).
Man kan fint plukke ut det som ikke spises, her er det purren som må bort fra fireåringens fat. Jeg har også bare laga uten dill, det er mye smak i den uansett.
Jeg har satt opp denne på neste ukes middagsplan, det var stor suksess forrige gang vi hadde den. Som Knerten elsker Lillebror rekene, så han satt og plukket reker mens jeg lurte i ham en skje med det andre innimellom.
Ja den er for oss som ikke er så fiskeglade altså?! Kanskje jeg skal prøve meg på den. Flaut men jeg har bare lager rød fisk hjemme. Kanskje denne er den rette som første "hvit fisk rett".