Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff: Hva slags kunst og kultur fenger deg?

#1

Maverick sa for siden:

Spinoff av denne ensomme tråden, som jo beviser at den generelle FP-er ikke har sans for samtidsballett med fotballpolitisk perspektiv. :skuffet:

Hva funker for deg? Nasjonalromantiske bilder med fjord og fjell, pop-art, danseband, manga-tegneserier, Alexander Rybak, tungmetall, VG-lista, leikarringen, R'n'B, So you think you can dance, opera, country jukebox?

Eller en kombinasjon?

Enlighten me. :nemlig:


#2

Slettet bruker sa for siden:

I mange år nå: Stillhet.

Men ellers er jeg ganske variert. Jeg vil like meg både på industrimetallkonsert og på Nasjonaltheateret. Jeg er glad i Ibsen på teater og jeg er glad i revy. Jeg liker stadionevents med U2 og jeg liker massevis av popmusikk, men det er enkelte utvalgte og de har som regel kort holdbarhet hos meg mens andre ting varer leeenge.

Jeg liker seriøse bøker, men har såvidt begynt å lese igjen etter flere års tørke. Og leser populærbøker også.

Min store fetish er vel strengt tatt tv-serier og film. Som regel er det dette jeg ender med, og jeg liker godt å gå på kino. Sålenge jeg slipper å se mer Alvin. :grøsser:


#3

Maverick sa for siden:

Åh. Jeg glemte selvfølgelig å nevne True Blood og Twilight. :himle:

SF: Alvin? :skeptisk:


#4

Slettet bruker sa for siden:

Det derre ekornet som synger som om han har en isbit i ræva. :badmood:
Det er et skikkelig feelbadekorn.


#5

Neket sa for siden:

Etter å ha fått barn består kulturaktiviteter stort sett i barnevennlig teater og film og TV hjemme i sofaen. Er nok over gjennomsnittet opptatt av TV-serier. Leser en del, men det blir mest type lett underholdning, da det sjelden blir tid til å sette seg skikkelig ned med en bok.

Favoritter for tiden er True Blood, selvsagt, og Mad Men. Pluss en del serier jeg sikkert ikke burde innrømme at jeg ser på.

Før i tiden gikk det mye i konserter, er glad i teater også. Liker musical, men er ingen fan av opera (vondt i hodet - men har kun vært en gang). Har vel ganske komersiell musikksmak, iblandet noen gamle favoritter. Jeg er også glad i tusle rundt på gallerier, mest moderne stil, selvom jeg ikke alltid skjønner greia. Fotokunst er også fint.

Siste kulturopplevelse utenfor hjemmets vegger var Sex and The City 2. Ikke akkurat en høydare.. Var forresten en tur på hesteløp her om dagen også, hvis det kan regnes som kultur?


#6

Tangerine sa for siden:

:dulte:

Jeg liker litt av alt. Fotografi bedre enn maleri. Ymse teater. Jeg har selvfølgelig vært på moderne ballett på Operahuset, og likte jaggu det også. Konserter og festivaler. :hjerter:


#7

Tangerine sa for siden:

Filmer, for all del. Det ble det mye av etter at vi fikk barn.


#8

Slettet bruker sa for siden:

Sånn, nå har jeg bidratt i den andre tråden også. Nå er jeg kulturell, ja? :glis:


#9

Luftslottet sa for siden:

:nemlig:
Dette har nok sammenheng med å ha fått barn, antar jeg. I gode, gamle dager gikk jeg mye på konserter og festivaler, og da var favorittene ulike former for metal/rock/indie/vise eller mimrekonserter av typen Knutsen & Ludvigsen. Nå for tiden gidder jeg bare å gå på konsert om det er mulig å sitte. :klar for pensjonsalderen: De siste konsertene jeg kan huske å ha dratt på er Leonard Cohen og Anthony and the Johnsons, og det begynner å bli ganske lenge siden.

Ellers liker jeg vel det meste, unntatt sport. Det blir ikke så mye eksperimentell kunst eller opera heller, det er for dyrt og/eller mentalt krevende. Justes fantastiske brukertittel ("populærkulturjunkie") skulle være ganske dekkende.

