Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fonter/skrift/farge

#1

Stekira sa for siden:

Hva er egentlig forumreglene for dette. Jeg må bare spørre og jeg håper ikke noen blir sinte på meg nå. Men jeg kom til skade for å lage fet skrift da jeg var ny her og ble litt pepra kan man si.. Det oppfattes som skriking å ha fet skrift slik jeg har fått info om. Jeg visste ikke dette, og jeg hadde ikke lest forumreglene for jeg hadde ikke funnet fram i de. Det burde ikke vært anledning til å ha fet skrift hvis man ikke kan ha det. Jeg tenkte bare, at det ser finere ut, med fet skrift, og kanskje litt farge på. Jeg liker å leke litt med skrift og syns vi har så mange pene fonter. Men jeg har fått klage på da jeg endret på fonten også for da ble skriften for liten å lese. Men jeg satte jo pris på at medlemmet sa fra til meg da. men det blir så dumt, for ikke kan man ha fet skrift, og ikke kan man velge en litt annen skrift type men det er liksom en rad her oppe der man har anledning til å endre på skrift typen. Jeg syns det ser penere ut med en comic sans eller bookman eller noe lignende. Men jeg vil bare vite, er det slik at det er mindre akseptert her inne å ha en litt annen skrift? og hvorfor er det da anledning til å velge fet, kursiv, og med farge, og forskjellig skrifter hvis man ikke får lov å bruke de? jeg forstår at en font som har liten eller mindre skrift ikke blir lett å lese for de som har en mini-pc, og jeg har problemer med det selv også på den minste pc min, derfor ville jeg jo bare hatt en fet type hvis jeg valgte en finere font. Men som sagt, hva er reglene egentlig her om skrift typer og fet og ikke fet og sånn. SOm sagt jeg mente ikke å skrike da jeg skrev fet, men jeg bare syns det var tydeligere skrift :-)

Jeg skal selvfølgelig holde meg til reglene her hvis jeg ikke bør bruke andre fonter enn denne her. Og hvis det er en font jeg kan bruke som er akseptert så tar jeg gjerne imot tips siden jeg syns denne her er så kjedelig :-) Men som sagt, må jeg bruke denne så skal jeg gjøre det :-) jeg vil absolutt ikke gjøre meg upopulær her og vil jo ikke skjære igjennom noe som er gamle regler og vaner her inne. Jeg prøvde å se i forumreglene men jeg fant ikke det men kanskje jeg har oversett det. Så sier tusen takk for en litt orntli regel om bruk av fet /font og farge. :-)slik at jeg ikke gjør det vanskelig for noen eller forstyrrer noen.


#2

Matilda sa for siden:

Det er ingen regler. Hvis du vil, kan du skrive alle innleggene dine i rosa Comic sans fontstørrelse 14, men da kan du ikke regne med at folk gidder å lese dem. Det handler i grunnen bare om å gjøre det du skriver mest mulig tilgjengelig for alle, og da er det beste å bruke samme standard som det andre gjør. Jeg synes i alle fall det er vanskelig å omstille øyet mellom ørten forskjellige fonter.

Jeg er lærer, og når det gjelder elevene mine gjelder i grunnen det samme - skjønt det oppfattes vel mer som en regel i den sammenhengen, kanskje. Når de leverer skriftlige arbeider, så gjør de ikke det for egen del. De skal formidle noe, og det er jeg som er mottaker. Hvis de vil jeg skal lese og vurdere det de skriver, så får de bruke standard skriftstørrelse og font. Om de synes Comic sans "ser penere ut", så setter de egne hensyn før leserens, og viser seg ikke særlig villig til å formidle budskapet sitt. Etter en tilvenningsperiode får de beskjed om at jeg ikke gidder lese eller vurdere arbeider som ikke tar hensyn til meg som leser. Noe av det samme gjelder her og alle andre steder i samfunnet. Man gjør som man vil, det er opp til en selv om man vil ta følgene av valget sitt. Her inne er nok mange ekstra opptatt av å uttrykke seg klart og tydelig og av formen et budskap presenteres i, det er nok det du har fått merke. Valget er fortsatt ditt.


#3

Stekira sa for siden:

mener du alså at verdana er den fonten som er vanlig og den som er såkalt normal da alså? Og at de andre fontene er egoistiske å bruke og er kun for sin egen del?

Hvorfor i all verden fins de på et forum da? og hvorfor i all verden står det ikke skrevet med tykk skrift at her bruker man den STANDARD fonten "verdana" det er det som er vanskelig for meg å forstå. at det er en boks der man kan endre skriften og hvis man gjør det så blir man som du sier ikke tatt på "alvor"

Jeg syns for eksempel at

Denne skriften er fin og enkel og grei å lese.
[font=Comic Sans MS][/font]
Men verdana er alså det som er norsk akseptert vanlig standard. Da har jeg lært noe nytt og takk for opplysningen. Da skal jeg bruke verdana og holde meg til det hvis jeg vil at noen skal lese innleggene mine.

