På ferien spiste vi på italiensk restaurant. Der spiste jeg en pastarett med tomat/fløtesaus med skinke, grønne erter og parmesan. Den var nydelig, men jeg er ingen superkokk.
Noen som har noen oppskrifter på en slik kremete saus med mild tomatsmak?
Bør man bruke ferske tomater, eller tomatpure?
Jeg pleier å frese bacon, løk og hvitløk i en panne, helle over fløte og en boks hermetiske tomater, ta oppi fullkornspasta som får koke ferdig i sausen, og vips: deilig hverdagsmiddag. Det går superkjapt, og jeg har alltid ingrediensene hjemme.
Tomater på boks er kjempegodt å bruke i saus.
Jeg surrer løk, hvitløk og godt krydder i en panne, har over en boks tomater og kanskje en ss med tomatpure og så en dæsj med fløte til slutt. Noen eksakt oppskrift har jeg ikke da jeg bare tar det jeg føler for der og da. Men til kjøtt er kanel i tomatsausen et must, det setter utrolig god smak på kjøttet. :nam:
Surrer løk og hvitløk i god olivenolje. Heller over en boks med tomater, og koker opp. Så har jeg oppi fløte og ricotta, til smaken er passe. Krydrer til jeg synes det smaker godt.
Kanel har jeg aldri hatt i, så det skal jeg jammen prøve neste gang!
Tja, det kommer helt an på hva godt en har oppi sausen det. Litt mais surret med løk, gulerøtter og ananas (med juicen) tar seg glatt av den saken. :jupp:
Og åpenbart hvilke tomater... vi trodde vi hadde en boks hermetiske tomater med oregno. Det hadde vi, men den inneholdt også sukker... det er vi ikke vant til...
Vi bruker helst uten sukker ja, det var et bomkjøp. men med oregano/basilikum velger mannen gjerne, ellers har han det jo oppi selv, men da i tørket utgave
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.