På bokfronten er jeg vel bortimot altetende, men med tiltakende allergi for nordisk samtidslitteratur der det ikke skjer noenting, og folk ikke greier å snakke sammen. Jeg får også med meg en god del litteraturhappenings, dog ikke like mange som jeg skulle ønske meg. Kunstutstillinger blir det heller få av for tiden, men jeg liker det egentlig godt. Prøver å få med meg Høstutstillingen, da. Og så går jeg selvsagt når det er venner som skal stille ut eller vise noe.

Jeg er også glad i stand-up, men syns det er få norske komikere som fenger.

Jepp igjen. Hyppige kinobesøk er det jeg savner aller mest fra tiden før barn og bygdedyr.



#11

Java sa for siden:

Trekkspill og busserull kan jo være fengende. Gjort på en ordentlig måte, altså.


#12

Neket sa for siden:

Jeg glemte jo stand-up! Da spesiellt britiske. Nå for tiden mest på DVD, "i gamle dager" mye live. Det som er litt gøy er at de som er "store" nå ofte er de samme som var nye og hadde show på studentpubene når jeg var student i England, så jeg har sett mange live, om enn med litt mindre polerte opptredener:)


#13

Slettet bruker sa for siden:

Kanne! Nå er du bare SKUMMEL!


#14

Skilpadda sa for siden:

Vi ser ganske mye film. Og en god del TV-serier. Og går en del på konsert. Jeg leser en del, men ikke så mye som jeg egentlig skulle ønske jeg gjorde. Jeg synes det er vanskelig å komme trekkende med konkrete genrer (bortsett fra "ikke krim", og det er dessuten ikke helt presist, ettersom jeg de siste månedene primært har lest om Sherlock Holmes :knegg: ). Jeg liker egentlig å gå på teater, men det blir det av ulike grunner sjelden vi gjør. Og så liker jeg å gå på kunstmuseer, mest med samtids- eller moderne kunst. Og så hører jeg på musikk store deler av dagen. Sjelden jazz, folkemusikk eller Alexander Rybak, men forsåvidt både gamle og nye ting.

Det jeg så å si aldri gjør, er å se på "live" TV. Så jeg kan ingenting om hverken sport eller ESC eller Skavlan eller noe sånt.


#15

Java sa for siden:

To fulle forestillinger i operaen kan ikke ta feil. :knegg:


#16

Lorien sa for siden:

Gode filmer og serier, gode bøker og god musikk (ikke listepop, heavy metal, death metal, R&B, trance, techno og annet søppel).


#17

Maverick sa for siden:

:fiskedask: / :haha:


#18

Chanett sa for siden:

Bøker, men ikke krim. Krim er for skummelt. Gode dokumentarer på tv og naturprogrammer. Stillheten etter at ungene er lagt med håndarbeid. Fotografier og annen billedkunst.


#19

Drømmedama sa for siden:

Jeg er veldig glad i ballett. Både klassisk og moderne. Opera er liksom ikke helt min greie, helt ok men ikke supergøy.
Moderne kunst, tradisjonell billedkunst, nyere grafikk, skulptur, lyd-og lys-installasjoner, jeg er nærmest alt-etende. Jeg får kick av gode kunstopplevelser, jeg bør bli flinkere til å oppsøke dem! Teater er også en favoritt, men det har blitt for få opplevelser også der de siste årene. Glad i klassikerene, men liker også nyere scenekunst. Ibsen er favoritten.
Musikk kan jeg huske engasjerte meg, men det er noen år og noen barn siden. Hører sjelden på musikk for tiden, føler dagen min er stappfull av lyd, det er så vidunderlig med stillhet når jeg får muligheten til det.
Igrunnen er det samme greia med film og litteratur også, har vært begeistret men er i det hele tatt litt "mett" for tiden. Jeg som til og med har studert litteratur, jeg sliter nå med å få lest ut Solstad-romanen jeg begynte på tidlig i sommer. Og film som ikke er fra Disney eller tilsvarende er det også lenge siden jeg har sett. Uff, da.
I det hele tatt står det visst veldig dårlig til med kulturelle opplevelser for tiden, litt skremmende å bli bevisst dette selv. Tror jammen jeg skal ta meg selv i nakken og gå ut i verden og lete etter et kick, jeg!


