Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brownies med Snickers og hvit sjokolade

#1

Dixie Diner sa for siden:

Disse bakte jeg i dag, ganske gode. Litt vel søte, så jeg har redusert sukkermengden en god del her i oppskriften. Men jeg er ganske "ømfintlig" overfor svært søte kaker og sånt, så mulig noen vil ha det søtere. Det er altså 270 gram sukker i oppskriften opprinnelig. Jeg synes 200 gram skal holde i lange baner i denne kaken altså:

3 store egg
200 gram sukker
120 gram hvetemel
Litt vanilje


1 plate mørk kokesjokolade
100 gram smør


1 plate hvit kokesjokolade
100 gram smør


3-4 Snickers, vanlig type

Pisk sammen egg og sukker til det blir litt luftig, trenger ikke å bli eggedosis. Tilsett vanilje og hvetemel. Del deigen i to like deler.

Smelt smøret i hver sin gryte. La den mørke kokesjokoladen smelte i den ene gryten og den hvite sjokoladen i den andre. Rør det jevnt.
Ha den hvite sjokoladeblandingen i den ene deigen og den mørke i den andre deigen og rør det godt sammen.

Hell rørene litt om hverandre ned i en liten, papirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Rør evt. litt med en gaffel for å marmorere. Stikk små Snickersbiter ned i deigen, så mye du vil ha. Jeg liker godt Snickers, så jeg dekket omtrent hele flaten med det. Brukte 2,5 stk sånne 2-pakninger. Men jeg kommer til å bruke litt mindre neste gang. Det skal være 5 hele Snickers i kaken originalt, jeg synes det burde holde med ca. 3 stk, men det er en smakssak.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.

Bilde kommer senere, jeg har fått ny pc og skjønner meg ikke helt på den enda.


#2

jolie sa for siden:

Nam nam! Men 3-4 snickers. Sånne små eller sånne store?


#3

jolie sa for siden:

Du, nå leste jeg hele oppskriften :flau:

Hva er vanilje forresten? Og hva er litt av det? :knegg:


#4

Fibi sa for siden:

Jeg hadde brukt noen dråper vaniljeessens, eller en tsk eller to med vaniljesukker.


#5

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Vanilje er feks. vaniljesukker, vaniljeessens, vaniljeekstrakt eller vaniljestang. Hva du vil og så mye du vil. Et par ts vaniljesukker? Jeg bruker ikke mengder på det, bare har i det jeg føler for. Og så bruker jeg Tørrleffs vaniljesukker, ikke det fæle vanillinsukkeret fra Freia.


#6

jolie sa for siden:

Føler for? Jeg føler sjelden noe særlig på kjøkkenet. Bortsett fra frustrasjon kanskje. Og jeg har Freia i skapet. Jeg har nesten kvitta meg med Toro, men Freia får bli. generøs


#7

Dixie Diner sa for siden:

:humre: Jeg tror nok du fint kan bruke Freia sitt om du vil, altså. De andre gode smakene kverker nok vanillinsmaken litt. også generøs


#8

jolie sa for siden:

Hehe. Jeg er ikke så sikker på at jeg hadde kjent forskjell, for å være ærlig :knegg:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Sikkert ikke jeg heller. :knegg: Jeg kjenner utrolig godt forskjell når jeg lukter på boksen eller smaker på selve sukkeret, så jeg kan ikke ha Freia sitt i desserter og sånt der vaniljesmaken skal være fremtredende. Det smaker veldig kunstig og ikke vanilje i det hele tatt, kun vanillin. Jeg klarer feks. ikke den der billige Landlord-vaniljeisen, den smaker skikkelig vanillin slik som vaniljesukkeret til Freia (og Ica). Men i kaker og sånt der smaken kommer litt mer i bakgrunnen går det jo fint. Jeg har det ikke i hus da, etter at jeg begynte med Tørrleffs sitt med ekte vanilje i, takler jeg ikke Freia sitt lenger.

Og for ordens skyld; jeg spiser det jeg får servert uten å mukke altså. Jeg sitter ikke hos andre og kjenner etter om de har brukt ordentlig vanilje eller ekte meierismør og uffer og akker meg om de har brukt juksegreier. Selv om jeg synes alle burde bruke ordentlige ting. :knegg:


#10

jolie sa for siden:

:fnise: Skavvise ... servere Iset pulverkake med olivenolje og se om hun rynker på nesa eller om hun greier å holde maska. Det må vi vel få til :knegg:


#11

Dixie Diner sa for siden:

Pulverkake med olivenolje er ikke det verste du kan servere meg. :knegg:


#12

Fibi sa for siden:

Sjokoladekake med olivensmak. Nam. :knegg:


#13

Lenam sa for siden:

Kan jeg lage denne i dag og servere den i morgen?
Eventuellt varme den litt i morgen før den serveres?


#14

Dixie Diner sa for siden:

Brownies holder seg godt ja, jeg baker stort sett alltid brownies dagen før. Denne trenger ikke å varmes, men må ikke serveres kald. Da er den ikke god! Romtemperert eller litt lun er det beste.


#15

Lenam sa for siden:

Ehhm skal den ikke stekes? :usikker:


#16

Dixie Diner sa for siden:

:sjokk: Jeg har glemt å skrive det! Retter det opp nå.


#17

Lenam sa for siden:

Jeg måtte lese 4 ganger igjennom for jeg lurte på om jeg ikke fikk med meg noe her. :knegg:


#18

Dixie Diner sa for siden:

Fatter ikke hva jeg har tenkt med. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.