Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vi har 1,5 kilo frossent elgkjøtt, hjelp!

#1

Maverick sa for siden:

Tanken er at det skal være middag i morgen. But how? :gruble:


#2

Lyppa sa for siden:

Elgkjøttsuppe med årest grønnsaker er fantastisk godt:)!


#3

Mauser sa for siden:

Nå skal jeg komme?


#4

allium sa for siden:

Elg stroganoff.


#5

Maverick sa for siden:

Det kommer jo alt an på deg, Mauser. Hva har du tenkt til å lage ut av kjøttet? :blafre:

Jeg troooor nemlig at jeg holder meg til å minne på å ta ut av fryseren. Jeg er ikke kvinne nok til å håndtere elgkjøtt. :sparke:


#6

era sa for siden:

Nei uff og æsj det kan være veldig farlig, ta det ut av fryseren med en gang så skal jeg komme og bli kvitt det på en forsvarlig måte for dere:nikker:


#7

Esme sa for siden:

Jeg ville ha langtidsstekt det som stek og restene hadde jeg tatt som pålegg.


#8

Interference sa for siden:

Langtidssteking eller grilling. :nam:
Restene kan brukes som pålegg eller i en suppe eller gryterett.


#9

Maverick sa for siden:

Dere kan godt komme med mer utdypende forklaringer, altså. Sånn i tilfelle jeg skulle føle behovet for å briljere. :sparke:


#10

Interference sa for siden:

Utdypende forklaringer?

Langtidssteking: klin steika inn med gode urter og krydderier, legg i langpanne, fyll på vann og stek i mange timer på ca 100 grader. Du kan evt dampe den litt på høyere temperatur den første halvtimen, da tar du sølvpapir over steken/langpannen og lar den bli dampet på 180 grader. En halvtime holder lenge.
Steken kan gjerne få noen smørklatter over seg under steking, da blir kraften du skal lage saus på etterpå mye bedre.
Du kan og brune steken før du slenger den i ovnen, men det er strengt tatt ikke nødvendig når man langtidssteker.


#11

Interference sa for siden:

Og ja, husk å etterfylle vann slik at det ikke går tørt.


#12

Maverick sa for siden:

"Kraften jeg skal lage saus på". :knegg: Optimistisk. :nemlig:


#13

Irma sa for siden:

Hvis det er ok biffkjøtt, så ville jeg laget elggryta som jeg har vokst opp med. Høres ikke godt ut, men er etter mitt skjønn den beste som finnes. Løken kokes nesten bort, og blir som en litt tykk saus.

Elg i biter
Noen løk, 4 stk kanskje på rundt 500 gram kjøtt?
Kjøttbuljongterninger fra Toro (jepp, Toro må det være)
Spaghetti
Ketchup
Salt- og pepper potetgull

Stek kjøttbitene lett brune i panne. Hiv oppi gryte. (Vi bruker alltid jerngryte.) Stek løken ( biter) myk. Hiv oppi gryte. Hell oppi vann, men ikke dekk kjøttbitene helt. Masse pepper og en del salt. Kjøttbuljongterninger oppi. Kok i minst en time, eller til kjøttet er mørt. Server med spaghetti, masse ketchup oppå også salt- og potetgull ved siden av. :nam:


#14

Floksa sa for siden:

Er det en stek eller hva er det?


#15

Maverick sa for siden:

Det høres helt vanvittig ut Irma, men jeg har jo trua på deg!

Floksa: Det er en klump. Med kjøtt. Noenlunde flat. :way out of my league:


#16

Floksa sa for siden:

Biff?
Om du skjærer ut noen solide biffer av "klumpen" :knegg: også lager du suppe av resten.

Jeg digger biff og med elg kan det bare ikke blir feil, så lenge du skjærer i rett rettning og det ikke er nakke.


#17

Maverick sa for siden:

Jeg ha'kke peiling. Og presiserer igjen at det ikke er jeg som skal gjøre noe som helst her. Håper jeg. :skeptisk:

Men jeg kan alltids sitte nonchalant i vinduskarmen med et glass vin og komme med gode forslag! :glis:


#18

Floksa sa for siden:

Elg er kjøtt. Det kan brukes til alt som du ville brukt annet kjøtt til.
S da er det jo bare å bestille det du liker best :nam:


#19

Maverick sa for siden:

Jeg kan ikke kjøtt.

Bill. mrk. "Semi-veggis".


#20

Tove sa for siden:

Jeg har laget mye mat av elgkjøtt. Den måten kjøttet blir aller best på (synes jeg), er å skjære alt kjøttet i tynne skiver. Salt og pepre på begge sider, og stek det litt brunt i stekepanne. Når kjøttet har fått brunfarge på begge sider, så putter du det i en kjele med vann (tilpass menge vann med menge kjøtt. Kjøttet skal dekkes og vel så det med vann) og koker kjøttet i ca. 1,5 time. Da blir det utrolig mørt, og smelter nesten på tungen! Sil kraften av kjøttet, og bruk det til å spe med når du lager brun saus (smør og mel). Smak til med salt og pepper. Ikke sikker det trenger krydres veldig. Tobehøret kan man jo velge selv, men jeg liker det godt med poteter og gulrot, evt ertestuing eller surkål.

Dete er lettvint, og kjøttet blir garantert ikke tørt, noe som er veldig lett at det blir om man helsteker, da kjøttet er så magert.


#21

trøtt sa for siden:

Hva du kan lage avhenger veldig av hvilken del av dyret du har i fryseren. Er du usikker så ville jeg lagd en gryte. Jeg hadde ikke stekt det som biff eller stek uten å vite sikkert at det var egnet til det, det kan bli en stor skuffelse. Seig biff er virkelig ikke godt selv om det kommer fra elg.

Blir kjøttet kokt lenge så spiller det ikke så stor rolle hvilken del av dyret det er. Søk på oppskrifter på elggryte så finner du sikkert mye godt. Jeg slumper bare og bruker det jeg har i hus.


#22

Nextlife sa for siden:

Når man er uerfarne med elgkjøtt og ikke har peiling åssn stykningsdel av kjøttet det er, er vel det safeste å velge enten å langtidssteke som stek eller lage en gryterett.
Hvis du googler Boef Bourguignon og erstatter oksekjøtt med elgkjøtt kan ikke den retten slå feil i alle fall, og den lager seg i praksis selv i ovnen :)
Servert med noen deilige grønne saker (brekkbønner, rosenkål, broccoli, sautert spinat) og en grov potetmos med litt sellerirot eller hvitløk i blir det fine greier.



#24

noen sa for siden:

Jeg synes du skal kombinere alle forslagene over og se hva som blir igjen av elgen når det hele er over. Legg gjerne ut bilde av resultatet. Eller du kan late som om det er en 1,5 kg is og spise den ubehandlet. Legg gjerne ut bilde av resultatet. Lykke til.


#25

Maverick sa for siden:

Han som skal deale med elgen vet visst hva man gjør med denslags, og jeg kan informere om at det er ytrefilet, så tror han skulle satse på noe grytegreier. :nemlig:


#26

Irma sa for siden:

Høres lovende ut. :jupp: Jeg er forresten vokst opp med en annen elggryte også. Som det blant annet er fløte, brunost og ripsgelé oppi. Veldig god!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.