#20

Maverick sa for siden:

Livet mitt har blitt kunst- og kulturløst. :leppe:


#21

Tangerine sa for siden:

Du liker jo alt som er på scene 2. :trøster:


#22

Maverick sa for siden:

Hehe, nei. Jeg liker scenen. :sparke:


#23

Tangerine sa for siden:

Da ser du på scenen, og ignorerer det som er oppå. :D


#24

Tallulah sa for siden:

Jatakk, alt! Men jeg er nok ikke spesielt generell i denne sammenhengen. Jeg bruker både høy og lavkultur til sitt bruk, og kan i løpet av en måned fint ha vært i operaen, på smal samtidsmusikkonsert, danset swing til rockebillylåter i bakgården til Gamla, fått med meg en blockbuster på Ringen og en danseforestilling på Dansens Hus. Post-barn er det mindre konserter enn før, derfor går jeg alltid på Øya, for en slags årlig oppsummering.

I tillegg går Glitterbarnet i barnekunstklubb, slik at jeg får med meg litt moderne kunst annenhver måned. Det jeg benytter meg minst av er smal film på Cinemateket, og litteratur. Jeg burde se mer smal film.


#25

Milfrid sa for siden:

Ser lite og ingenting live tv, men en god del serier og filmer. Ellers blir det ganske mye konserter nå som vi normer sted hvor det er mye bra på den fronten. Stand up liker jeg også, og vi får med oss et teaterstykke i ny og ne. Ut over det blir det dårlig med maleriutstillinger, iom at de sjelden er barnevennlige, men vitenskapsmuseer har vi sett mange av. :knegg:

Bøker elsker jeg, men leser mindre når jeg studerer. Høykulturell er jeg ikke, selv om vi fikk med oss et par skikkelig høykulturelle teaterstykket under kulturbyåret i Stavanger. :knegg: Ballett og opera er ikke min greie. Vi så forøvrig VM-finalen (og en kamp under resten av VM). Og vi har vært på basebal kamp.


#26

Nenne sa for siden:

Kunst: Jeg liker kjempegodt skulturene til Nikki de Saint Phalle. Denne her henger i taket på jernbanestasjonen i Zürich:

Jeg liker også kjempegodt de mobile skulturene hun har laget sammen med Jean Tinguely. For eksempel Stravinsky fontenen som ligger utenfor Pompidou-senteret i Paris. Ut over det er det vel impresjonistene som taler til meg.

Jeg liker godt opera, også å synge det selv. Jeg kan høre på og synge nesten all slags musikk, så lenge det virkelig er musikk og i hvert fall i noen grad melodiøst. Altså går rap, moderne jazz og Arne Nordheim med flere ut med høye kneløft.

Jeg har stor sans for Shakespear, Austen, Ibsen og mange, mange flere av typisk klassiske forfattere, men leser masse og alt mulig. I det siste har det blitt mye fantasy og science fiction på meg.


#27

Snippa sa for siden:

Tja.
Jeg er mest på fotballkamper. Noen hockeykamper, en og annen håndballkamp.
I tillegg liker jeg å gå på kino, teater, noe revy (så lenge det ikke blir for krampe -det er kleint) og konserter i ymse sjangere. Går gjerne både på klassisk i filharmonien og konserter i pop/rock sjangeren. Noe litt annet og, men sjelden jazz. Aldri folkemusikk, danseband og DDE-sjangeren :grøsser:

Museer går jeg gjerne på -relativt alteetende.

Det jeg synes er kjedelig, er dans og ballett.


#28

Olympia sa for siden:

Jeg er veldig interessert i kunst, og prøver å få med meg så mange kunstmuseer og gallerier som mulig.

Jeg liker best "moderne kunst", og er en stor beundrer av Gilbert & George, og installasjonene til Yoko Ono og skulpturene til Andy Goldsworthy. Liker også Christo, Tracy Emin og Yayoi Kusama.

Når det gjelder musikk er jeg erkekjedelig, og hører kun musikk fra The Beatles, noe amerikansk folk og britisk rock fra nittitallet.