Takk for hjelpen.
[font=Book Antiqua][/font]
[font=Book Antiqua][/font]


#4

Joika sa for siden:

Du kan skrive alt i fet råsa om du vil. Ikke noe problem det, så lenge du tåler å bli ertet for det. :niks:


#5

Stekira sa for siden:

Oi hehe.. den var litt "overdreven" hehe.. jeg tenkte litt mere på sånt som dette her

Jeg liker denne skriften veldig godt og syns den ser ryddig og lett leselig.
[font=Century Gothic][/font]
Er forskjell på å barbere seg og kappe av seg hue. Jeg mente absolutt ikke at jeg skulle skrive i fet rosa eller den du la ut her. Men jeg kom til skade for å skrive i litt fetere skrift her om dagen da jeg ikke ante at det var ikke akseptert her på forumet. Da jeg hadde bare skrevet 5 innlegg og satt på en mini pc og tenkte at det var kanskje lettere for ANDRE også å lese skriften om den var i fet. Og den så jo bedre ut. Så mine største synder er alså her inne å skrive i fet eller i en annen font hehe.. ikke verre enn det. Var liksom bare et spørsmål om det var noen som helst andre fonter som ville bli akseptert her inne som er lett leselige, men jeg har jo igrunnen fått svar på det nå :)


#6

Matilda sa for siden:

Verdana er ikke en "norsk standard", men det er den fonten som er valgt som standard for forumet. :) Da bruker jeg den, det blir enklest ettersom alle andre gjør det. Verdana er god å lese på skjerm. Times New Roman er for eksempel lettere å lese på papir.

Dette forumet er ikke så regelstyrt. Det tar høyde for at folk er i stand til å gjøre gode valg helt på egen hånd. Det er noe av det som gjør at jeg trives her, og jeg veit det gjelder for mange, men man trenger jo ikke være enig. Når det gjelder fonter, så kan det jo finnes sammenhenger der det passer å bruke noe annet enn standard, om man vil utheve noe for eksempel. Da er det greit å ha muligheten. Jeg kan ikke se at vi trenger regler for hvilke fonter som skal brukes, det styrer seg jo selv. Som sagt, det er bare å bruke Comic sans om man ønsker, men da risikerer du å nå færre lesere. :)


#7

Adrienne sa for siden:

Det er ingen lov eller regel på FP som forbyr deg å skrive med annen font, størrelse eller farge, men det er kotyme her på FP at man bruker standardfont, som er lettest å lese. For meg er det fryktelig irriterende å måtte omstille meg fra innlegg til innlegg i forhold til font.

Det er forskjellig fra forum til forum hvordan brukermassen liker å ha det og hvordan forumledelsen liker å sette føringer. Vi har helt siden starten for snart fire år siden hatt som mål at det visuelle intrykket skal være rent og enkelt, det er derfor det ikke er lov med svære signaturer og det er derfor fargene og utformingen på selve forumet er så nøytralt som det er. Vi vil at det som blir skrevet er i fokus, ikke masse designfiksfakserier.


#8

Stekira sa for siden:

Så hvis jeg skriver denne fonten så vil færre lese innleggene mine så da har jeg fått svar på det jeg lurte på.


#9

Joika sa for siden:

Ja, jeg endret til rosa. :stolt:

Altså, de kaller det uskrevne forumregler. Det at de er uskrevne betyr jo egentlig at det ikke er noen regel, men mange her syntes det er teit om man gjør det da. Men jeg ville ikke tatt det så veldig til meg om jeg var deg. Jeg syntes det er verre at man er så uhøflige her inne at man "slakter" nye for noe så lite som feil font. :humre:

Jeg ville gitt beng om jeg var deg. Kan godt slå oss sammen og starte en irriterende motstangsbevegelse, og lage alt vi skriver i en annen font enn røkla for min del. :nemlig: Om jeg får færre lesere, so be it. Det sier jo mer om folk her enn hva jeg skriver. :humre:


#10

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg får fullstendig neller av at noen forandrer skrifttypen. Det oppfattes på en måte som om noen i vennegjengen skulle insistere på å formidle alt de skulle si som en operaarie, eller en rap eller noe. Det er ikke det at Verdana er så mye flottere enn alle da endre, men det er forumstandarden, så det er det jeg oppfatter som "vanlig tale". Alt annet blir avvik fra det.

Å forandre fargen er i beste fall fjollete og barnslig, i verste fall fullstendig uleselig :fordomsfull:
Forøvrig bruker jeg uthev, understek og italic stadig vekk, men kun for å tydeliggjøre hvor i setningen jeg vil legge trykket.


#11

Stompa sa for siden:

Og jeg er helt uenig med deg. Jeg synes den er for liten, den er utydelig og ekkel å lese i forhold til standardfonten på forumet. Da jeg leste innlegget sitatet over er fra, var alt annet greit å lese men jeg måtte bikke på PC-skjermen for å kunne lese akkurat sitatet pga skrifttypen.

Du kan selvsagt velge hvilken skrift du vil, men som sagt - på FP må du regne med å få kommentarer fra de som synes det er slitsomt. Og sånn generelt på de fleste forum oppleves stor font og/eller utheving som roping/aggressivitet.


#12

Joika sa for siden:

Jeg klarer uansett ikke huske på å endre skrifttypen, så dere kan slappe av. :sukk:


#13

Stekira sa for siden:

Hehe.. jeg måtte flire litt nå.. Jeg har forstått at hvis man ikke vil bli sett ned på eller bli sett på som annerledes så må man holde seg til "normal font" her inne. Jeg bare forstod ikke hvorfor jeg ikke kunne lage en litt annen font uten at folk ikke ville lese innleggene mine. Men jeg har jo fått klar beskjed her nå da og det var jo det jeg ville ha. Jeg tør ikke engang si hva jeg syns om det for jeg har fått litt for mye negativ tilbakemelding. Ja fikk ikke slakt for fonten men fikk 1 høflig og 4 slakt for den fete skriften etter jeg hadde skrevet 5 innlegg her inne. Fikk litt bakoversveis ja. Kunne ikke helt se problemet jeg da. Men etter å ha lest de innleggene folk skriver her så ser jeg jo at enten er du inne eller så er du ute. Hold deg til de uskrevne reglene så er du safe. Og det har jeg tenkt å gjøre. Er for gammel til å gå mot strømmen. Gidder ikke. :D


#14

Karamell sa for siden:

Comic sans er vanskelig å lese på skjerm, synes jeg.


