Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rørte jordbær - til frysing

#1

Syrin sa for siden:

Eg har ei diger skål med norske jordbær i kjøleskapet. Dei er ikkje så fine lenger, men kan brukast til syltetøy tippar eg. Reiser bort i morgon, og må få nyttiggjort meg desse bæra.

Eg finn litt info om rørte jordbær på nettet, men enkelte meiner at ein absolutt må ha frysepulver i - i alle fall litt. Må eg det da? Eg syns det er greit med flytande syltetøy (men med klumpar). Knuser eg det forresten med gaffel/stappe, eller skal eg frese det med stavmiksar?

Og dette går da greit å fryse ned vel?


#2

Jinx sa for siden:

Jeg har delt opp 24 kurver i dag,og bruker frysepulver. Aner ikke hvordan det blir uten jeg?Jeg har bare delt bærene i to. 300 gr sukker på 2 kg bær.


#3

Pingis sa for siden:

Frysepulver er vel bare for konsistensens skyld, så hvis du synes flytende syltetøy er ok klarer du nok deg uten. Jeg synes det er best å bare dele bærene med kniv, sånn at det blir litt forskjellig størrelse på bitene.


#4

Katta sa for siden:

Jeg synes det er bedre uten frysepulver. Jeg synes frysepulver setter smak på syltetøyet, og det er bedre at det smaker friskt og er litt rennende etter min smak.


#5

Eia sa for siden:

Jeg har aldri brukt frysepulver, men det går uansett veldig bra uten. Rårørte jordbær er skikkelig digg! :nam:


#6

Katta sa for siden:

Jeg moser bærene en del jeg da, jeg foretrekker syltetøy som ikke har så mange store bær i seg. Da blir man mindre avhengig av tykningsmiddel også.

Nå fikk jeg utrolig lyst på nybakt brød med rørte jordbær!


#7

Hondacrv sa for siden:

Eg pleier røre bær, sukker og frysepulver med vanleg gammaldags miksar, då blir det akkurat rett konsistens på dei. Då har eg hogd ein kniv ca 20 gongar gjennom bæra mens dei ligg i bollen, og fått dei delt nokre gongar.


#8

Sokk sa for siden:

Hvis syltetøyet blir for flytende når du tar det opp av fryseren kan du ha i frysepulver etter frysing i stedet. Det går bra, det er jo bare stivelse. Står på posen at det kan brukes bl.a. til bærsauser, hvis jeg ikke husker feil.) Jeg pleier å hive litt oppi frossen blåbær til pannekakene, ellers søler treåringen så fælt... :flau:


#9

Lhi-My sa for siden:

Tupperware sin Quick chef er suveren til rørte jordbær for de som har den. Vask bærene, putt de i maskina, drei på sveiva 7-8 runder og du har perfekt rørte bær. Jeg bruker ikke frysepulver. Heller bare bærene over i en egnet boks og slenger den i fryseren.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.