Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skilpaddas scones med gulrot og ost

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bakte disse i dag, og de var usannsynlig gode! Fy søren, det er ikke siste gangen disse blir bakt nei! Jeg tror ikke denne oppskriften har egen tråd, det fortjener den absolutt å ha! Ikke trenger dette å heve heller, så de er raske å lage! Ikke akkurat lavkarbo, men det er ikke sjokolade, liksom.

Jeg har ikke fått tatt bilde, men googlet frem noe som lignet på de jeg lagde her. Med oransje gulrotstrimler i da, og solsikkefrø på toppen. Skilpadda deler jo sine opp litt annerledes, jeg gjorde det bare enkelt (deigen ble ganske klissete og jeg ville ikke ta for mye mel i for å beholde dem saftige) og tok en neve klissedeig rett fra bollen og rullet et rundstykke i hånda og presset det litt ned på papirkledd stekeplate.

Disse MÅ dere prøve! Ungene likte dem godt også, så i morgen får minsten med seg et par slike i matboksen sin, tenker han blir glad for det. Jeg lurer faktisk på om jeg skal ha biter av skinke og purre i neste gang, da blir de som et helt måltid. :hyper:

4 kopper hvetemel
1 kopp grovt mel
1 ts salt (jeg brukte 1 ss)
4 ts bakepulver
100 gram mykt smør
1 kopp revet ost (tror jeg hadde i mer enn det, kanskje halvannen)
2 revne gulrøtter (jeg brukte 3 stk grovt revet)
2 kopper kulturmelk/kefir

Ha melet i en bakebolle. Tilsett salt og bakepulver. Ha i mykt smør (er det hardt, mykne det evt. litt i mikroen) i melet og kna med fingrene til det har løst seg noenlunde opp. Ha i resten av ingrediensene. Deigen blir endel klissete, ta evt. i mer mel men ikke for mye. Jeg vil heller ha klissete, umedgjørlig deig og saftige scones enn å risikere at de blir tørre.

Nå kan dere gjøre som Skilpadda; hun deler deigen i 4 deler og klapper dem til flate kaker, så deler hun også disse i 4.
Jeg bare triller rundstykker, men det er jo helt valgfritt. Blir sikkert like godt uansett. Strø over masse solsikkefrø om dere liker det, det ble skikkelig godt!

Stekes midt i ovnen (papirkledd stekeplate) på 230 grader i ca. 15 minutter.


#2

Nenne sa for siden:

De er veldig gode og veldig populære her i huset også. :nikker:


#3

ingling sa for siden:

Disse lagde jeg nå, med litt tilpasning (glutenfritt mel, havremelk og melkefritt margarin), og de ble kjempegode! Skal putte i litt mer krydder neste gang. Veldig gode!


#4

Mei sa for siden:

Å dette var lørdagsfrokosten sin ja! Nam!


#5

rajraj sa for siden:

Scones! Tror jeg skal børste støvet av ei gammel dille her nå! :nam:


#6

Meissa sa for siden:

Disse prøvde jeg for noen dager siden og de var utrolig gode altså. :ja:


#7

gnuri sa for siden:

Hadde lyst på scones til sen frokost i dag, og googlet. Disse kom opp, og ble laget til stor glede for hele familien. Takk for super oppskrift!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.