Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Hvilke skadedyr finnes i din hage?

#1

Mei sa for siden:

Juli er den store skadedyrmåneden. Om det ikke er nå de kommer, er det i allefall nå mange oppdager dem. Jeg laget meg nettopp en fin "liten" liste over hvem som har vært på besøk hittil i år, og hva jeg har gjort med dem;

  1. Liljebiller. Fine og røde, men akk så skumle. Knipe, knipe, skvise.
  2. Lus. Særlig på rosene og epletreet. Noen på sukkulentene, også ser jeg at de liker den ene hekken. Knipe, knipe. Maurene i hagen viser vei til hvor de er.
  3. Snegler. Etter noen ølfeller og kveldsjakter ser det ut som de har minsket betraktelig i antall. :tvitvi:
  4. Larver i kaprifolen! Det er altså derfor den ikke blomstrer, den spises opp innenfra! Jeg ble så sint at jeg sprayet dem ned. :flau:
  5. Meldugg. På hvit rips og ukjent staude. Har sprayet med grønnsåpe uten hell. Forsøker nå med soppdrepende konserveringsmiddel til sylting; Atamon.
  6. Biller som spiser opp de gule blomstene på hekken og rundt om i hagen. Ser at edderkoppene koser seg i nærheten av dem så jeg regner med at de hjelper meg å bekjempe. Forsøker å begrense hvor jeg sprayer gift.
  7. Diverse larver overalt. Skvises når jeg finner dem.

Hvilke ubudne gjester finnes i din hage og hva gjør du med dem?


#2

United sa for siden:

Lus på rosene, også er det noen som spiser opp solsikken. Mistenker noen røde, avlange biller jeg har sett på naboens nyperoser.


#3

Canisa sa for siden:

Nabokatter og nabohund! :sur:
De tisser, bæsjer, graver opp blomsterbed, spiser av prydbuskene og irriterer to og firbente. Jeg kjefter, jager, spruter vann, spruter med "get off my garden" på steder de trives godt (på kantstenene rundt blomsterbed, på trappa foran dukkestuen og under trappa) og tar det opp med naboene, som tydeligvis synes det er helt greit at den [insert stygt ord] lille, vrengte polvotten driter i hagen vår. :kjevle:
Neste steg er å la vår hund spise naboens dyrepark ...


#4

United sa for siden:

Kattene i nabolaget tisser på hekken så den er gul og bæsjer på plenen til naboen. Når hunden min ikke har vært for lenge borte, er det kun de modigste som drister seg til å balansere på gjerdet her. Ikke mer. Og det er deilig, for hos naboen var det ekkelt i våres. Stakkars.


#5

Canisa sa for siden:

Vi har blitt kvitt vepsebolet i garasjeveggen, og edderkoppene driver jeg en daglig kamp mot. I alle fall de som prøver å overta trappen og verandaen. I fjor hadde jeg noen lus på rosentreet, men jeg har ikke sett noen i år. I bedet ved garasjen (som tydelig er dårlig drenert) får vi til stadighet sopp, men det bedet skal fjernes, så da forsvinner vel soppen også.


#6

Mei sa for siden:

Vi har noen nabokatter her, men de har heldigvis ikke vært å se i min hage siden i vår. Da hadde jeg et par "episoder" med hageslangen. I tillegg strødde jeg rundt noe stinkende pulver som så ut til å virke glimrende. Jeg hadde klikket om dyrene til naboene plaget oss.


#7

Canisa sa for siden:

Min hund bryr seg dessverre ikke om nabokattene ... :sukk:


#8

Mei sa for siden:

Veps har vi også hatt ja - og humler, men de får være i fred. Maur har vi også, men de får også være der de er. Bor man "i skogen" så bor man i skogen. Edderkoppene er nyttedyr i min hage.


