Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pavlova som ikke blir sprø?

#1

Mjau sa for siden:

Steker Pavlova for første gang. Nå har den stått i ovnen i to timer på 100 grader, og den er fortsatt ikke ferdig tror jeg...

Den er liksom bare seig, bittelitt sprø i overflaten, og så bare seig. Blir den sprø når den kjølner, eller hva?
Vanlig små marengser blir jo sprø i ovnen. :confused:

Kan noen gi meg en idiotsikker oppskrift jeg kan lage i morgen tidlig? Vanlig kakeformstørrelse...


#2

Flubby sa for siden:

Har du fulgt en oppskrift som har eddik i, blir den ikke sprø, men seig. Ellers kan du slå varmen ned til 50 grader og varmluft, og la stå over natten, det burde hjelpe.


#3

Mjau sa for siden:

Nei, det er ikke eddik i, det er så rart!

Tør ikke ha ovnen på over natta jeg, jeg har brannskrekk... :(


#4

Mjau sa for siden:

Den ble aldri ferdig. :sukk:

Noen som har en idiotsikker oppskrift eller?
Vil så gjerne ha en slik klar til besøk i ettermiddag.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Den ble ikke bedre av å stå i romtemperatur over natten heller? Så kjipt! Jeg laget pavlovabunnen på detsoteliv.no sist, den ble i hvert fall veldig god. Jeg har alltid eddik i da. Den blir sprø, men ikke så sprø som vanlig marengs, men det skal den heller ikke være, egentlig. Litt sånn halvseig i midten, det er så godt.


#6

Fibi sa for siden:

Har det vært mikroskopiske spor av fett i bollen? Eller et par molekyler med eggeplomme? Den har nemlig jeg brent meg på. :knegg:

Jeg har også brukt oppskriften fra det søte liv, og den alltid bra. (Så sant det ikke kommer eggeplomme i... )


#7

Camomilla sa for siden:

Jeg har eddik i og min skal stekes på 140 grader i 1 ime og 40 minutter.


#8

Palmen sa for siden:

Eddik og steking på litt høyere temperatur, 150 grader, og skru av ovnen men la kaka stå inne i ovnen til den er kald.


#9

Tangina sa for siden:

Når vi først er inne på temaet, har jeg også et spørsmål: de to siste gangen jeg har laget pavlova, har bunnen blitt høy og flott og sprø utenpå, men skumaktig i midten - ikke seig som de gangene jeg har laget sjokoladepavlova. Jeg lurer på om det betyr at den egentlig ikke er ferdig. Den smaker imidlertid helt utmerket.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Men da blir vel ikke selve røren stiv? Så da ser man det jo før man setter den i ovnen, heldigvis.


#11

Sundae sa for siden:

Pavlova SKAL være litt myk inni. Den skal være sprø utenpå men litt seig inni.

Vanlig marengs, de skal være sprø helt igjennom.


#12

Sundae sa for siden:

Salt i oppskriften skal forresten gjøre marengsen ekstra stiv! :)


#13

Trulte sa for siden:

Pavlova har jeg spist mange ganger. :hjerter: Beste kaka. Jeg hadde blitt veldig skuffet om marengsen var sprø helt igjennom. Den skal være litt crispy på utsiden og deilig seig inni.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Enig, pavlova er ikke ordentlig pavlova om marengsen er helt sprø, det gjør den bare mer kjedelig.


#15

Mjau sa for siden:

Den var skummete inni, ikke seig eller noe. Etter å ha stått i romtemp var den rett og slett seig utenpå og ikke ferdig inni. :(

Jeg har laget små marengs mange ganger med eddik i, de blir akkurat perfekte seige inni, og helsprø utenpå.

Jeg stekte på 100 grader. Kanskje det var for lite? Det er det jeg har stekt de små marengsene på.

Blandingen var veldig stiv da jeg satte den i ovnen, så det var ikke plomme eller fett i i ale fall.

Prøver en fra det søte liv jeg da.

Det var forresten salt i og. :nemlig:


#16

Camomilla sa for siden:

Jeg tror 100 grader er for lite.


#17

LilleLeo sa for siden:

Jeg bruker Nigella's versjon:
6 eggehviter piskes
300 g melis taes i, skje for skje
3 ss siktet kakao
en liten dæsj balsamicoeddik

Settes inn i ovenen på 180, temperaturen skrues ned til 150. Der skal den stå i 1 t 15 min, så skal ovnen taes av og kakes bli stående i ovnen. Easy peasy!



#19

Mjau sa for siden:

Jeg har en ny en i ovnen nå fra det søte liv. Den ser bra ut så langt :)
Den startet på 180 grader ja. Så det var nok for lav temp tenker jeg.


#20

Synnemor sa for siden:

Jeg lagde en for noen dager siden, med hvitvinseddik. Jeg stekte den på 160 grader i 1 time og lot den stå i ovnen til ovnen ble kald etterpå (dvs. et par timer til etter at ovnen ble skrudd av.) Resultatet ble veldig bra, helt sprø utenpå og litt seig innerst mot midten. Tok kaka med på jobb, og den forsvant fort, gitt!


#21

Mjau sa for siden:

Den ble helt perfekt!
Takk for tips og råd :)

Kaka forsvant i en fei her. Vi var fire boksne og et barn. :flau:
Sååååå god!


#22

Halkatla sa for siden:

Min konditor-svigerinne steker på 70 grader på varmluft over natten, og de blir nydelige og hvite.

Oppskriften jeg har fra henne, er 1/2 dl sukker pr eggehvite, og litt eddik. Eddiken gjør den seig inni.
Det heter seg også at dersom du lager pavlova/marengs når det regner, blir den ikke sprø...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.