#15

Skilpadda sa for siden:

Som flere har sagt, er det ingen forumregler for hva slags font man bruker - men det er vanligst å holde seg til standardskriften, og det ser ut til at de fleste synes det er både penest og mest leselig dersom alt er skrevet i samme font. Og det er kanskje vanligere her enn andre steder å si fra om det dersom man ikke liker font- eller fargevalget til andre - det henger vel også sammen med at det er såvidt uvanlig å endre font og farge. Men noen regel er det ikke, og om du vil gjøre slik folk ber deg om eller ikke, det er opp til deg selv. :)

Når det gjelder f.eks. halvfet eller kursiv skrift - eller ulike størrelser, for den del - så er disse veldig greie å bruke for å utheve viktige enkeltord, markere ord av andre grunner ("Når skal man bruke å og når skal man bruke og?") eller markere at noe er en bok- eller filmtittel ("Er det noen som har sett Inception?"), for eksempel. Jeg synes det er mer behagelig å lese ikke-uthevet skrift hvis jeg skal lese et helt avsnitt eller et helt innlegg, og dessuten foretrekker jeg at skriften ser lik ut fra innlegg til innlegg, slik at jeg ikke må "stille meg om" når jeg begynner på et nytt innlegg, men kan konsentrere meg om det som står der. Dette er selvsagt individuelle preferanser og ikke universelle regler. (I tillegg har man poenget med at annerledes fonter kan se mindre leselige ut på andres maskiner eller skjermer, selv om du synes de ser tydelige ut på din egen. Det er generelt lurt å holde seg til standarder når man ikke har full oversikt/kontroll over hvordan resultatet ser ut hos den enkelte mottager.)


#16

Stekira sa for siden:

Føler meg litt "spesiell" da da jeg er den eneste i verden som syns noen andre fonter er bedre å lese enn verdana. Jeg må ikke bikke pc for å lese den fonten over der. Jeg sitter å leser den faktisk bedre enn verdana. Syns verdana er stygg og ekkel å lese. men jeg leser den jo for det. Og dømmer ikke den som skriver den heller. Det er ikke skriften jeg leser men innholdet. :)
Syns fremdeles det er rart at "alle" syns det er slitsomt med alle andre fonter enn verdana.

Kjøper bedre den kommentaren om at det er standard for dette forumet og at det har vært sånn i 4 år og at vi bare forholder oss til denne skriften.

Derimot så syns jeg det burde stå klart og tydelig i forumreglene, slik at nye medlemmer skal slippe å få så mye pepper for å skrive med fet eller annen font fordi dem ikke vet det. Det er ikke mye gøy å bare få masse klager når man er helt ny over noe man faktisk ikke visste om. Nå sikter jeg IKKE til de som høflig har sagt fra men de som nærmest kjefter på en og gir beskjed om at du er irriterende. Når man bare helt uskyldig ville lage en litt penere skrift. Jeg syns det burde være tydeligere for nybegynnere at slik har vi det her basta. hold deg til standardfonten og thats it.


#17

Ru sa for siden:

Den er altfor tynn og pinglete og får meg til å myse. :bidrar:

Jeg ser egentlig ikke noe poeng med å endre skrifttype/størrelse/farge med mindre det tilfører noe (og da til det bedre) til det som er skrevet.
Som regel kommer man langt ved bruk av store bokstaver til å rope (i de tilfellene det skulle være nødvendig).

Men jeg skal vurdere å bruke mer råååsa, kjenner jeg. :filer:


#18

Stekira sa for siden:

Tusen takk for et informativt og respektfullt innlegg.


#19

Enhjørning sa for siden:

Hm, Stekira.
Sånne ting vil nye medlemmer også finne ut av ved å "lese seg opp" på forumet.
Å se seg rundt for å finne ut av kotyme og omgangstone er ikke dumt, hverken irl eller på nett.
Det har ikke noe med å "følge strømmen" å gjøre, men rett og slett litt normer og høflighet.


#20

Joika sa for siden:

Ja det er ganske ironisk i et forum hvor folk viser ganske stor grad av individualisme og toleranse, men samtidig så skal man ikke kunne komme inn som ny og bruke feil font uten å få høre det på en relativt brysk måte. :humre: For dumt!

Ja ja...whatever. Jeg må lage meg en kaffe nå, kjenner jeg! :p


#21

Skilpadda sa for siden:

Nettopp! :) Og hvis man holder seg til "alminnelig" utforming - vanlig font, alminnelig tegnsetting, standard form på innlegget - får man minimal oppmerksomhet på formen, og kan få all oppmerksomheten på innlegget, der den hører hjemme. Skal man bryte med det som oppfattes som "standard" - enten det nå er rettskrivning eller fontvalg - så bør det være av en bevisst grunn, fordi man ønsker å gi et bestemt inntrykk, og da bør man også være klar over at dette vil gjøre at leseren legger merke til bruddet med standard, og være forberedt på det.

Verdana er en grei og lettlest font, men likevel tror jeg heller det mest dreier seg om at det er penest og minst slitsomt med et helhetlig visuelt inntrykk. Det er penere når alle innleggene er i samme font, som er valgt i sammenheng med resten av designet på forumet - litt som at det (nesten alltid) er penest når alle avsnittene i en avis eller bok er trykket i samme font.

Dette er ett av flere områder der vi bare kan si at "sånn er det her". :) Jeg er enig i med deg i at man bør kunne si fra på en hyggelig måte, særlig overfor nykommere - og hvis noen har vært direkte ufine, er det helt greit å innrapportere eller si fra på annen måte - men generelt så er det sånn på FP at brukerne sier tydelig fra om det de mener, og vi putter ikke inn alle slike ting i forumreglene, for vi vil at reglene skal være tydelige og enkle. Og så skal det jo også være lov å gjøre noe annet enn det majoriteten gjør og mener, så det er også en grunn til at vi ikke vil legge inn i reglene at man "skal" følge f.eks. flertallets oppfatning når det gjelder skrift og farger.