#9

Mjau sa for siden:

Det er båndtvang!
Er hunden til ulempe kan man faktisk havne i fengsel, så det så! Si det til dem neste gang. :riktig:


#10

Canisa sa for siden:

Vi klikker til stadighet, men det hjelper jo ikke så mye når naboen gir faen ... Katter er en ting, men at de ikke gidder å ha hunden i bånd fordi den er så liten. Den spiser i alle fall dårlig for, for den driter like mye som vår hund som er 30 kilo tyngre.


#11

Canisa sa for siden:

Humlene får være i garasjeveggen, ja. Ingen maur, heldigvis. Edderkoppene må gjerne være i hagen, men ikke på verandaen. :aracnofobia:


#12

Alexa sa for siden:

Vi fant tre padder da vi rev en mur i dag. :eek: (Usikker på om de regnes som skadedyr). Samt en del snegler, selvfølgelig.
Også vet vi at vi har rotter, siden fellene er tomspist ved hver kontroll. :mad:


#13

Mei sa for siden:

De (store!) edderkoppene som bor under terassen vår er så høflige at de forsvinner ned i sprekkene i det noen så mye som tenker på å tråkke på terassen. Jeg regner med de er skikkelig sultne og spiser massemasse. :vilha:


#14

United sa for siden:

Kan man kuppe tråden og stille ekle insektspørsmål?


#15

Canisa sa for siden:

:grøsser:


#16

Mei sa for siden:

Padder spiser vel også store mengder snegler? Jeg fant en søt en da jeg ryddet ved arbeidsbenken når vi skulle male, og håpet den ville fortsette å bo hos oss, men jeg tror den ble skremt vekk.


#17

Mei sa for siden:

Canisa; Jeg hadde fullstendig edderkoppangst før vi flyttet hit vi bor nå. Mantraet mitt er "bor man i skogen så bor man i skogen" også tenker jeg på hvor mye de hjelper til med å spise alle andre kryp ute. Inne derimot, vil jeg ikke ha dem. :niks:


#18

Mei sa for siden:

Denne tråden handler om ekle dyr i hagen, så det høres ikke ut som kupping. :D


#19

Canisa sa for siden:

Jeg synes jo edderkoppene her i Tromsø er for store, så de østlandske ... :grøsser:


#20

Mei sa for siden:

Edderkoppene i Tromsø er ingenting. :hehehe: Her nede er de nesten som små gnagere å regne. Kanskje det er derfor de er mindre skummel? :knegg:


#21

United sa for siden:

Ok. I går så jeg en snylteveps (er det det de heter, de små svarte vepsedyrene som stikker?) komme flyvende med en fet, rød edderkopp. :eek:


#22

Mei sa for siden:

Cool!


#23

United sa for siden:

Nei, det var så utrolig ekkelt. Den tok pauser fordi stakkars edderkoppen var så diger.


#24

Mei sa for siden:

Jeg synes dyre- og insektsliv er kjempespennende og interessant. Så lenge de ikke ødelegger plantene mine er de hjertelig velkommen. :smårar:


#25

United sa for siden:

Der jeg bodde før var det sånn veps (om det er veps da) i Thujaen. Dårlig erfaring med dem, for de er lydløse og innpåslitne.


#26

Daisy sa for siden:

Vi har nok noen biller, men det har jeg ikke satt meg inn i enda.
Det er noe som spiser bladene på frukttreene.
Jeg har VEPS INNI PLOMMENE!!!! En vepsesort legger egg på plommekarten og resultatet er en integrert larve som spiser seg ut av plommen. hyyyl
En brunsnegl her og der.

Jeg har sikkert mye jeg ikke vet om også.


#27

LilleLeo sa for siden:

Brunsnegl. Maaasse. :gal:


#28

Ru sa for siden:

Brunsnegl, ja. Men ikke sånn kjempemasse, merkelig nok.
Sikkert fordi naboen er flink til å plukke. :knegg:


#29

LilleLeo sa for siden:

Ved siden av eiendommen vår er det en myr/sump og det er flere lenger borte. Kan det være derfor vi er så plaget?


