Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God og mettende salat?

#1

LilleT sa for siden:

Jeg trenger tips til gode salater som kan serveres som "hovedrett".

Noen?


#2

Sitron sa for siden:

Pastasalater f.eks. Tror det er en hel tråd med dem her inne.


#3

LilleT sa for siden:

Er det? Da får jeg ta et søk.

Takk! :)


#4

Vimsen sa for siden:

Jeg skal lage salat i kveld som inneholder:

Fullkornspasta.
Marinert kyllingfilet
Ananas
Egg
Mais
Cherrytomater
Agurk
Avocado
Ristede pinjekjerner

Serveres med nystekte baguetter.


#5

LilleT sa for siden:

Den ser god ut, Vimsen. Hva marinerer du kyllingfileten i?


#6

Vimsen sa for siden:

Tja. Det jeg har. Olje med diverse krydderier. Jeg skulle hatt noe ekstra til marinaden, men pga sykdom i heimen tar jeg det jeg har.

Piri-pirikrydder og hvitløksbåter ihvertfall.


#7

Vimsen sa for siden:

Og så må jeg lage en slags dressing.


#8

LilleT sa for siden:

Jeg tror jeg skal gå for Vimsen-salat.

Tusen takk for hjelpen! :blomst:


#9

Vimsen sa for siden:

Bare hyggelig. Den er kjempegod.


#10

Apple sa for siden:

Jeg pleier også å lage kyllingsalat og synes den er mettende.

Kyllingfilét
ruccola
rapidsalat ev lollo rosso
grov pasta med pesto
cherrytomater
rødløk
agurk
fetaost (den fra Arla i olje, er godt å helle litt av oljen over)
pinjekjerner
oliven

Serveres med godt brød, gjerne olivenbrød.

Blir jo mettende siden det er både pasta, kjøtt, salat og brød.


#11

LilleLeo sa for siden:

Denne blir laget svært ofte i LilleLeo-heimen!

Kylling og pastasalat med bacon
Ca 2 personer

Ruoccola-salat
Bacon i skiver
1 grillet kylling
Cherry-tomater
Rødløk
Pasta
Feta-ost (jeg bruker Arla sin, som er i en grønn liten kartong)

Tzatsiki
1 slangeagurk
3 dl yoghurt naturell
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
3 fedd hvitløk

  1. La yoghurten renne av i et kaffe-filter i ca en time.
  2. Riv agurken på rivjern og ha over saltet.
    La stå i ca 15 min og klem ut vannet.
  3. Finhakk hvitløken og bland alt sammen. Smak til med pepper

Skrell kyllingen for kjøtt, skjær baconet i små
biter, stek det og ha oppi salaten.
Kok pastaen og kjøl ned.
Bland alt sammen i en stor bolle og
server med varme baguetter og tzatsiki.

Denne er knallgod! :riktig:


#12

LilleT sa for siden:

Takk for tips, Apple og LilleLeo! :)


#13

kiddo sa for siden:

Denne fra Matprat med avokado og svinekjøtt har vi hatt en del ganger. Også med stekt champignon oppi. Den er kjempegod :)


#14

LilleT sa for siden:

Mmm.. :nam: Ser veldig god ut. Jeg elsker avocado, så den skal garantert testes en dag. :)


#15

Dixie Diner sa for siden:

En av mine favoritter er Taco-salat:

*Stekt kjøttdeig med tacokrydder (min favoritt er Santa Maria fajitakrydder)
*Mais
*løkringer eller hakket løk, gjerne rød (den er litt mildere)
*Revet ost
*Salatblader, gjerne en mix av forskjellige (revne)
*Agurk og tomat i biter
*Jalapenos i lake
*Bønnestuing (Refried beans, uunværlig til mexi-mat)
*Brune bønner i chilisaus eller røde/brune bønner i lake

*Salsa, guacamole og hvitløksrømme (evt. vanlig rømme)

*Nachochips/tortillachips

Legg alt lagvis med salsa og guacamole imellom lagene, ha guacamole på toppen og stikk i chipsbiter eller legg dem oppå, evt. server dem ved siden av.
Server masse salsa, rømme og guacamole til salaten.


#16

Mams sa for siden:

En kyllingsalat vi har hatt et par ganger (ved festlige anledninger også):

1/3 kylling
(jeg pleier å marinere kyllingfile, grille de og dele de opp i passe biter)
1/3 ris
1/3 salat, gerne litt forskjellige.
Her pleier jeg å ta litt mere kylling og litt mindre ris.

I egne boller serverer jeg mais,paprika, løk, redikker osv osv.
Da kan man ta det man selv vil og ikke minst den mengden man selv ønsker.

Som dressing bruker jeg gresk (de småposene) 3 poser til 1 boks lettrømme og 1 boks Creme Fresh.
Og selvsagt baguetter eller tilsvarende til.


#17

Nenne sa for siden:

Kjøkkensjefens salat, 4 personer

1 grillet kylling (evnt. kalkunrester)
200 gram stekt, fersk sjampinjong
150 gram sprøstekt bacon i biter
Isbergsalat
2 hardkokte egg
Finhekket persille

I tillegg pleier jeg å bruke:
Agurk
Mais

Salatdressing:
2 ss eddik
2 ss chilisaus (jeg bruker en mild type fra Heinz)
4 ss olje
1 ss vann
1 ts salt
1 krm pepper.

Legg salaten i bunnen og legg de andre ingrediensene lagvis. Avslutt med finklippet persille og salatdressingen. Server med brød eller baguetter.

Kyllingsalat med karrisaus:
1/2 grillet kylling
2 stilker selleri
1/3 agurk
1 stort eple
2 ss finhakket løk
Isbergsalat eller andre sprø salattyper

Salatdressing:
1 dl kremfløte
3 ss majones
2 ts karri
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
salt og pepper

Pisk kremfløten for seg og bland inn resten av dressingingrediensene. Servers ved siden av salaten. Ha gjerne rundstykker eller baguetter til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.