Mannen og jeg skal forsøke oss på å redusere karboinnholdet i kosten. Vi skal forsøke å endre uten at det blir en kur. Målet er vektreduksjon.
Planen er å kutte potet, gulrot, mais, pasta, ris, sukkerbrus og godis.
Og å redusere brød og gå over på grovere knekkebrød.
Fortsatt spise frukt og bær, men ikke i ekstreme doser.
De vi kjenner som går på lavkarbo er ekstreme og spiser så og si ingen karber. De pøser på med fett i kostholdet og går ned i vekt.
Når vi skal endre, bør vi da være ekstra påpasselig med fettinnholdet i maten? Er det skikkelig ille for vekten å ikke kutte alle karbene, samtidig som man spiser ganske fettholdig mat?
Jeg ville lagt meg på et middels fettnivå (a la Fedon) med den typen kosthold du beskriver. Dvs. tillate litt fett, en god del mer enn hva Grete Roede anbefaler f.eks. Men ikke av typen meske seg med bacon og fløte.
Jeg er enig med Irma. Største problemet i forhold til fettinntaket er når du spiser høyglykemiske karbohydrater. Da stiger blodsukkeret og du får masse insulin, og insulin stimulerer til fettlagring, så da lagres både sukkeret og fettet som kroppsfett, og da får du litt dobbelt opp.
Så det er OK å øke godt opp på fettet (husk å øke opp på proteiner og grønnsaker også!), så lenge du spiser langsomme karbohydrater (grove kornvarer om du skal bruke det, og grønnsaker).
Det sies at kroppen bare kan nyttiggjøre seg ca 30 proteiner i måltidet, dvs ca 100g ost og 150g kjøtt, og 4 store egg. Så om en får i seg ca det, og fortsatt er sulten, så kan det være greit å trappe opp på fettinnholdet i kosten. Ang. tilsatt fett, så anbefaler jeg meierismør, olivenolje, rapsolje og kokosfett til steking og i maten, de har greie fettsyrer.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.