Stekeovnen min ser ikke ut inni! :skremt: Når jeg får litt mer energi etter en uke strekk ut med influensa så lurte jeg kanskje på om jeg skulle gi den en omgang med skrubbing/vask. Men hva en enkleste metoden for å rengjøre inni en ovn full av fastbrendt ost, deig ++? :iiik: Noen gode forslag? Har hørt mange kjerringråd med eddik og andre ting, men er det kanskje skrubb og børste som er det beste?
Det spørs hvilket materiale ovnen er laget av. Noen ovner har keramikk vegger og skal kun renses ved full varma i 1/2-time. Det sier sg selv at de aldri blir helt rene.
Er det metall, ville jeg ha brukt skurekrem og skuresvamp. Ikke noe som lager riper.
Kan det være et poeng å la en langpanne med vann stå på høy temperatur en stund, slik at dampen gjør de fastbrente greiene mykere før du vasker det bort? Vår ovn har sånn dampefunksjon som også brukes til rengjøring ved hjelp av omtrent det prinsippet.
Til stekeplater av den gode tykke sorten lærte jeg et tips av modern som er helt suverent
Fyller badekaret med vann, heller i litt kaustisk soda og lar de ligge en god stund å bløtgjøre seg
Litt stålull måtte jeg bruke, men de ble som nye....skikkelig inngrodde var de
(det var komfyren i gamle huset, integrert komfyr)
Jeg satte en skål med sterkt salmiakkvann i ovnen og skrudden den litt på...Etter en time var det bare å tørke vekk smusset.
Sterkt for nesen og annet dritt.:riktig:
Kliner ovner full med denne. Lar den virke en hel dag med ovnsdøren igjen. Vasker så med rent vann og klut mange, mange ganger. Setter ovner så på maks temperatur en halvtime. Vips, veldig ren ovn. :D