Det er mange som blir litt overrasket eller overveldet over å få tydelige tilbakemeldinger og også tydelig kritikk når de kommer inn på FP. Noen synes forumtonen er i overkant krass, men jeg tror de fleste oppdager, når de venner seg til den, at den er hyggeligere og mer inkluderende enn de trodde først. Og så finner man kanskje også ut at det er mange ulike oppfatninger om ting, det er ikke sånn at "alle" mener det samme om alt mulig. Jeg håper du finner deg til rette.


#22

Stekira sa for siden:

Det er ikke alle nye medlemmer som er forumvant. Og det er lett å leke seg med den boksen med fonter og farger. Det er faktisk ikke uhøflig fordi om man ikke helt får med seg til å begynne med hvilke fonter som er aksepterte. Jeg ser ikke på meg selv om uhøflig fordi jeg glemte å sjekke om det var flere innlegg som hadde fet skrift . Det bør absolutt være rom for å feile litt når man er ny. Og stille spørsmål slik jeg gjør nå er jo på en måte en respektfull henvendelse da jeg faktisk vil vite hva som egentlig er regel og hvorfor. Jeg syns ikke at man skal forvente av at nye medlemmer skal "lese seg opp" dvs kopiere andres skrivemåter eller hva du måtte mene. Det er faktisk ikke enkelt for et nytt medlem som ikke har vært på forum før å vite at man må lese seg opp eller at man må gjøre som alle andre. På andre forum er det åpent for at man kan helt selv velge fonter og skrifter og ingen legger seg opp i det. Noen har problemer med smileys fordi det irriterer dem. Så å vite hva som er akseptert ved bare å lese rundt er ikke lett.
Derfor er det jo greit å skrive en tråd da, og spørre hva som er reglene. og jeg har faktisk fått et par respektfulle svar der jeg faktisk har skjønt hva som er greia her.

Føler absolutt ikke det er uhøflig av meg fordi jeg ikke leste meg opp på forumet før jeg begynte å skrive. Jeg er av oppfatning at å registrere seg for så å bare lese på andres er uhøflig, jeg syns jeg må bidra litt selv også. Derfor hoppa jeg bare rett ut i det og skrev innlegg både der jeg bidro selv og spurte om råd. Jeg syns det er litt mange sånne uskrevne regler som ligger i luften som man som nytt medlem "burde forstå". Hvordan skal en ny person vite at man må lese seg "opp" før man kan skrive her. Selv om noen mener det at det er "normal høflighet" så er det faktisk ikke så lett å vite sånne uskrevne regler. Alle har en gang vært nye på forum og aner ikke opp og ned på noe. Man må da få prøve seg fram og feile litt, og spørre de andre medlemmene litt da når man er litt usikker på hva som er greit og ikke greit.


#23

Matilda sa for siden:

Jeg tror grunnen til at folk kan virke bryske er at for de fleste så er dette så gjengs. Jeg oppfatter det som allmennkunnskap at man bør følge en standard når man uttrykker seg skriftlig - det gjelder ikke bare her på forumet, men i alle sammenhenger. Kanskje tenker man ikke på at andre ikke er vant til å tenke sånn, og så sier man fra litt for direkte. Ikke ta det ille opp! :)


#24

Stekira sa for siden:

Tusen takk skilpadda. Jeg har blitt litt skuffa over at enkelte har hatt en tendens til å gjøre litt narr av meg her, men hoveddelen av svarene er skikkelige sånne som ditt svar. og jeg har forlengst fått svaret jeg lurte på. og jeg har forstått det. Men når folk skriver at "den skriften irriterer meg" eller sånne ting. så blir jeg litt oppgitt. Jeg liker de som skriver saklig og skriver om slik det er. Her på forumet så bruker alle samme font, derfor er det bare sånn. Det er faktisk det svaret jeg forstod. Og da gjør jeg som alle andre. Men liker ikke at jeg får høre at bare skriv med comic du men ingen gidder å lese innleggene dine da. Jeg forstår det også men det er liksom måten å skrive det på. HØres voldsomt brutalt ut at hvis jeg skulle komme til skade for å skrive et innlegg i comic så blir det ikke lest liksom. Alle kan glemme seg. Spesielt nye :D


#25

Stekira sa for siden:

Man må ta høyde for at selv om dette er heeelt normalt for dere "gamle" så er dette noe nytt for oss nye. Jeg syns at når jeg laga denne tråden så viste jeg faktisk interesse for å følge forumets regler. Fordi jeg ikke vil provosere noen. Jeg hadde jo allerede provosert noen med feit skrift fordi jeg ikke visste bedre :confused:Så jeg ville bare ha det riktig.


#26

Matilda sa for siden:

Oi da, oppfattet du meg sånn? Det var dumt at du ikke oppfattet svaret mitt som skikkelig og saklig, for det var faktisk ment godt. Men det er nå en gang sånn da, at noen vil velge å ikke lese innlegg som oppfattes som slitsomme å lese. Jeg tenkte bare det var greit for deg å vite, slik at du også kan nå flest mulig med det du vil si! Håper du finner deg til rette her!


#27

Matilda sa for siden:

Ja, men for meg, og sikkert andre også, er ikke dette en forumgreie. Det er en allmennkunnskapgreie, og da er det kanskje ikke så lett å se at det er forskjell på "gamle" og "nye", som du sier. Det var vel dette jeg prøvde å si i innlegget du siterer.

