Steker Pavlova for første gang. Nå har den stått i ovnen i to timer på 100 grader, og den er fortsatt ikke ferdig tror jeg...
Den er liksom bare seig, bittelitt sprø i overflaten, og så bare seig. Blir den sprø når den kjølner, eller hva?
Vanlig små marengser blir jo sprø i ovnen. :confused:
Kan noen gi meg en idiotsikker oppskrift jeg kan lage i morgen tidlig? Vanlig kakeformstørrelse...
Har du fulgt en oppskrift som har eddik i, blir den ikke sprø, men seig. Ellers kan du slå varmen ned til 50 grader og varmluft, og la stå over natten, det burde hjelpe.
Den ble ikke bedre av å stå i romtemperatur over natten heller? Så kjipt! Jeg laget pavlovabunnen på detsoteliv.no sist, den ble i hvert fall veldig god. Jeg har alltid eddik i da. Den blir sprø, men ikke så sprø som vanlig marengs, men det skal den heller ikke være, egentlig. Litt sånn halvseig i midten, det er så godt.
Når vi først er inne på temaet, har jeg også et spørsmål: de to siste gangen jeg har laget pavlova, har bunnen blitt høy og flott og sprø utenpå, men skumaktig i midten - ikke seig som de gangene jeg har laget sjokoladepavlova. Jeg lurer på om det betyr at den egentlig ikke er ferdig. Den smaker imidlertid helt utmerket.
Pavlova har jeg spist mange ganger. :hjerter: Beste kaka. Jeg hadde blitt veldig skuffet om marengsen var sprø helt igjennom. Den skal være litt crispy på utsiden og deilig seig inni.
Jeg bruker Nigella's versjon:
6 eggehviter piskes
300 g melis taes i, skje for skje
3 ss siktet kakao
en liten dæsj balsamicoeddik
Settes inn i ovenen på 180, temperaturen skrues ned til 150. Der skal den stå i 1 t 15 min, så skal ovnen taes av og kakes bli stående i ovnen. Easy peasy!
Jeg lagde en for noen dager siden, med hvitvinseddik. Jeg stekte den på 160 grader i 1 time og lot den stå i ovnen til ovnen ble kald etterpå (dvs. et par timer til etter at ovnen ble skrudd av.) Resultatet ble veldig bra, helt sprø utenpå og litt seig innerst mot midten. Tok kaka med på jobb, og den forsvant fort, gitt!
Min konditor-svigerinne steker på 70 grader på varmluft over natten, og de blir nydelige og hvite.
Oppskriften jeg har fra henne, er 1/2 dl sukker pr eggehvite, og litt eddik. Eddiken gjør den seig inni.
Det heter seg også at dersom du lager pavlova/marengs når det regner, blir den ikke sprø...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.