Eg har ei diger skål med norske jordbær i kjøleskapet. Dei er ikkje så fine lenger, men kan brukast til syltetøy tippar eg. Reiser bort i morgon, og må få nyttiggjort meg desse bæra.
Eg finn litt info om rørte jordbær på nettet, men enkelte meiner at ein absolutt må ha frysepulver i - i alle fall litt. Må eg det da? Eg syns det er greit med flytande syltetøy (men med klumpar). Knuser eg det forresten med gaffel/stappe, eller skal eg frese det med stavmiksar?
Frysepulver er vel bare for konsistensens skyld, så hvis du synes flytende syltetøy er ok klarer du nok deg uten. Jeg synes det er best å bare dele bærene med kniv, sånn at det blir litt forskjellig størrelse på bitene.
Jeg synes det er bedre uten frysepulver. Jeg synes frysepulver setter smak på syltetøyet, og det er bedre at det smaker friskt og er litt rennende etter min smak.
Eg pleier røre bær, sukker og frysepulver med vanleg gammaldags miksar, då blir det akkurat rett konsistens på dei. Då har eg hogd ein kniv ca 20 gongar gjennom bæra mens dei ligg i bollen, og fått dei delt nokre gongar.
Hvis syltetøyet blir for flytende når du tar det opp av fryseren kan du ha i frysepulver etter frysing i stedet. Det går bra, det er jo bare stivelse. Står på posen at det kan brukes bl.a. til bærsauser, hvis jeg ikke husker feil.) Jeg pleier å hive litt oppi frossen blåbær til pannekakene, ellers søler treåringen så fælt... :flau:
Tupperware sin Quick chef er suveren til rørte jordbær for de som har den. Vask bærene, putt de i maskina, drei på sveiva 7-8 runder og du har perfekt rørte bær. Jeg bruker ikke frysepulver. Heller bare bærene over i en egnet boks og slenger den i fryseren.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.