Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Det finnes rettferdighet!

#1

Mei sa for siden:

Den har gjennoppstått! På akkurat samme stedet ved hekken som jeg tidligere denne sesongen, i ren uforstand, drepte en boasnegl, kom det i kveld krypende ut en ny! Riktignok ikke så stor og prektig som den forrige, men det bedrer seg nok bare den får spist litt av de andre sneglene i hagen. :slem:

Kveldens sneglesjekk viste det samme som tidligere. De sneglene jeg finner i hagen er små og gulbrune. Jeg finner også noen med hus. En eneste større, sjokoladebrun snegl har jeg funnet denne sesongen, men jeg er slett ikke sikker på at det var en iberia.

På vei ut av hagen møtte jeg to andre som var på vei inn. En frosk og en padde ventet ved porten, og de så litt fornærmet ut fordi jeg hadde druknet nattmaten deres. Vel vel, da får de jobbe hardere med å finne de resterende.

Det er så fint med små hjelpere i hagen! :hjerter:


#2

Olvina sa for siden:

Godt med hjelparar, ja. Eg har hatt den første tråden din i tankane då eg har funne nokre boasneglar i hagen her, og har overvunne alle innskytelsar om å myrde dei med kaldt blod. :stolt:

Dei to første eg fann var nok i gong med heftig kurtisering, så ved første blikk såg det ut som ein kjempelang, stripete orm rett utanfor døra. Ein kan få hjerteinfarkt av mindre, faktisk! :nemlig:


#3

Mei sa for siden:

Nå har mannen min funnet et Hemmelig Sted jeg kan importere boasnegler fra. Har allerede fått en bestilling på et par fra en venninne. Aner jeg en nisje? :slem:


#4

Slettet bruker sa for siden:

Fant du to sure modder ved porten - også er du like blid? :tilber:


#5

Mei sa for siden:

De bare ser sure ut. Egentlig er de harmløse og tafatte. :knegg:


#6

Slettet bruker sa for siden:

:popcorn:


#7

Marit K sa for siden:

Du er heldig du, Mei. Pass godt på boaene dine. Jeg skulle gjerne hatt en slik boasnegl i hagen her. Kanskje jeg skulle lagt inn kontaktannonse? Territorial boasnegl ønskes for permanent opphold i hage full av godsaker, og egen komposthaug til å overvintre i. Kooooooomme da boaen min, kooooome da. :lokker:


#8

Mei sa for siden:

Du kan få kjøpe en av meg. Hva kan være en passende pris da? 1000 kroner? :D


#9

Marit K sa for siden:

Hva er egentlig gjengs svartebørspris på disse dyrene nutildags? 1000 kroner låter jo stivt, men for å holde hagen ren for iberiaskit og annet rusk så er det kanskje verdt det. :humre:


#10

Mei sa for siden:

1500 for to. Kjøper du mer enn ti kommer de ferdigstriglet og med sløyfe rundt magen.


#11

kokosbolle sa for siden:

Jeg har ørtenhundre iberiasnegler i hagen. Men, de kommer bare ut om kvelden og natta. Og jeg fant en Boa i forrigårs og i dag morges lå iberialikene strødd på hellegangen. :glis:


#12

Mei sa for siden:

Jeg så en halshugd iberiasnegl i skogen i dag. Ingen så ut til å spise på den. Dreper boaen bare på skøy? :skeptisk:



#14

Harriet Vane sa for siden:

Torsk, ikke Frosk! :nono: Smilefjes, da. :skuffet:


#15

Slettet bruker sa for siden:

Ah - en frosk og en padde. Det er ikke torsk det, nei?

Jeg burde kanskje tenkt at man ikke treffer en fisk ved inngangen til en hage?

:rødme:


#16

Daisy sa for siden:

Jeg har ikke sett en eneste brunsnegl siden jeg bar med meg en boasnegle hjem. Jeg fant den sånn 400 meter unna. Håper den liker det nye territoriet. Jeg har observert en annen også, og mannen en. Så jeg har minst to. O lykke!


#17

Slettet bruker sa for siden:

Jeg må være den verste hageingnoranten i verden for jeg har ikke sett en eneste snegle i hagen min jeg. Ikke noensinne - med unntak av en svart skogsnegle for snart ti år siden. :fremdeles traumatisert:

Ikke har jeg sett noen i området heller. Er det kanskje ikke sånt her jeg bor? :blånn:


#18

Kanina sa for siden:

Ja, da. De er jo territoriale. Det er litt sånn gjeng-mentalitet. De spiser dem sikkert også, hvis de er sultne.


