Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

La den rette komme inn

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg ble anbefalt denne boka i en eller annen tråd her for 100 år siden, og har enda ikke fått lest den. Nå ser jeg imidlertid at det lages film av den, den kommer i oktober (på kino?).

www.imdb.com/title/tt1228987/

Det er den, ikke sant? Navnene er visst litt forskjellige, men de er vel amerikanisert, tenker jeg. (Vampyrfilm, Fibi).


#2

Teflona sa for siden:

Den er laget på svensk allerede, det er en nydelig film.


#3

Mei sa for siden:

Har lest boka og sett (den svenske) filmen. Anbefaler deg absolutt boka først. Også bør du (av alle) lese samtlige bøker fra den forfatteren. De er virkelig noe for seg selv.


#4

Enhjørning sa for siden:

:what:
Har du gått glipp av denne??


#5

Teflona sa for siden:

Jeg leste også boka først, men likte faktisk filmen bedre enn boka, selv om det var noen endringer.


#6

Lorien sa for siden:

Jeg har sett filmen (den svenske), men ikke lest boka. Likte filmen godt.


#7

Bomull sa for siden:

Jeg har lest både bok og sett den svenske filmen - den er fin, rett og slett vakker på sitt vis. Anbefaler deg å lese både bok og se den svenske filmen før denne nye som kommer nå.



#9

Skilpadda sa for siden:

Det som er under produksjon er en remake av den svenske filmen, ja. Og den svenske filmen er nydelig - jeg har ikke lest boken (men den står i hyllen), men jeg har hørt at bøkene til Lindqvist er veldig bra, og jeg har også fått med meg at fans av bøkene i stor grad likte filmen veldig godt.


#10

Mei sa for siden:

Han kom med en ny bok i vår. Jeg kunne-ikke-vente til den ble oversatt, så nå ligger det et flunkende nytt svensk eksemplar og venter på meg. Signert og alt. Han har historier og ideer jeg aldri har hørt eller lest maken til. Jeg lurer på hvordan det ser ut inni hodet hans. Også er jeg glad for at han er såpass ung som han er, slik at han forhåpentligvis får skrevet mange, mange, mange bøker i årene som kommer.


#11

Hjertensfryd sa for siden:

Blei nysgjerrig og måtte jo leita opp bøkene hans. Finner tre romaner og ei bok med ti historier. 2 av bøkene kunne eg tenkja meg. Men håndtering av udøde virka litt rar. Er den det ?


#12

Kitty Bastard sa for siden:

Fantastisk fin bok, og fantastisk fin film. Jeg kommer til å se den amerikanske remaken også, men jeg har mine tvil om den. Se den svenske. Den er nydelig og skummel og fin.

Jeg syns ikke hans håndtering av udøde er noe spesielt rar, egentlig. Jeg er godt vant til udøde (sci-fi/horror/fantasy-fantast som jeg er, jeg både leser om, ser på og slåss med :knegg:), og jeg la i grunn ikke merke til noe som irriterte meg.


#13

D'Arcy sa for siden:

Henger meg på gjengen: Boka er nydelig, sterk og spesiell. Den svenske filmen er et must når man har lest boka. Og jeg er en smule skeptisk til amerikanisering av filmen, men kommer sikkert til å se den og siden boka er så bra.

Og at du ikke har lest boka/sett filmen enda? Det er jo utrolig!


#14

Mei sa for siden:

Håndtering av udøde er på ingen måte rar. "Novelle"samlingen er den av hans bøker jeg har likt minst, men den er også bra. Mener du at du synes han ligner andre forfattere, Kitty Bastard, eller var det bare tematikken?


#15

Hjertensfryd sa for siden:

Hmm, får setta dei tre romanane hans opp på lista.


#16

Katie sa for siden:

Hvorfor skal de lage enda en? Den svenske filmen var jo nydelig!


#17

Mei sa for siden:

Jeg synes heller de kan filmatisere de andre bøkene hans. :nemlig:


#18

Skilpadda sa for siden:

Ja, det var vel neppe fordi de syntes den svenske var så dårlig at de bestemte seg for å lage en amerikansk versjon. :humre:


#19

Joika sa for siden:

Den har jeg sett. Jeg husker den, så da må den ha vært ganske ok. :)


#20

Katie sa for siden:

Amerikanere :kjevle:


#21

Kaija sa for siden:

Den svenske filmen er nydlig, om man kan si slikt om en bloddryppende vampyrfilm. Jeg kan ikke se behovet for en remake av filmen. Den kan umulig bli bedre enn orginalen. Jeg har ikke lest boka ennå, og gleder meg til å komme i gang med den. Jeg grublet lenge over filmslutten,

Spoiler
der Oskar sitter på toget med Eli i kassen. Var det en lykkelig slutt, Oskars fantasi, eller en tragisk slutt der Eli vil utnytte Oskar for å kunne holde seg i live videre? Svarer boka på dette?

