Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Finnes det en hekk som

#1

Katta sa for siden:

  • Vokser fort, dvs blir fort fyldig
  • Helst skal den ikke bli så innmari høy, men det er mindre viktig
  • Tåler litt skygge
  • Er fin og se på og dekker godt

?

Vi trenger å få skjermet litt mellom oss og lekeplassen og det skulle helt skjedd igår.


#2

United sa for siden:

Den opplagte kandidaten her er vel Thuja? :nikker:


#3

Katta sa for siden:

Blir det tett da? Er ikke thujaer sånne søyler?

Bm: ikke grønne fingre whatsoever.


#4

United sa for siden:

Den blir helt tett. Og du kan kutte toppen i den høyden du vil ha. Ser ut som en Donald Duck-hekk; helt tett og firkantet om den blir stelt en gang i året.


#5

Katta sa for siden:

Nåh. Vokser den fort også?


#6

Mei sa for siden:

Thuja? Ikke om du kan slippe - men den er jo vintergrønn, dersom det er viktig. Jeg har lite peiling på hekk, men vet at det finnes mange fine som klarer seg i skygge. Hvor store de er når du kjøper dem varierer etter hva de koster. Kan du vente litt er de billigere, vil du ha de høyere må du ut med mere.


#7

Katta sa for siden:

Vintergrønn er ikke et must.


#8

United sa for siden:

Det kommer an på hvor store busker du kjøper. Pris og leverandør altså. Og det finnes forskjellige typer Thuja. Ville spurt en gartner hvilket tre og hvor tett de skal plantes.


#9

United sa for siden:

Om du ikke er allergisk og liker Hassel (og Hasselblader), er den et alternativ som vokser sabla fort. Blir tett og kan (må) klippes i form. Hevdes å være umulig å ta knekken på. :knegg:


#10

Mei sa for siden:

Dersom du selv skal plante en hekk, som du ikke trenger å ha vintergrønn, ville jeg valgt noe mer "levende" enn Thuja. Vi har tre typer hekk på eiendommen, og thujahekken er definitivt den jeg liker minst. Den er så "hard" og lite levende.


#11

Molo sa for siden:

Blodberberis. Nydelig farge, lett å vedlikeholde, selv jeg greier det. Mye mer dekorativ enn Thuja. Men, den stikker. Og du bør ikke ha plantet noe i nærheten som behøver luking. :erfart:


#12

Katta sa for siden:

Hm. Kan være en ide det med berberis, noe av poenget med hekken er å hindre folk i å løpe gjennom her.


#13

Molo sa for siden:

Det løpes ikke gjennom en berberishekk. Jeg lover.


#14

Stine-mor sa for siden:

Vi har en tykk hekk som vokser som bare det. Er det en thuja tro?

Jeg har sikkert et bilde av den.

(Vi må gjøre noe med vår nå, så naboen har prøveklippet på det ene hjørnet).

Vi burde gjort noe med høyden for 2 - 3 år tilbake. Vurderer å sette bort hele greia. : sporer av :

(Denne hekken var så fin før den vokste ut av proposjoner. Her må det klippes og tynnes, så blir den fin igjen. :gruer meg: )


#15

Matilda sa for siden:

Thuja er ikke hekk. :niks: Vi har kjøpt hus nå, der skal vi rive opp forsøket på å laget hekk av thuja og plante svartsurbær i stedet. Så vidt jeg veit dekker den alle kravene dine, og så er det veldig kjekt at den ikke er giftig. Den er ganske rimelig i innkjøp også.


#16

Halkatla sa for siden:

Svartsurbær kan du forresten lage saft av. Kalles også Aronia...

Spirea vokser fort og blir tett, spesielt brudespirea. Den blomstrer med hvite blomster om våren. Ellers er bøk en fin hekk, den blir tett og ugjennomtrengelig, men vokser litt senere enn spirea.


#17

Macky sa for siden:

Vi har brudespirea, den er tett og fin.

Klipper den slik at den blir jevnere.


#18

Kanina sa for siden:

Hmm, det høres litt ut som den "hekken" vi har her. Den er virkelig ikke særlig hurtigvoksende. Men det kan alltids skyldes av utbyggeren vår ikke unnet oss mer enn fem cm med jord som den får vokse i. :hehehe:


#19

Tallulah sa for siden:

Jeg syns de fineste hekkene er bøkehekk. De er ikke vintergrønne, og må klippes hver vår, men de blir tette og fine. Greinene vokser i hverandre slik at det blir vanskelig å gå igjennom. Nettverket av tykke greiner er pent om vinteren også. Om den vokser fort, aner jeg ikke.

Her fant jeg en fin hekkguide også: www.tynningplanteskule.no/Hekkplanter.html


#20

Matilda sa for siden:

Jeg kjenner flere som har aronia/svartsurbærhekk, blant annet en tidligere nabo. Tett og fin hekk og rundt halvmeteren høy på tre år, det er da raskt det?


#21

Kanina sa for siden:

Joda, det er raskt nok det, altså. Det var nok mest et hjertesukk over at vår bare har blitt et tynt, glissent buskas på fem år. Skal prøve å finne ut om det hjelper å beskjære den, og i så fall hvordan og når. :sukk:

#22

Matilda sa for siden:

:dakars:


#23

gullet sa for siden:

Ligusterhekk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.