Jeg er TV-slave og ser hva det nå måtte være, med unntak av reality der folk ikke har talent for å danse eller synge. :p


#29

Toffskij sa for siden:

Jeg konsumerer

  1. Bøker, normalt i store mengder. Stort sjangerspenn. Dette er det feltet jeg har mest greie på.

  2. Film. Jeg prøver å få gått litt på kino, og ser litt hjemme også. Har middels peiling. Bred smak.

  3. Musikk. Monoman og ensporet i utvalget. Synes musikkpolitiet er skummelt. Går praktisk talt aldri på konserter.

  4. Annet – stort sett på reiser, ofte i form av museer og arkitekturtitting. Har lite dybdepeiling på billedkunst og arkitektur (og de respektive politiene er enda skumlere enn musikkpolitiet), men jeg liker å se på for det. Har derimot god oversiktspeiling på historie og kunsthistorie, og dybdepeiling på noen utvalgte perioder. Svak for arkeologiske utgravninger.

Og egentlig synes jeg vi skal ta med mat også. Jeg er nerdete opptatt av mat, har peiling og strekker meg langt for å få spist visse retter og på visse restauranter. Jeg er veldig glad i vin også, men der har vi jo det skumle vinpolitiet. :skremt: Jeg har bare overflatepeiling.


#30

Skilpadda sa for siden:

Så politiredd du har blitt, da, Toffen? :dakars:


#31

Toffskij sa for siden:

Det har jeg da alltid vært.


#32

gajamor sa for siden:

Jeg var superkulturell i forrige uke, og holdt ut en hel konsert med meget eksperimentell jazz. Det var egentlig nok høykultur for et års tid. Neste år satser jeg på å sette bort ungene slik at jeg får med meg noe mer melodiøst og tradisjonelt (det skal ikke så veldig mye til).


#33

Gremli Skremli sa for siden:

Jeg vet ikke helt i hvilken kategori jeg passer inn. Jeg liker samtidskunst og moderne dans, men er ikke begeistret for samtidsmusikk. Jeg liker fotball, klassisk jazz, opera, folkemusikk og amerikansk krim. Jeg misliker reality, stand up og det meste av nymotens popmusikk (etter 1972) men er heller ikke så interessert i teater eller i norsk nyere (eller eldre) litteratur... Så jeg klynger meg til håpet om at jeg ikke er en reinspikka kultursnobb.


#34

emm sa for siden:

Jeg får dessverre skjelden gått på konsert men hører mye på musikk. Mye variert, men er spesielt glad i Dylan.
Men kunst elsker jeg å se på og prioriterer å få til, særlig Pop art. :elsker: Pakket mann og to-åring i bilen for å kjøre ens ærend til Louisiana i Danmark på Roy Lichtenstein utstilling. 7 timer i bil for en slik begivenhet er da ingenting! Jeg formelig elsker de moderne utstillingene det kunstmuseet har å by på, i seg selv grunn nok til å legge ferien til Skjælland. Skulle gjerne hatt en stor pengesekk og kjøpt kunst for.

Forøvrig leser jeg mye. Film ser jeg skjelden, og hvis det blir noe er det i kategorien der jeg får ledd litt.


#35

Maverick sa for siden:

Jeg har mistet taket helt.

Før var jeg på utstillinger og gallerier, klassisk og moderne kunst, og elsket det. Nå husker jeg aldri at det går an. :sukk:

Jeg leste masse, hele tiden, nå er det så vidt jeg klarer å konsentrere meg over 20 sider, og må ha det noenlunde lettlest, og helst ting jeg har lest før. Ja, og donald pocket-er. :sparke:

Musikk hører jeg fortsatt masse på, og foretrekker rustne, gamle stemmer, bra gitar og melankolske tekster. Jeg er på konserter hele tiden, men de eneste jeg husker som udelt positive nå er Dum Dum Boys på Wood, og Cave på Øya for et par år siden. Ja, og en Big Time Tom Waits-tribute. Før hørte jeg også masse på klassisk musikk, det går også i glemmeboka nå, men jeg skal skjerpe meg der.

Filmer har jeg blitt flinkere på igjen, før så jeg masse, nå er det altfor sjelden.

Jeg savner kulturen! :hylgrine: Og kunsten!


#36

Turban Smukk sa for siden:

Jeg har også mistet grepet.