#22

Bomull sa for siden:

Spoiler
Min tolkning av slutten er den litt tragiske varianten der Oskar ble den nye til å ta vare på henne, slik faren gjorde helt til han døde - Oskar ble hennes nye menneske og "livsgrunnlag". Det er slik jeg har tenkt på det.

#23

Apple sa for siden:

Jeg og mannen tolket det som Absalone.


#24

Skilpadda sa for siden:

Jeg har ikke lest boken, men jeg tenkte

Spoiler
forsåvidt begge deler. Og dette var noe av det jeg syntes som var spennende med filmen/historien - at det Oskar drømmer om, og det som berger ham fra dem som plager ham, det er faktisk et vennskap/forhold til et monster som må drepe for å leve. Keith Phipps skrev det så fint i anmeldelsen av filmen på The A. V. Club: "It's a sweetly queasy film that suggests the spirit that sustains us, the demons we hide from the world, and the monsters that prey upon us in the dark might all be variations on the same beast."

#25

Dixie Diner sa for siden:

Ja det kan du si. Jeg har rett og slett aldri hørt om verken boka eller filmen utenfor dette forumet tidligere og jeg har hatt så mange bøker på vent at jeg har utsatt og utsatt det. Nå leser jeg True Blood-bøkene så det er en stund til jeg får lest denne. Jeg venter med filmen til jeg har lest boka, liker best det.


#26

Mei sa for siden:

Jeg kan bare melde om at den nyeste boka til Lindqvist også er fantastisk.



#28

Mei sa for siden:

"Lilla stjärna" heter den. Nå har jeg bare fått lest 100 sider i kveld, men den virker inspirert av disse barna som har vokst opp i en kjeller. I tillegg drar han inn eksepsjonelle ferdigheter innenfor musikk. Dette skal visstnok være hans varmeste bok hittil, i tillegg skal han visstnok "holde seg innenfor virkelighetens rammer" i denne, og ikke dra inn overnaturlige ting. Jeg leser sa-a-a-akte for å ikke bli ferdig med den for fort. Likevel må jeg bare lese litt mer, og litt mer og litt mer. Jeg ser noen sammenligner forfatteren med Stephen King. Jeg har ikke lest noe King så det vet jeg ikke. Jeg synes han innimellom minner meg om Roald Dahl på sitt beste og mest makabre.


#29

Mei sa for siden:

Dette handler de andre romanene hans om;

Håndtering av udøde;

Menneskehavn;

(De finnes på norsk, men etter å ha begynt på den nyeste på svensk tror jeg jammen at jeg må anbefale det. Det er noe annet med originalspråket, selv om jeg som regel foretrekker å lese på norsk)


#30

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har prøvd å lese på svensk før, men takler det ikke, så her blir det norsk (engelsk går også fint). Men takk for info! Jeg må definitivt lese den første, men den nederste der hørtes altfor tragisk og trist ut. Jeg har ei datter på 6 år selv og takler veldig dårlig sånne ting som det. :(


#31

Mei sa for siden:

Vi får se om du klarer å la være når du blir hekta på skrivestilen. :dulte:


#32

Bomull sa for siden:

Jeg har ikke satt meg inn i de andre bøkene, men nå kjente jeg et utrolig sug altså - jeg må lese begge disse, selv om jeg også kjenner jeg får litt hetta av ting som omhandler barn og tragiske omstendigheter.


#33

Mei sa for siden:

Den var tragisk, for all del, men hele boka handler ikke om det. Den er mye mer kompleks og spennende. Han skriver rett og slett utrolig gode historier. Les, les!


#34

Bomull sa for siden:

Jeg synes definitivt den høres veldig spennende ut og jeg ble også veldig nysgjerrig på den.


#35

Dixie Diner sa for siden:

Problemet mitt er at jeg ikke er "normal" på dette området, jeg kan gnure på sånt i ukesvis og blir skikkelig deppa og må i perioder unngå alt av media for å ikke bli sinnsyk når jeg kommer over sånne barnegreier. Bare av å tenke på denne boka nå kjenner jeg at jeg får anfall. Så mulig jeg bør holde meg unna? Slutter den bra eller tragisk? Sånt MÅ jeg vite før jeg leser bøker eller ser filmer som omhandler barnetragedier, ellers går det ikke.


#36

Mei sa for siden:

Jeg kan da ikke avsløre slutten. :hehehe:


#37

Dixie Diner sa for siden:

Men da kan jeg ikke lese den, enkelt og greit. Du kan altså ikke avsløre den selv om jeg spør deg? Jeg lover at det ødelegger mer for meg å ikke vite dette enn å få vite det før jeg leser boka. Hvis ikke må jeg bare droppe det. Jeg har jo forklart hvorfor og håper på litt forståelse for min situasjon. :leppe:


#38

Pelle sa for siden:

Har nå rast gjennom boken på to dager. Aldri lest om vampyrer før og ble utrolig fascinert. Og jeg hadde så vondt av Oskars verden... Har bestil resten av bøkene på biblioteket.


#39

amylin sa for siden:

Har akkurat lest Himmelblå, og anbefaler den også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.