Dixie Diner sa for siden:
Jeg bakte disse i dag, og de var usannsynlig gode! Fy søren, det er ikke siste gangen disse blir bakt nei! Jeg tror ikke denne oppskriften har egen tråd, det fortjener den absolutt å ha! Ikke trenger dette å heve heller, så de er raske å lage! Ikke akkurat lavkarbo, men det er ikke sjokolade, liksom.
Jeg har ikke fått tatt bilde, men googlet frem noe som lignet på de jeg lagde her. Med oransje gulrotstrimler i da, og solsikkefrø på toppen. Skilpadda deler jo sine opp litt annerledes, jeg gjorde det bare enkelt (deigen ble ganske klissete og jeg ville ikke ta for mye mel i for å beholde dem saftige) og tok en neve klissedeig rett fra bollen og rullet et rundstykke i hånda og presset det litt ned på papirkledd stekeplate.
Disse MÅ dere prøve! Ungene likte dem godt også, så i morgen får minsten med seg et par slike i matboksen sin, tenker han blir glad for det. Jeg lurer faktisk på om jeg skal ha biter av skinke og purre i neste gang, da blir de som et helt måltid. :hyper:
4 kopper hvetemel
1 kopp grovt mel
1 ts salt (jeg brukte 1 ss)
4 ts bakepulver
100 gram mykt smør
1 kopp revet ost (tror jeg hadde i mer enn det, kanskje halvannen)
2 revne gulrøtter (jeg brukte 3 stk grovt revet)
2 kopper kulturmelk/kefir
Ha melet i en bakebolle. Tilsett salt og bakepulver. Ha i mykt smør (er det hardt, mykne det evt. litt i mikroen) i melet og kna med fingrene til det har løst seg noenlunde opp. Ha i resten av ingrediensene. Deigen blir endel klissete, ta evt. i mer mel men ikke for mye. Jeg vil heller ha klissete, umedgjørlig deig og saftige scones enn å risikere at de blir tørre.
Nå kan dere gjøre som Skilpadda; hun deler deigen i 4 deler og klapper dem til flate kaker, så deler hun også disse i 4.
Jeg bare triller rundstykker, men det er jo helt valgfritt. Blir sikkert like godt uansett. Strø over masse solsikkefrø om dere liker det, det ble skikkelig godt!
Stekes midt i ovnen (papirkledd stekeplate) på 230 grader i ca. 15 minutter.