Jeg synes det er leit at du har fått kommentarer som gjør at du ikke føler deg velkommen her, for det er du!


#28

Stekira sa for siden:

Jeg for det første har ikke skrevet noen ting om hvordan jeg oppfatter deg. Du har ikke gjort meg noe galt, og du har bare informert meg. At jeg ikke liker alt du skriver har ingenting med deg som person å gjøre i det hele tatt. Jeg syns det er fint at du engasjerer deg i spørsmålet mitt og det skal du ha takk for.

Du skriver at jeg ikke føler meg velkommen her, det er dine ord. Jeg føler meg absolutt velkommen her, og setter pris på alle svarene jeg får, selv om jeg ikke liker alles måte å svare på, men de fleste har svart meg på en svært høflig måte og forklart meg faktisk på en grei og saklig måte hvorfor og hvordan.

Jeg avslutter nå denne diskusjonen, da jeg har fått de svarene jeg lurte på. Takk til alle som har svart :DUansett så har dere alle engasjert dere og prøvd å hjelpe meg på hver deres måte så tusen takk til alle.


#29

Matilda sa for siden:

Jeg veit da at jeg ikke har gjort noe galt, og jeg tror da virkelig ikke at du prøvde å si noe om meg som person. :knegg: Men siden jeg er den første i tråden som tar opp det du viste til, så tenkte jeg jo jeg kunne være en av de du refererte det til. Og du sier jo at du ikke liker det og at det føles brutalt. Det synes jeg var en drøy tolkning, det var ikke det jeg ville med innlegget mitt. :)

Det er bra at du føler deg velkommen til tross for at du tydeligvis fikk litt motbør for de første innleggene dine!


#30

Stekira sa for siden:

Det føles brutalt ja at folk vil ikke lese innleggene mine om jeg kom til skade for å bruke feil font. Ja det føles brutalt for min del og det må jeg da få lov å føle. Men nå som sagt har jeg gjort meg ferdig med denne diskusjonen og håper at vi alle kan være gode venner for det. Jeg har takket deg for dine innspill.


#31

Harriet Vane sa for siden:

Å, Stekira, ikke bli lei deg, da.:klem:

Det er bare så himla deilig å kunne ha en lettleselig font i standardfarge, slik at det er greit å kunne bruke både telefon og pc når man leser uten å måtte myse.


#32

Stekira sa for siden:

Jammen jeg er ikke lei meg jo hehe... klemme tilbake jeg respekterer fullt ut at dere vil ha disse fontene. Jeg syns bare det hørtes frykteligut at hvis jeg hadde skrevet med en feil et innlegg med feil font så ville folk ikke lese det, jeg syns det hørtes så ille ut. men jeg har da skrevet noen feile fonter og folk svarer med de så det stemmer nok ikke hehe.. ser ut som om jeg er blitt tilgitt :D


#33

Tallulah sa for siden:

Det er nok mange her inne som både er godt forumvante, nettvante, og er vant til å forholde seg til grafiske utrykk, både i print og på skjerm. Jeg husker selv da jeg som relativt ny på nett skulle lage en billedserie til et netmagasin på midten av nittitallet, og som deg, syns det var veldig spennende med alle mulighetene. Designeren, som var betydelig mer nettvant, og betydelig mer vant til grafiske utrykk enn meg, syntes at alle mine forslag var vanvittig grelle, overlessede og utdaterte. Det er litt som når barna finner mammas sminke for første gang. :humre:

Hva som er "korrekt" varierer fra sted til sted, og fra målgruppe til målgruppe. Her er det relativt voksent og sobert, mens på andre fora regnes det som kjedelig og tantete.

En uskreven "nettregel" eller "designregel" (som riktignok er på vei bort i designkretser), er at fonter uten seriffer (sånne små tapper øverst og nederst på bokstavene) er lettest å lese på skjerm, og fonter med er lettest å lese på papir. Når man skriver på nett og ønsker å formidle noe bør man sørge for at flest mulig innen målgruppen leser, og derfor gjøre det enkelt for dem. Det er stor forskjell på skjermer, f.eks. hvor høy oppløsning de har, fargegjengivelse og slikt, og hvis man da velger en spinkel font,med seriffer i lyseblått, så kan det bli vanskelig for andre, selv om det ser strålende ut på ens egen skjerm.

Comic Sans er en gaske utskjelt font, som fordomsfullt blir forbundet med førskolelærere som skriver på trønders dialekt. :humre: Det er fordi de syns den er søt, morsom, uformell, og vennlig. Det er den eneste fonten jeg vet om som har hatsider dedikert til seg på nettet.

Velkommen til forumet! Det er mye kunnskap, humor, kjærlighet og glede her, og det lønner seg å ha litt selvironi. Du finner plassen din underveis. :)


#34

Trulte sa for siden:

Jeg bryr meg hverken om fonter eller farger så lenge de er lette å lese.

Jeg hopper over innlegg der det mangler luft. Altså innlegg som mangler avsnitt og/ eller med veldig lange setninger.


#35

Karamell sa for siden:

Kan ikke noen linke den klassikertråden om innhold vs. form?



#37

Matilda sa for siden:

Det gjør jeg også, overraskende nok. :knegg:


#38

Kanina sa for siden:

Det er ikke snakk om brutalitet egentlig, når noen ikke vil lese innlegg som er vanskelige å lese. I en lang og spennende diskusjon, f.eks., gidder jeg rett og slett ikke kaste bort tid på å tyde vanskelig skrift. :sorry: Som jeg skrev til deg tidligere også, så handler det litt om å gjøre det enklest for alle når man holder seg til en størrelse, for da kan alle stille inn visningsformatet sitt etter det som passer dem. Det blir jo litt slitsomt om jeg må justere skjermen min opp i skriftstørrelse bare for å kunne lese noen få innlegg, f.eks. Men det er jo vanskelig å vite. Du syntes jo f.eks. at den skrifttypen som flere her syntes var pinglete og vanskelig, var mye enklere å lese for deg. Det vil være forskjellig på forskjellige PC-er, og nettopp derfor er det enklere å forholde seg til en standard.


