Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster: Kan jeg steke to pavlovabunner samtidig i stekeovnen?

#1

Mei sa for siden:

Jeg skal lage to medium pavlovabunner, og lurer på om jeg kan steke dem på varmluft med to stekebrett i ovnen.

Eventuelt; kan den ene vente to timer på benken eller i kjøleskapet mens den andre steker?


#2

daffy sa for siden:

Jeg ville ikke latt den ene vente på benken ihvertfall. Håper du oppdaterer med resultat hvis du prøver å steke to på en gang.


#3

Mei sa for siden:

Et kjapt googlesøk sa meg at det burde gå bra. Har to bunner i ovnen nå.


#4

Pia sa for siden:

Pavlovsbunner har vel ikke godt av å oppbevares i kjøleskapet? På benken derimot kan den stå i lange tider.


#5

Mei sa for siden:

Ikke den ferdigstekte bunnen - tenkte eventuelt røren dersom jeg ikke stekte bunnene samtidig.


#6

Mei sa for siden:

Det gikk forøvrig helt glimrende.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Brukte du varmluft? For da pleier det vel å gå greit.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Åja. lese HI skikkelig neste gang


#9

Mei sa for siden:

Varmluft ja.

Jeg har egentlig aldri skjønt forskjellen på når man skal bruke varmluft og når man skal bruke vanlig over- og undervarme. Kan man steike andre ting samtidig ved varmluft også? :blånn:


#10

Dixie Diner sa for siden:

Ja, forskjellen er at luften sirkulerer i hele ovnen slik at alt i ovnen blir jevnt stekt. Mange bruker det når de steker to brett boller samtidig, feks.


#11

Mei sa for siden:

Hvorfor bruker man ikke alltid varmluft da?

(Kan man steke to brett boller på en gang? :hyper: )


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jepp man kan det. Og jeg aner ikke hvorfor, hehe. Kanskje man får bedre stekeskorpe ved vanlig steking? Jeg aner faktisk ikke. Jeg har brukt det litt om hverandre, men bruker som regel vanlig varme. Mange sverger til varmluft.


#13

Mei sa for siden:

:vil høre mer om mulighetene:

Tre brett boller også da kanskje?


#14

Veronal sa for siden:

Jeg bruker utelukkende varmluft og steker alt fra 1-4 brett med boller/rundstykker/pizzabunner på en gang. Varmluftprinsippet er at hele ovnen har samme temperatur (du vil dog oppleve litt høyere langs veggene pga. varmekonveksjon). Gammeldags ovner med over- og undervarme har varmeelement over og/eller under og gir en temperaturgradient i ovnen (varmluftovner har viften som sirkulerer temperaturen).


#15

Veronal sa for siden:

Trikset med varmluft er å steke ved 15-20 grader lavere temperatur enn det oppskriften sier (med mindre det er spesifisert at det er varmlufttemperatur).


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lurer på om jeg skal begynne å steke muffins med varmluft. De blir nemlig nesten alltid litt brent på undersiden, selv om jeg også skrur ned temperaturen litt. Tror ovnen min har litt feil "balanse" i over- og undervarme, møkkaovn. Skal huske på å prøve varmluft neste gang!


#17

Frøy sa for siden:

Jeg bruker kun varmluft i stekeovnen for tiden og ser ut som at det gir underverker for matlagingen min.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.