Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noe med epler?

#1

Levic sa for siden:

Skal plukke epler i morgen, og tenkte å lage noe godt ut av det. Syltetøy blir det garantert, og eplekake, mener det noe mer som er godt? Oppskrifter?


#2

Fadese sa for siden:

Jeg plukket to stk 3/4 fulle bæreposer med epler på søndag. Presset dem, og nå har vi 3 liter eplejuice i fryseren :)


#3

Levic sa for siden:

Åh så godt da. Hvordan presset du de? Har aldri gjort det før, så aner virkelig ikke hvordan det gjøres.


#4

Nenne sa for siden:

Jeg har en eplekakeoppskrift som ikke er for slankere. Den er med smuldredeig som lager et sprøtt lokk over eplene. Interessert?


#5

Observatøren sa for siden:

:sikle:

Ellers kan jeg tipse om karamelliserte epler. Det er også godt.


#6

Levic sa for siden:

Veldig interessert i den oppskrift ja:D Elsker eplekake, men lager bare sånn kjedelig.

Og karamelliserte epler da? Hvordan gjøres dette?


#7

Nenne sa for siden:

5 epler
sukker
kanel
2 ts bakepulver
2 kopper mel
2 kopper sukker
2 egg
margarin

Skrell eplene og skjær i båter. Legg dem ut i en ildfast form. Den må være stor nok til at eplene ligger i bare ett lag. Strø over sukker og kanel. Lag smuldredeig av eggene pluss det tørre. 1 kopp = 1,5 dl. Bre deigen over eplebåtene. Skjær tynne skiver melange med ostehøvel og spre over kaka. Pynt med mandelflak. Stekes i ca. en time ved 160 grader nederst i ovnen.

Jeg har aldri prøvd å bytte ut melangen med meierismør, men jeg tror jo nesten at det må bli enda bedre. Hvis ikke det er ett eller annet ved melangen som gjør at smuldredeigen blir sprø da. :undrer:

Server kaka varm med skikkelig vaniljeis ved siden av, evnt. krem.


#8

Levic sa for siden:

Oi den skal jeg prøve. Tusen takk:)


#9

Chanett sa for siden:

Snart er det Verdens epledag.


#10

Filifjonka sa for siden:

Denne oppskriften liker jeg veldig godt.

250 g smør (halvparten meierismør, halvparten margarin)
90 g melis
250 g mel
1 ts bakepulver
5 store epler (jeg bruker mer, masse epler er godt.)
2 poser Freia vaniljesaus til koking, tilberedt med halv melkemengde slik at det blir vaniljekrem. (Her kan man sikkert gå begge veier og kjøpe helt ferdig vaniljekrem eller lage fra bunnen, jeg syns Freiaposene funker bra i denne sammenhengen).


Halvsmelt smør og rør i melis. Ha i det tørre. Sett deigen i kjøleskapet så den stivner.

Skrell eplene, ta ut kjernehus, del i tynne båter.

Kjevle ut 2/3 av deigen, gjerne mellom plast. Bruk en rund springform og legg deigflaket i, det skal gå litt opp over kantene.
Legg på epler og ha vaniljekremen over.
Kjevle resten av deigen ut og legg som et lokk over. (Blir ofte litt hullete og frynsete, men det gjør ikke noe).

Stekes ved 180 grader, og jeg har dessverre ikke noen steketid, men det er til kaken er gyllen og fin. Tipper ca. en halv time. Serveres lunken med vaniljeis, evt. krem.

Denne kaken klan også spises av egg-allergikere. :)


#11

Levic sa for siden:

Å så fint. Nå kan jeg lage flere forskjellige:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.