#39

Kanina sa for siden:

:what:

:værsågod:


#40

Maverick sa for siden:

Internettet er fullt av ting å lese, så jeg hopper glatt over/skummer kjapt gjennom ting som ikke ser fristende ut. Fact of life. Er man interessert i å skrive for at andre skal lese det, har man fokus på hva slags uttrykk man velger. Blir man så gjort oppmerksom på at hovedbestanddelen av sitt publikum foretrekker en spesiell type font/fontstørrelse, er det mest effektive for å nå ut til det brede lag å bruke nettopp den typen.

Men det er ingen som blir sure om man vil vise sin individualisme gjennom det visuelle inntrykket innlegget gir, altså.


#41

rine sa for siden:

Jeg er enig i at det er fristende å hoppe over innlegg på nett skrevet i rosa comic sans, men det er det ikke litt drøyt å påstå at budskapet i et skolearbeid kommer tydeligere fram hvis man holde seg til f.eks Verdana?Jeg gidder ikke bruke tid på de der håndskrevne fontene, og for stor eller for liten skrift utgår, sammen med farger, men jeg leser heller en god novelle i Comic sans enn en dårlig i Times NR, altså.


#42

Stekira sa for siden:

Når jeg sier at noe føles litt brutalt så er det faktisk noe som føles slik for meg, og det ble nevnt i en setning, og la oss nå være ferdig med det. Jeg følte ja, at det ble litt "brutalt" sagt at ingen vil lese innleggene mine om jeg skriver i en annen form enn den som er den normale her inne. la nå meg få lov å føle det da, uten at jeg må forklare min ordbruk og følelser om og om igjen. JEG HAR SAGT at jeg respekterer at DET ER SLIK DET ER her, og da gjør jeg som flertallet, og holder meg til Verdana. Jeg stilte bare et spørsmål, og noen uttalelser reagerte jeg på og svarte på. Det har jeg faktisk lov til. Ja det føles brutalt at det skal være slik, at om jeg skulle glemme meg og skrive et innlegg i en feil font så ville ingen lese den fordi alle andre fonter enn verdana blir sett på som vanskelige å lese og folk gidder ikke å omstille seg.

Jeg har nå fått mange varianter og årsaker til hvorfor det er som det er og jeg har akseptert det. Og har også sagt at jeg er ferdig med diskusjonen, og at jeg legger meg flat for flertallet. Da sier vi vel at det er greit da. Jeg har faktisk GITT meg :-) Selv om jeg ikke helt har forstått alt alle har uttalt her :-)


#43

Dronningen sa for siden:

Jeg bryr meg ikke så mye om hvilken font folk velger, så lenge den er grei å lese. Bruker man derimot veldig store typer og setter farge på i tillegg, så endres fokus.

Det er litt interessant at Verdana var en periode oppfattet som den sikre webfonten, da den er utviklet for skjerm, og har veldig runde former i motsetning til Arial som i liten størrelse kan være mer utfordrende å lese. Men etter hvert så man jo at fonten alene ikke er alt, og at andre fonter kan fungere like bra så lenge bakgrunnsfarge, størrelse og farge i kombinasjon gjør leseligheten god. Hadde forumet her valgt en annen standard hadde også Verdana blitt uglesett av noen. Så det er vanen som henger i hos mange.

Georgia er også en font designet for Web, men med seriffer. Den er nettopp derfor veldig god å lese, og regnes jo også som "webpartneren" til Verdana. :)

Trebuchet som forumet her tillater byr heller ikke på noen problemer på skjerm. Så de som så kjapt skal påpeke at innlegg skrevet i en annen font blir ignorert, snakker vel kanskje for en liten gruppe med sterke meninger om dette. Det er tulliball at andre fonter enn Verdana er vanskelig å lese på skjerm. Den myten er avlivet for lengst. Jeg er enig i at Comic Sans er en overforbrukt font. Ingen tvil om det. Men et innlegg skrevet i normal fontstørrelse i fargen sort i en av fontene nevnt over her, ville jeg overhode ikke ha problemer med å lese og svare på.


#44

Skilpadda sa for siden:

Joda, klart du har lov til å føle og reagere, men da må jo du også gi andre få lov til å reagere på det du sier. Hvis du sier at du opplever noe noen andre sier som brutalt, så er det greit, men da må jo også disse få lov til å svare på beskrivelsen og eventuelt forsvare/forklare seg. "Lov til å føle" (og "lov til å si det man mener") går begge veier. :jupp: Og du trenger ikke forklare mer enn du vil av den grunn - føler du at du har sagt det du har å si, så kan du bare la tråden ligge.


#45

Tallulah sa for siden:

Stekira, jeg tror ikke du bør være så redd for å bruke en annen font ved en feiltakelse, verdana er standardfonten, alt annet må du fysisk forandre til.


#46

Stekira sa for siden:

jeg har absolutt ikke nektet NOEN å si det de mener her.Har jeg det? ikke latt andre reagere eller hva du mener.. Jeg har ikke gått til angrep på noen, jeg har ikke vært ufin på noen som helst måte, jeg bare følte at det var litt brutalt å si at ingen ville lese innlegget mitt hvis jeg endret font. Hvis jeg har gjort det så beklager jeg. jeg følte det var brutalt sagt at ingen ville lese innlegget mitt om jeg brukte en annen font, jeg har ALDRI sagt noe om å få stor rosa skrift som en del her henviser til. jeg har prøvd å være saklig og gi eksempler og har aldri sagt noe om store rosa bokstaver. kun en annen font eller fet skrift. Skjønner jeg har stukket hånden oppi et vepsebol her siden så mange har så mye de skulle ha sagt. selv ETTER at jeg har takket ALLE for at de har svart meg. Og etter at jeg har sagt jeg forstår poenget nå.