Før pleide jeg å like samtidskunst og billedkunst generelt. Ballett, eksperimentell dans. Teater, men helst nye, kule oppsetninger. Kul musikk, type indie og elektronika. Konserter, særlig små klubbkonserter. Smale filmer, Cinemateket, smale bøker. Jeg studerte til og med litteratur et år bare for gøy. Arkitektur, gjerne på storbyferie.

Nå: Ingen musikk, aldri film, nesten bare chick-lit. :hylgråter: Jeg ser aldri på TV da. Mulig jeg burde begynne med det igjen.


#37

Eia sa for siden:

Diverse, vil jeg si. Bøker leser jeg en del, men har ikke helt sansen for fantasy eller krim selv om jeg prøver meg av og til. Teater, men styrer helst utenom den klassiske formen. Jeg ser en del film i den mørke årstiden og har såvidt begynt å virkelig høre på musikk igjen. Helst live og helst intimkonserter. Og så mat. Og vin. Jah.


#38

Turban Smukk sa for siden:

Ja, mat og vin! Jeg foretrekker det fremfor enhver annen kulturopplevelse, tror jeg.


#39

Maverick sa for siden:

Ikke mat. Vin. Der kan jeg vel kanskje ikke akkurat si at jeg har ligget på latsiden. :sparke:


#40

nolo sa for siden:

Bøker! Ingen over og ingen ved siden.

Og mat og vin.

Billedkunst i alle former.

Teater, film og opera liker jeg godt, men er ikke så flink til å komme meg av gårde.

Jeg liker mye musikk, men det blir mindre og mindre aktiv lytting med årene. Samtidsmusikk skjønner jeg lite av.


#41

Irma sa for siden:

Jeg ser så og si ikke på TV, så når det gjelder film er jeg helt ute. De få gangene jeg har vært på kino de siste årene har jeg allikevel satt stor pris på filmopplevelsen.

Musikk er og har alltid vært veldig viktig for meg. Spilte i korps som barn, og brukte også mye tid på gitarspill i en del år. (Denne biten må jeg ta opp igjen. noterer ) På musikkfronten henger jeg igjen på 90-tallet sammen med Olympia. Det går mye i den samme musikken som jeg hørte på da. Metallica, The Cranberries, CC Cowboys, Megadeth, Type O Negative, Jokke og valentinerne - you get the picture. Men jeg er litt som Fnatten også, at jeg har stor spredning i hva jeg setter pris på å høre på. Jeg har Eidsvåg, Nordstoga, Lillebjørn Nilsen og søsknene Narum som gjengangere. Og dance på øret når jeg trener. Jeg har vært på mange fester med dansebandmusikk, og faktisk både trivdes og danset. Det blir for tiden mye mindre konserter enn i gode gamle dager dessverre, men jeg får med meg det viktigste.

Bildekunst har jeg fint lite greie på, men jeg liker allikevel å titte i gallerier og sånt og finne mine ting. Har kjøpt litt også. Interessen heller nok mer mot det moderne (og ting jeg liker estetisk sett overfladisk), elg i solnedgang er ikke min ting.

Ellers har jeg i år gjort et stort grep i forhold til å gjenoppta barndommens viktigste interesse for meg; Lese bøker. Foruten fagbøker har den biten ligget brakk i mange år, dessverre.

Jeg elsker også å gå på museumer og opplevelsessteder. Folkemuseet, Fetsund Lenser, Teknisk museum osv. I tillegg synes jeg det har vært morsomt å besøke historisk viktige steder rundomkring. Akropolis, den kinesiske mur, Dødehavet, Jerusalem/Betlehem osv. Jeg har reist alt for lite dessverre, men den biten har jeg planer om å gjøre noe med så fort ungene blir litt større og kan få litt ut av den type ting de også.


#42

Mississippi sa for siden:

Jeg fenges av nesten alt.
Fenges veldig av ting som skjer/jeg ser/opplever der og da!
Lever i nuet på en måte.


#43

Fibi sa for siden:

Jeg er avhengig av serier, og liker godt FF, Grey's, Private Practice, Vampire Diaries, True Blood, og en heeel haug andre. Av filmer liker jeg ca samme sjanger. For tiden er alt med vampyrer spennende, bortsett fra Underworld. Ikke min type greie. Men sluker Anne Rice, twilight, bøkene om Sookie Stackhouse, og skal begynne på Vampire Diaries snart.

