Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Linser

#1

LilleRosin sa for siden:

Nå går snart linsene mine som jeg i et optimistisk øyeblikk kjøpte på innvandrerbutikken ut på dato.

Hva GJØR jeg? Det er noen små røde, og noen små hvite jeg har.


#2

LilleRosin sa for siden:

Har også noen litt større med svart flekk. Denne er åpnet, så her har jeg faktisk gjort et eller annet. :gruble:



#4

Dixie Diner sa for siden:

Putt dem i alle slags gryteretter eller server dem i stedet for eller sammen med ris. De røde moser seg når de kokes i ca. en halvtime eller mer, så det blir deilig stappe. Her spiser vi ofte (eller, gjorde det før, jeg er litt lei, men det er veldig godt altså) rød linsestappe, fin og sunnere erstatning for potetmos. Jeg har i løk, hvitløk og krydder. Og buljong.
Linser kan brukes i alt mulig, egentlig. I kjøttkaker, gryteretter, fiskeretter, ja det meste. Hvis man liker det da. Jeg elsker bønner og linser.

Ingling har forresten lagt ut oppskrift på en deilig linsesuppe her inne.


#5

LilleRosin sa for siden:

Men de skal ikke legges i vann først altså? Bare koke i vei, som ris?


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jepp, vanlige linser trenger ikke å bløtlegges. Bønner og kikerter må bløtlegges.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.