[quote=glitterchick;2358118]Stekira, jeg tror ikke du bør være så redd for å bruke en annen font ved en feiltakelse, verdana er standardfonten, alt annet må du fysisk forandre til.[/quotJeg er ikke redd for å bruke feil font nei i kke idet hele tatt men jeg kan av gammel vane komme til å lage en annen font fordi jeg "glemmer" meg.

men, etter denne tråden her, så er det nok ingen fare for at jeg glemmer meg. Kommer aldri til å glemme meg faktisk nå.


#47

Skilpadda sa for siden:

Nei, kjære deg, det var da heller ikke det jeg sa. Jeg er ikke sint eller noe som helst - jeg tror ikke egentlig noen andre er det heller. Tvert imot sier jeg at du ganske riktig har lov til å si hva du reagerer på, men at da har andre også lov til å svare på din reaksjon. Det var hverken en irettesettelse eller klage jeg kom med, og jeg synes i grunnen jeg var ganske saklig også?

Det er helt fint at du lager en tråd når det er noe du lurer på eller reagerer på. At folk svarer i tråden og engasjerer seg i den betyr ikke at alle er sinte på deg eller kritiserer deg, det er temaet folk er engasjert i, ikke deg personlig. Ikke tolk dette som massiv kritikk, nå da. :) Se heller på det som at folk er interessert i temaet du tok opp. Det må jo være bra?


#48

Matilda sa for siden:

Jeg ser jo an elevene og er ikke så nøye i enkelte YF-klasser altså. Jeg vil også heller ha en god tekst i rar font, det er greit når det er korte tekster og elever som sliter med å skrive noe i det hele tatt. I ST-klasser er jeg pirkete. Skal de studere videre, så kan de like gjerne lære seg å være tydeligst mulig først som sist, for på universitetene er de enda strengere. Det handler ikke om at jeg ikke klarer å tyde andre fonter enn Times New Roman, det handler om at når jeg skal lese 25 elevarbeider på opptil 10 sider hver, så vil jeg ha alt fokus på innholdet. Strukturen på teksten skal gjøre budskapet lettest mulig tilgjengelig.

Det har vel heller ingen påstått? Det er jo skiftene mellom ulike fonter som er slitsomt. :jupp:


#49

Kanina sa for siden:

Det var ikke ment som ytterligere kritikk. Men vi tok noe av dette på PM, og siden du laget en tråd om det, ville jeg presisere det her også, for at andre også kunne få nytte av det.


#50

rine sa for siden:

Jepp, jeg tenkte også mest på YF. For mange av elevene er det jo en stor prestasjon å levere inn en side skriftlig arbeid og da ville det blitt litt feil av meg å henge meg veldig opp i fonten, føler jeg.


#51

Slettet bruker sa for siden:

:grineler:

Kanina - hva er dette? Kranglete på seinsommer'n?

Stekira - dette er et forum hvor det meste er søkbart. Hvis du lurer på de uskrevne reglene på dette forumet så kan du bare lese dem - de er nedskrevet her:

Om smileybruk:
www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=74029&highlight=uskrevne
Øvrige uskrevne regler:
www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=37926&highlight=uskrevne

Det er dessuten kvalitetstråder.

Også håper jeg du ikke blir fornærmet da du ser :) og dens indre liv. :humre:



#53

Neket sa for siden:

Innser at jeg har brukt feil smileys( :) og ;)). Nå tør jeg ikke bruke noen.


#54

Adrienne sa for siden:

Akkurat de er vi ikke helt enige om på forumet, selv om enkelte hevder at vi er det, så ikke bekymre deg for det. Det viktigste å få med seg er at :snill: ikke er snill, ikke i nærheten en gang.


#55

Neket sa for siden:

Det var da enda godt. Og jeg skal holde meg langt unna den andre der hvertfall!


#56

Slettet bruker sa for siden:

Næsjda - det er bare å kjøre i gang også ser du hva som skjer. Jeg brukte snill'en som snill en lang stund før jeg lærte at den er ond. En tilbakesjekk på egne innlegg da endte i en god latter. Som sikkert forlenget livet en hel del. :blånn:


#57

Dronningen sa for siden:

Ikke hvis det en "normalfont" i "normalstørrelse" og i sort. Så lenge lesbarheten er god nok, så må det være noen andre faktorer som spiller inn her. Hvilke "briller" man har på seg f.eks. ;)


#58

Toffskij sa for siden:

Jeg blir irritert av fontskifter, fordi jeg blir sittende og lete etter en motivasjon. Hvorfor ville personen bytte font her? Om man bryter med det overordnede grafiske uttrykket, forventer jeg at det er for å oppnå en eller annen effekt. Om jeg derimot ikke finner at det var noen som helst grunn til å bryte med malen, blir jeg fort litt smågretten (avhengig av dagsform), og ikke så vennlig innstilt til innlegget.


#59

Dronningen sa for siden:

Fordi man hadde lyst, fordi man likte fonten, fordi man er lei av Verdana, fordi man synes en annen font hadde stått bedre til resten av siden, et.c.


#60

Kanina sa for siden:

Atte, hva sa du? :blånn:

:p


#61

Maverick sa for siden:

Og det kan man selvfølgelig gjøre, men å sutre over at det da ikke appellerer like mye til det brede publikum blir for dumt.