Av musikk er jeg veldig glad i litt rocka greier. ELSKER Evanescence og Paramore, og hører mye på åttitallsmusikk.

Jeg liker stand up og teater, men kan styre meg for kunstutstillinger og klassisk musikk, selv om jeg har mine favoritter der også.


#44

Lilith sa for siden:

*Musikk

*Bøker, både norske og utenlandske

*Film og serier, jeg ser ikke tv så jeg laster bare ned det jeg vil se.

*Jeg er glad i teater og konserter, men går sjeldent.

*Jeg er glad i kunst, da særlig med mytologiske eller nasjonalromantiske motiv.


#45

Pepper Lemon sa for siden:

Kultur er en overskuddsgreie for meg. Jeg lever for tiden litt på minussiden, og det er populærkultur for alle penga. Jeg liker å lese bøker, og ser mange tv-serier og filmer. Musikk hører jeg litt på, og det går i Røyksopp, Metallica, Orbital og Leftfield for øyeblikket. Jo, og såklart, The Daily Show med John Steward, The Colbert Report og Eddie Izzard og sånt, det er sånt jeg liker å bruke tid på.

I perioder har jeg vært begeistret for å gå på teater, utstillinger, lese bøker som krevde at jeg satt oppreist og filmer som ikke var spilt inn i Hollywood. Der er jeg IKKE akkurat nå, men det kommer vel tilbake om noen år.


#46

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg er rimelig altetende innenfor kultur.
Jeg elsker ballett og dans, både moderne og klassisk. Jeg liker opera, men må innrømme at jeg har en hang til de melodiøse klassikerene. Liker også enkelte musicaler. Teaterstykker får jeg gjerne med meg, men der lar jeg meg nok også styre av kjente stykker og gode omtaler.

Film, helst på kino. Da vil jeg se fantasy, superheltfilmer filmatiserte klassikere, action i Tarantinostil, drama, kostymedrama, "dramakomedier" eller hva jeg skal kalle det i Pedro Almodovar- eller Jean-Pierre Jeunets ånd.
Jeg liker ikke billig hollywoodaction(The fast and the furious og dets like), standard komedier med Ben Stiller eller Adam Sandler og flesteparten av amerikanske romantiske komedier uten snert eller noe særlig dramaturgi over hodet (The Wedding Planner er ett godt eksempel).
[size=1][/size]
[size=1][/size]
[size=1][/size]

Jeg ser en del tvserier. Da gjerne ting som er produsert av HBO, men også en del britisk. Nå følger jeg med på True Blood, Dexter og venter på ny sesong med Tudors.
Jeg ser aldri detektivserier som CSI, Bones og slikt. Jeg misliker ofte mainstream amerikanske serier fordi de alltid er så lite troverdige. Blendende vakre mennesker, alltid striglet og generellt slett skuespill, synes jeg.

Musikkmessig er jeg åpen for det meste. Jeg hører mye på pop og hip hop, soul, RnB,en del elektronika men også en del på klassisk, metall, gamle svisker, rock etc.
Det jeg ikke hører på er frijazz og andre ekstreme former innenfor den genren, danseband, ekstrem svartmetall og "gammeldans" av typen 20 trekkspill og 20 feler.

Jeg og Rochermannen har såvidt startet å samlet litt kunst. Jeg er nok ganske mainstream og på ingen måte en avant gardist når det kommer til kunst. Jeg liker billedkunst og av min kunstnervenn som driver med lydinstallasjoner fikk jeg høre at det bare er moderne dekor :knegg:

Jeg liker fargesterke bilder. Gjerne popartsy greier som Pushwagner, Warhole og Lichtenstein- ting i den gata, men også nonfigurativ billedkunst liker jeg godt .
Jeg setter forøvrig like stor pris på ett vakkert og forseggjort møbel som på kunstverk. De to kan jo gå litt i hverandre, men jeg mener bruksmøbel her da.

Matkultur er en periodegreie for meg. Jeg er veldig glad i å kokkelere og eksperimentere på kjøkkenet. Men for å orke og lage med mat på ett slikt nivå at det kan kalles kultur må jeg har overskudd, god tid og ett ryddig kjøkken og i hverdagen mangler som regel to av disse premissene til en hver tid :humre:


#47

Milfrid sa for siden:

Innså at jeg ser noe live tv likevel - The Daily Show, Colbert Report og Southpark på Comedy Central ser vi på når vi ikke har en serie vi følger med på.

