Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Frisk italiensk jordbæris

#1

Skilpadda sa for siden:

Denne isen lagde vi i sommerferien, og den var veldig god. :nam:

Gelato Di Fragola

2,5 dl sukker
2,5 dl vann
450 g jordbær (ca. 5 dl jordbærmos)
1 ss nypresset sitronsaft
1 ts lettpisket eggehvite

Varm opp vannet og sukkeret i en kasserolle under omrøring inntil sukkeret er oppløst. Avkjøl sukkerlaken.
Rens jordbærene og mos dem i en blender eller lignende. Rør inn sukkerlaken og sitronsaften. Avkjøl blandingen (den kan stå i kjøleskapet i inntil et døgn).
Rør inn eggehviten og kjør blandingen i en iskremmaskin.


#2

Dixie Diner sa for siden:

Der minnet du meg på at jeg må få kjøpt den ismaskinen snart! Jeg er på jakt etter en med stor bolle som ikke koster skjorta, de jeg har funnet har jo bare 0,5 - 0,7-litersbolle og det er jo pinlig lite!
Høres deilig ut, jordbærsorbet og lignende er fantastisk. Den beste jordbærsorbeten jeg har smakt til nå har vært på Oslo City, på en isbar der.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.