#30

Mei sa for siden:

Vår hage grenser til barskog og blåbærlyng. Vi har seriøst utrolig mye mindre snegler enn resten av nabolaget. Snegler liker nok ikke barnåler. :D


#31

Ru sa for siden:

Sneglene liker heller ikke all kvisten vi kvernet i fjor og strødde i bedene. Det er ikke en eneste snegl der vi har strødd med dette, så den suksessen skal vi gjenta. Vi har mer enn nok av greiner og drit som kan kvernes opp, og i tillegg er det jo god næring for jord og planter.


#32

LilleLeo sa for siden:

Det gjør vår også. :gruble:


#33

gajamor sa for siden:

Jeg er veldig glad i boasneglene våre som spiser brunsnegler, derfor er nematoder utelukket. "Heldigvis" ligger det masse steiner i hagen som jeg kan knuse de brune beistene med. Det var rett før jeg rykket opp alle liljene med rota i fjor, jeg ble så lei av de ekle røde billekrekene. Det er masse svartmaur overalt, jeg strør gift overalt hvor jeg kommer over et reir.

Jeg har lurt på hvorfor kaprifolien ikke vil blomstre, kanskje på tide å lete etter larver?


#34

Mei sa for siden:

Jeg åpnet et par av "blomsterknoppbelgene" og inni der fant jeg styggedommen. :mumle:


#35

gajamor sa for siden:

Jeg har ikke lagt merke til noen "belger", bare blader. Men får ta en bedre kikk i morgen.


#36

GinaK sa for siden:

Jeg har også fått lus på rosene mine men etter etpar runder med grønnsåpedusjing så har de fleste krepert. Håper de forsvinner.
HAr sett en brunsnegle hittil i år og håper det ikke kommer flere. Vi er heldigvis ikke plaget med snegler i vår hage.


#37

kjerstisin sa for siden:

Her er det jordrotter og muldvarp som regjerer :mad: skikkelig irriterende nå siden de nå har begynt å komme opp midt på plenen, i gjør holdt de seg langs kanter og slikt, men nå har jeg store flotte jordhauger og hull over alt og lite plen....ellers er jo hunden min et skadedyr i seg selv ;) maur, veps, frosk, snegler og piggsvin erdet også...men de er mer ek
E enn skadelige da :rolleyes:


#38

turi sa for siden:

Små maur og stokkmaur er det eneste vi har som plager oss. Og alle kattene i nabolaget. Vi er de eneste som ikke har hund, så hit går alle kattene. Jeg er veldig begeistret for dyr, men katter klarer jeg bare ikke lengre, for det lukter så jævli!! Men, hundeeierne her i nabolaget er utrolig flinke til å gå tur med hundene sine da!!


#39

Tangina sa for siden:

I år har vi ikke hatt lus på rosene eller de ekle små røde liljebillene. I stedet har vi hatt en utrolig søt liten harepus som har spist opp alle sukkerertplantene. Noen spiser også på jordbærene - jeg tror det er mus. Rådyrene og elgene holder seg som regel borte om sommeren, men i vinter beskjærte de det gode epletreet vårt så grundig at det knapt er et eple på det.

Ellers har vi mengder av innsekter og andre kryp, men ingen jeg ville kalle skadedyr. De verste plagene er andre planter: vikker og de der fæle slyngplantene med pene hvite blomster som holder på å ta knekken på villbringebærene våre.


#40

Mei sa for siden:

Hva gjør dere med meldugg? :gaah:


#41

Snippa sa for siden:

KATTER :gaah:
Jeg liker egentlig katter, men MÅ de bæsje i hele hagen min hele tida? Må de tisse ned blomsterbedene sånn at alle rosene dør? Må de grave opp alle løker og nyplantede blomster hevrt eneste år? Må de krangle hver natt? Må de bo i hagen min? Vi har 2 katter i nabolaget som er utekatter, og begge har flytta inn i hagen vår :sur:

I tillegg har jeg sikkert alt det Mei nevner og, jeg luker bare aldri ofte nok til å se skadedyra :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.