Og mat & vin er kultur. Jeg liker å spise ute. :hjerter:
(men er på tørke- & sultekur etter for mye mat og vin denne sommeren...).


#48

Nera sa for siden:

Jeg tror jeg bare stjeler denne, jeg. Sånn bortsett fra at jeg ikke leser fullt så mye chick-lit, og kanskje ikke er så ekstremt konsertglad. Det blir fort for mye for setterhjernen min. :knegg:

Og Paul Auster :hjerter: Siri Hustvedt :hjerter:


#49

Turban Smukk sa for siden:

Jeg leser ikke så innmari mye chick-lit altså, men jeg har lest tre hittil i år, av fire totalt. Men det er vel bedre enn ingen bøker.

Jeg er også veldig glad i Hustvedt og Auster, slik som Nera. Jeg tror litteratur er det jeg liker best av all kultur. På andre plass kommer mat&vin. Over det hele troner bare vin, eller øl på mørke puber. :knegg:


#50

Slettet bruker sa for siden:

Må man konsumere mengder kultur? :gruble:
Jeg skjønner ikke hvordan man kan nyte det helt om man skal ha så mye jeg. Mulig jeg da er litt treg? Men jeg liker å la ting gjøre såpass inntrykk at det bruker lang, lang tid på å synke helt ned. For eksempel så jeg Hedda Gabler på teater for syv, åtte år siden, men føler det fremdeles riktig å si at jeg elsker teater. Jeg gjør jo det, selv om jeg ikke går særlig ofte. Og film - Den brysomme mannen - den brukte lang lang tid på å kjennes på plass hos meg. Om jeg neste dag eller neste uke skulle sett en annen film som for meg var tung så ville jeg ikke hatt rom til å la det synke helt ned.

Er jeg litt treg eller er det dere som har raskere fordøyelse på kunst?


#51

Bluen sa for siden:

:jupp:

Det eneste jeg alltid gjør, er å lese. Best liker jeg nyere norske romaner og svensk krim. Før spilte jeg masse selv, både live og på stereoen, og gikk på kino, konserter og teater som andre folk. Det har det blitt mer eller mindre slutt på. Jeg savner musikken, men ikke filmene. Ellers sneier jeg bortom veldig mye kultur i jobbsammenheng, men det er uhyre sjelden jeg får med meg de ferdige produktene som vi yter støtte til. Strømgren-oppsetninger har vi støttet, men ikke sett. :knegg:

Av musikk liker jeg best litt skranglete indierock og -pop.


#52

daffy sa for siden:

Stillet, ja :hjerter:

Bøker - skjevvektet mot mye gamle klassikere heller en samtidslitteratur
Moderne kunst - lite tid til dette de siste årene
Mat og vinkultur er en stor del av reiseopplevelser for meg


#53

Skilpadda sa for siden:

Kan det ikke være en kombinasjon? :knegg:

Nei, altså - klart man kan nyte og få masse ut av kunst og kultur uten å stadig hive innpå med nye påfyll. Jeg tror det finnes mange ulike måter å tilnærme seg kultur på, og jeg ville slett ikke påstå at noen andre gjør det "feil" selv om de gjør det på en annen måte enn jeg, dersom de selv føler at de får noe igjen for det.

Men selv synes jeg jeg får mer ut av bøker jo flere bøker jeg leser, og mer ut av film jo flere jeg ser - det er noe med å bli kjent med mediet som gjør at jeg ser andre ting, og ser etter andre ting, jo større sammenligningsgrunnlag og jo mer erfaring jeg har. Og det samme gjelder andre kunst- og kulturuttrykk også. (Jeg har "lært meg opp" til å se på samtidskunst, og føler at jeg får mer og mer igjen for det, men har ikke den samme "kompetansen" når det gjelder eldre kunst, for eksempel.) Jeg kan likevel huske enkeltopplevelser i mange år - store teateropplevelser, fantastiske konserter - det er ikke sånn at så snart jeg ser en ny film, blekner den forrige, liksom.

