Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det Rancilio som er best?

#1

kokosbolle sa for siden:

Av de kaffemaskinene som ikke er pod-basert?

Noen som har en slik og kan si litt om hvordan den er å bruke?


#2

Tallulah sa for siden:

Den er best. :nemlig: Men man skal være over middels interessert for å ha den altså. Den funker som en liten proffmaskin, og det krever litt prøving, feiling og trening på å få god kaffe av den. Det går heller ikke kjempefort, i og med at man må male, fylle, tampre og lage, men det er jo en vanesak.

Man bør også bytte ut tamperen som følger med, med en litt stødigere sak.


#3

Eia sa for siden:

JA!

Jeg vil si at den krever en god kaffekvern i tillegg, for optimalt resultat. Vi har hatt vår i 7, snart 8 år nå, og er storfornøyde. Har Rocky-kvern i tillegg.

Test fra 2008


#4

kokosbolle sa for siden:

Takk for svar.

Regner med litt prøving og feiling ja. Den tamperen, det er den lille dingsen som klemmer kaffen "flat"?


#5

Eia sa for siden:

Jepp. Enig med glitter, den bør byttes til en tyngre og mer stabil sak.


#6

kokosbolle sa for siden:

Eia: Kan man ikke bruke ferdigkvernet kaffe?


#7

Teofelia sa for siden:

Vi har, og jeg syntes den er lett å bruke, men så hadde vi da også hatt en annen espressomaskin i hus i åtte år før vi byttet til Rancilio. Det var ikke noen særlig komplisert overgang fra en maskin til en annen. Tvert i mot er det veldig mye lettere å lage god kaffe på Rancilioen enn det var på den gamle fra FrancisFrancis.

Ellers er jeg enig med glitter: man skal faktisk gidde å male kaffe, fylle, tampre og lage for å kunne kose seg med den. Hvis man synes det er greit (over flere år), så tror jeg ikke det finnes en maskin for det vanlige privatmarkedet som lager bedre kaffe.

Hvis man bare vil ha god kaffe med minst mulig bry, er man kanskje bedre tjent med en helautomatisk maskin, alternativt en Nespresso-maskin.


#8

kokosbolle sa for siden:

Takker for svar. Skal bringe det videre til mannen.

Teo: Hvor lang tid bruker du på å lage kaffe da?


#9

Teofelia sa for siden:

Jo, det kan man, men da skal du treffe ganske godt med typen for å finne en som er malt akkurat passe. Det er forskjell fra maskin til maskin (og fra kaffetype til kaffetype) hva som gir best resultat.

Med den gamle kaffen vår passet Illy-kaffen helt perfekt. På Rancilioen er ikke den malingsgraden optimal, og vi har ennå til gode å finne en ferdigkvernet type på boks som passer helt til denne maskinen.

Hvis du ber kaffebutikken om å male kaffen for deg, skal du ha råflaks om resultatet blir bra, for der varierer grovheten på kaffen veldig. Det absolutt beste resultatet får man når man maler selv og tester nøyaktig hvor grov kaffen skal være for hver type kaffe. Type: "Denne må jeg visst male på ett hakk grovere enn den forrige typen". Og kaffekvernen min har 35 ulike hakk å velge mellom, så de små forskjellene merkes, altså.


#10

kokosbolle sa for siden:

Nå får jeg bare håpe at mannen klarer å fikse lekkasjen i badekaret, da skulle han nemlig få lov til å kjøpe kaffemaskin i stedetfor nytt badekar. :knegg:


#11

Teofelia sa for siden:

To–tre minutter på en kopp, kanskje? Da står maskinen på og er varm fra før.

#12

kokosbolle sa for siden:

Aha, så det er sånn det henger sammen, Teo. Da aner jeg at det blir kvern i samme slengen gitt.



#14

Tallulah sa for siden:

Jepp, og innkjøring av ny kaffemaskin og kvern kan være gøyal. :knegg:

Jeg husker fremdeles kompisen vår som vi ble invitert til rett etter at han hadde fått ny maskin. Han og broren møtte oss sånn i døra:
:hyper: "HM?Snakkervifortsierdu?Skjønnerikkehvadumener.Kaffe?Kaffe!Vitrengermeremelk!"


#15

Teofelia sa for siden:

:knegg:

Jeg brukte seks–syv espresso på å komme frem til riktig grovhet da vi fikk maskinen i vinter, ogjegbletemmelighyperiløpetavkveldenja. :hyper:


#16

kokosbolle sa for siden:

Får overlate innkjøringsjobben til mannen. :knegg:

Tamper med familieskjold? :hyper:


#17

Eia sa for siden:

Sånn var vi også. Herregud, som vi drakk kaffe. Og ikke ante vi noe om koffeinnivåene i Arabica versus Robusta heller. :hyper: :hyper:

Takk, nå sendte du meg ned memory lane. :glis:


#18

Tallulah sa for siden:

Au, Robusta har jeg vonde minner med. Jeg drakk en gang 5 doble en sen kveld, sov ikke på to netter, vasket hele butikken jeg jobbet i, og har ikke kunnet drikke kaffe omtrent siden.


#19

Jenna sa for siden:

Jeg skulle inn og anbefale Gaggia-maskiner også, men ble sittende og le av hypre kaffetestere. :knegg: Morsomt!

Vi har hatt Gaggia-maskin i mange år, men har dessverre ikke brukt den noe det siste året. Det tar nok noen minutter lengre å kverne og lage kaffe, men akk så god den blir.

:vurderer å grave maskinen frem fra skapet igjen:


#20

Mauser sa for siden:

Mens jeg er mer enn fornøyd med vår lowline (lowlife?) Krups Orchestra, som bare har fem innstillinger på kverna, men som til gjengjeld gjør alt selv så lenge den får påfyll av bønner og vann i ny og ne (og blir tømt for grut, seff). Men så gidder ikke jeg knøttsmå espressoer og fancy moccalattedecaffrappuwannabeshait heller, jeg vil ha store krus med brennvarm svart kaffe. Og Dragen er fornøyd med en dråpe kaffe i en kembokopp med melk når hun er på besøk, så da blir det neppe noen ny maskin på oss.

Vi har for øvrig traktet nesten 9000 kopper på den siden jula 2004.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.