#19

Polyanna sa for siden:

Jeg vil vel påstå at det finnes tilgivelse mer enn rettferdighet, basert på dette. :p

Det rettferdige hadde selvsagt vært at DU som var så slem og drepte boa-sneglen fikk hagen full av brunsnegler, mens JEG, som aldri har gjort en boa fortred, skulle fått en pen, liten koloni av dem! :snurt:


#20

Superior sa for siden:

Jeg fant en når jeg ryddet i masse råtne planker. Jeg kunne faktisk fått varige men, for det var ganske traumatisk. Fikk roet meg kraftig ( og vasket fingrene) så fikk jeg transportert den til bedet mitt. Dette var for to dager siden, og i går kveld på den vanlige plukke-ekle-snilebarn-runden var det betydelig færre av de ( knapt 10 tror jeg). Håper den blir her :rørt:


#21

Mei sa for siden:

Nå har mannen importert tre boasnegler og plassert dem i hvert sitt bed. Da jeg spurte om han var sikker på at det var riktig sort han hadde funnet var svaret;

  • Vel, da jeg plukket den satt den fast i rumpa på en iberiasnegle som fortvilet prøvde å komme seg unna.

Fire territoriale snegler i hagen altså. Kanskje vi blir vekket av snegleslossing i natt?


#22

kokosbolle sa for siden:

Urk. Jeg har så mange schvære feite iberiasnegler i hagen. :hylgrine: Måå jeg virkelig ut å plukke de, eller er det en quick-fix på dette?


#23

Mei sa for siden:

Har du ikke lest tråden? Quickfixen er å finne et par boasnegler som du ansetter som vakter. :dulte:


#24

kokosbolle sa for siden:

Jeg har jo en boasnegl luskende omkring husveggen, men jeg har bare sett den ene.


#25

Mei sa for siden:

Du trenger nok flere om du har mange iberiasnegler. De blir vel mette en gang, boaene også. Jeg har ikke sett noen bekreftede iberia hos meg, men antar boasneglen spiser åkersnegler også. De har jeg en god del av sist jeg sjekket.


#26

kokosbolle sa for siden:

:dåne: Vi har fjernet et tre vi felte for en stund siden (som ble liggende i en haug under verandaen) og jaggu fant jeg hiet til jævlene. Har kokt sikkert 30 snegler i dag. :glis:


#27

Rug sa for siden:

Men hvor mange snegler kan de egentlig ekspedere? På en liten kveldsrunde plukket poden begeistret 192 snegler i svigermors hage. Da hadde de hatt en runde om morgenen samme dag. (Han hadde tellehjelp, hans oppgave var å få dem oppi bøtta - genial arbeidsfordeling). De tok også 160 i naboens hage med det samme.

Det kreves vel en koloni av boasnegler for å holde orden i svigermors hage?

(Dvs, boasnegler tar bare en del av problemstillingen, orden blir det nok ikke selv om sneglene forsvinner....)



#29

Mei sa for siden:

Jeg tror altså de dreper for fun. Siden de er territoriale kan det stemme - i såfall vil jeg tro de kan ekspedere en hel del. Å satse på å la dem ta svære populasjoner av iberia uten å plukke selv tror jeg er litt optimistisk.

Å lage "sneglefeller" med eller uten vilje er også lurt kokos. Jeg har steiner liggende rundt her og der, som jeg snur og fjerner snegler fra innimellom. I tillegg liker de seg under plankebiter, trær og blomsterpotter. Grei måte å finne mange samtidig - uten å måtte vente til kvelden.


#30

Mei sa for siden:

:mumle:

Okei er det noen av dere som har vært i hagen min i natt og satt dem ut? Eller hadde boasneglene til mannen med seg matpakke? En kjapp kveldstur avslørte intet mindre enn fem ekle brune. En til var brun, men annerledes, så jeg regner med det var en skogsnegl.

:gaah:

Ingen i hele sommer, også nå plutselig? Eller har de vært her hele tiden? :paranoid:

Ikke ville de druknes heller. De bare krøp opp av bøtta. Usj.


#31

kokosbolle sa for siden:

Du må koke de. Kokende vann tar knekken på de med en gang. :jupp: Også må du fylle på med varmt vann om det kjølner, eller åler de seg ut. :knegg:

Jeg har akkurat transportert en boa som prøvde å komme seg ut på veien til andre siden av huset og la den rett oppå en iberia. Men den var tydeligvis ikke sulten, for den bare ålte seg over iberiaen. :snurt:


#32

Mei sa for siden:

Men de slimer så ekkelt når man heller kokende vann på. :iiik:

Jeg har også forsøkt å servere boaen mat, men jeg tror de tar det som en personlig fornærmelse. "Som om jeg ikke kan fange maten min selv lizzåm?"


#33

kokosbolle sa for siden:

Sliminga er jo noe av moroa da. :hyper:


#34

Mei sa for siden:

:tullerdu:


#35

kokosbolle sa for siden:

Også er det jo humant å ta liv av de kjapt da. :ror:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.