Men jeg vil tro dette både er en personlighetssak og en, tja, tilvenningssak. Jeg har for eksempel vært mer på konserter de siste årene enn jeg pleide før, og jeg synes jeg får mer og mer ut av dem - jeg "lærer" på en måte å oppleve dem. Og omvendt har jeg kommet helt ut av vanen med å høre på klassisk musikk, som jeg gjorde mye da jeg var tenåring. Der føler jeg at jeg trenger en "tilvenning" for å komme inn i "klassisk musikk-modus" for å kunne ta det inn og verdsette det sånn som jeg vet at jeg kan (eller kunne).


#54

Slettet bruker sa for siden:

Kombinasjon du. Makan! :snurt:

Eller ... :sparke:

Jeg blir liksom så innmari oppslukt når noe er sterkt nok for meg så det trenger hele prosessoren en stund før det kan komme mer.


#55

Pasta sa for siden:

Musikk: Jeg liker mye forskjellig, men er nok ganske enkel. Fengende rytmer til sin til og rolig harmoni til sin tid. Moderne pop, og rock. Rap og r&b. Noe 70/80 talls musikk. Noen klassiske verker. Jeg elsker konserter, men det er lite muligheter for slikt her jeg bor.

Teater / dans: Ingen stor interesse, men de gangene jeg har vært på slike forestillinger har det vært positivt. Heller ikke dette er noe som skjer ofte her jeg bor.

Arkitektur: På nye steder er noe av det første jeg oppsøker gammel bebyggelse og kirker. Dette er noe som opptar meg på reiser.

Mat/vin: Også en svært viktig del av en reise for meg. Jeg er ikke så opptatt av det i hverdagen.

Bøker: Leser en god del. Forsåvidt altetende, men krim er en gjenganger.

Film: Jeg ser mye film, men liker best underholdning uten at man må tenke for mye. Kostymedrama, thriller og fantasy er favorittene. Ser også serier slik som sex and the city, dexter, six feet under, buffy, csi etc.

Kunst: Er jeg overhodet ikke opptatt av. Jeg kan jo se når det er noe jeg syns er fint, men ikke noe utover dette.

Humor: Kan vel ikke si at jeg ikke liker humor, men har ikke sans for verken britisk humor eller stand up. Norske komikere er stort sett bare triste og tragiske.


#56

Maverick sa for siden:

Man ikke, men jeg liker det. :nemlig:


#57

Wix sa for siden:

Her går det i bøker. MASSE bøker. Aller mest samtidslitteratur og mest norsk, men også utenlandsk og en sjelden klassiker en gang i mellom. Og en del faglitteratur, både i forbindelse med jobb og utenom. Lite krim, men det hender. Lite chick lit også.

Ser også noe populærserier som feks LOST, True Blood, Dexter osv, og en del film. Av musikk liker jeg best indie pop og noe singer songwriter. Er vel relativt kommersiell i musikksmaken. Men går lite på konserter fordi det blir for mye lyd for meg, jeg får migreneanfall av det.

Har ikke peiling på opera, ballett, billedkunst eller andre kunstformer. Eller vin. Til min manns store frustrasjon har jeg ikke en gang nok utviklet musikksmak til å egentlig like Tom Waits. Kan rett og slett ikke noe om det, og da blir det vanskelig å sette skikkelig pris på det også. Perler for svin, rett og slett.


#58

Dronningen sa for siden:

Jeg har sans for

  • True Blood, Bing Bang Theory, the Office, House, Californication, og går muligens i gang med Tudors
  • Hører mye på punk med NOFX, Bad Religion og Green Day som favoritter, men også mye viser, popballader og eldre rock. Liker godt Pearl Jam, Pink Floyd, Offspring og Bloodhound gang.
  • Strikker
  • Leser krimbøker når jeg en sjelden gang har kapasitet
  • Elsker stand-up, fortrinnsvis britisk
  • Liker filmer i HD ;), og foretrekker filmer som skiller seg litt ut som the Curious Case of Benjamin Button, the Butterfly Effect, Seven Pounds, Cohen brødrenes produksjoner, samt Tarantinos filmer.
  • Har ikke noe forhold til teater, klarer ikke musikaler, og går kun på konserter hvis jeg kjenner bandet veldig godt.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.