Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ru - står det i Dagbladet så er det sant?


#2

Blondie sa for siden:

Hey. :hehey: Jeg pleier å leve etter regelen om at står det i Dagbladet så er det feil, men denne gangen kjenner jeg at jeg skal gjøre et unntak. :glis:


#3

Ru sa for siden:

:skratte:

Jeg var slankere (okei, tidvis syltynn og skrapet) før jeg fikk smaken på rødvin, så jeg vet nå ikke helt.

Men alle gode grunner til å drikke mer rødvin stoler vi selvsagt blindt på! :hyper:



#5

Tangerine sa for siden:

Og så ignorer man all energien i den. :D


#6

Slettet bruker sa for siden:

Det er ikke så mye energi i rødvin. Femhundre kalorier i hele flasken - det er ikke mye sjokolade det.


#7

Tangerine sa for siden:

Oi, da kan man ta vin med litt sjokolade i tillegg, sant? :vilha:


#8

Ru sa for siden:

:nemlig:


#9

Slettet bruker sa for siden:

:skeptisk:

Rødvin og melkesjokolade er ikke kosher altså. Men rødvin og mørk sjokolade kan man ha. Man bør faktisk ha det, kjenner jeg. :føler fredagen:


#10

Abeline sa for siden:

Jeg er glad i rødvin og potetgull, er det fortsatt slankende da?


#11

Azi sa for siden:

Hva slags rødvin til nybegynnere anbefaler dere? Jeg er ikke så glad i søtt drikke.


#12

Ibidelma sa for siden:

Godt det er helg :knegg:


#13

Ru sa for siden:

Rioja-viner, kanskje? Altså fra Rioja i Spania.
Berberana er veldig god. Vi har drukket den med hell til grillmat, faktisk.

Jeg lærte å sette pris på god rødvin ved å drikke mye fra det området, og så har jeg utvidet etterhvert. Sist jeg drakk (i fjor en gang) var jeg veldig på italienske rødviner, sånn Amarone og Ripasso og sånn.


#14

Azi sa for siden:

Tusen takk for svar. Hmm rart at denne ikke dukket opp på Kontrollpanelet mitt.
Har prøvd Rioja. Men må man ha det kaldt eller varmt? :sparke:
Shiraz da?


#15

Ru sa for siden:

Vintype Serveringstemperatur
Musserende viner 6 - 10 °C
Tørre, lette hvitviner 8 - 10 °C
Kraftige hvitviner 10 - 12 °C
Rosévin 8 - 10 °C
De lette rødvinene 12 - 14 °C
Middels kraftige rødviner 14 - 16 °C
Kraftige og tanninrike rødviner 16 - 18 °C
Tørre sterkviner 14 - 16 °C
Søte viner 10 - 12 °C
Søte sterkviner 16 - 18 °C

Kald rødvin smaker ikke godt. Ikke pisselunken heller.


#16

Azi sa for siden:

Tusen takk!! Super liste. Skal printe den ut! :D

Jeg har drukket vinen min enten veldig kald eller pisselunka, så ikke rart det har aldri smakt noe særlig. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.