#62

Toffskij sa for siden:

Ja, det er sånne grunner som jeg blir irritert over.


#63

Slettet bruker sa for siden:

Åkkei, da greide jeg ikke styrE meg meR.
[color=#8b0000][/color]
:sorry:


#64

Kanina sa for siden:

HÆ?! :hypnotisert:

Stekira: nå må du ikke ta deg nær av dette, altså. Nå er vi over på fjase-stadiet. Vi vet vi overdriver fullstendig. Dessuten: jeg er helt enig med deg i at Verdana er en kjedelig font.


#65

Stekira sa for siden:

Unnskyld meg men har jeg sagt at alle er sinte på meg og alle kritiserer meg? Har jeg ikke takket alle for hjelpen og engasjementet, og har jeg ikke lagt meg flat? Jeg har KUN sagt til motmæle angående det at "ingen gidder lå lese innlegget diitt hvis du endrer font" og der har jeg sagt at det føltes jo litt "brutalt" Jeg har ikke kritisert noen eller nektet noen å komme med sin mening, jeg føler meg ikke kritisert, eller at noen er sinte på meg tvert i mot, jeg skjønner ikke hvor du har det fra. Tror du oppfatter meg feil der.-) Ja de som vil kan gjerne kritisere meg OM de ønsker det som du sier folk må da ha lov å si noe til meg som er negativt, om de føler noe jeg gjør eller sier er negativt. Jeg har absolutt tatt til meg ALT jeg har fått, og til deg også, har jeg takket for innspill. Jeg føler meg både velkommen og vel her inne. Dette er på ingen måte noen personlig diskusjon selv om jeg brukte ordet brutalt,så var det min måte å sette ord på det på. og som jeg har sagt, det kan føles brutalt at "ingen" vil lese innlegget mitt om jeg endret fonten litt. :D


#66

Tallulah sa for siden:

På meg virker det som du kunne hatt nytte av å lese andres innlegg med et litt annet tonefall. Det virker som du tar mye som angrep og kritikk.


#67

Stekira sa for siden:

Jeg må bare bryte sammen og tilstå, at jeg ønsket en debatt om dette, fordi jeg aldri noen gang i nettverdene har irritert meg over hverken fonter eller skrifter eller tykkelse eller farge. Det som har irritert meg er innlegg som er lange uten avsnitt.

Innholdet i innleggene er alltid det jeg sluker til meg og har aldri TENKT på at forskjellige fonter kan virke provoserende på enkelte, irriterende på noen, og forstyrrende for andre.

Nå har jeg fått god innsikt i hvordan forumskikken er her inne, og at jeg ikke har lest lenge nok i forumet før jeg registrerte meg eller begynte å skrive skjønner jeg er en litt mindre høflig måte å entre forumet på.

Jeg burde lest meg opp og sjekket ut litt bedre hvordan man har det her inne og ikke bare kastet meg inn i det og stilt åpne spørsmål til noe som er HELT naturlig for alle og som ingen før meg egentlig har hengt seg opp i.

Jeg har fått noen svar som jeg har stusset over, og gitt noen svar tilbake som sikkert andre har stusset over, jeg pleier å kalle en spade for en spade men prøver å ikke såre noen eller tråkke over noens grenser.

Hvis jeg har, uten viten og vilje, gått over streken så beklager jeg det sterkt. Jeg har ikke ment å være slem eller nesevis, jeg har bare stilt et spørsmål og ikke helt forstått alle svarene jeg har fått. Jeg er uansett, klar over nå, at her holder jeg meg til både de skrevne og uskrevne reglene helt uavhengig av mine egne overbevisninger eller behov. Jeg vet nå hvordan jeg skal gjøre det, og sier bare TUSEN TAKK FOR ALLE INNSLAG, vi er alle ulike og har alle våre måter å si ting på, men uansett jeg setter pris på alle dere som har tatt dere tid til å svare.

Om jeg fremdeles har satt fyr på noen, har irritert noen, eller har såret noen, så vær så snill å ta det i en privat melding så kan vi ta det derfra. Jeg ønsker på ingen måte å gjøre meg til uvenns med folk her. Dere virker greie alle sammen her. :klem:


#68

Stekira sa for siden:

Okey :-) da beklager jeg det menes ikke slik fra min side. Unnskyld :blomst:


#69

007 sa for siden:

Kuleste entringen ever! Den er faktisk den slemmeste av de slemme. Mye slemmere enn :slem: og :moahaha:, som egentlig er litt småmorsommobbende slem. Ja.

#70

Slettet bruker sa for siden:

Også må du venne deg til å miste fullstendig kontrollen over tråden du starter og at ting tar av. Vi gjør det hele tiden mot alt og alle. :knegg:

Men det at tråden fortsetter betyr ikke at man nødvendigvis fremdeles vil diskutere eller krangle med HI - det kan vel så gjerne være at den bare får sitt eget liv.


#71

Skilpadda sa for siden:

Neida, neida. :lister seg stille og rolig ut av tråden igjen, baklengs, mens hun gjør beroligende bevegelser med hendene:


#72

Stekira sa for siden:

i den ene enden så blir jeg pepra og i den andre enden så blir jeg gjort narr av. Jeg gir meg her og lister meg enda mere stille bakover og sier takk for meg . Dette er bare ikke noe for meg. Jeg skjønner at jeg ikke passer inn på forum. har lagt meg flat flere ganger her men alikevel så er det noen som påstår at jeg tåler ikke kritikk. Jeg gir helt opp.

Så ber jeg om at tråden enten blir stengt eller sletta.


#73

Tallulah sa for siden:

Dette ble en veldig absurd tråd. :gal:

Stekira, det er ingen som gjør narr av deg. Men vi tuller litt med deg. Akkurat som jeg blir tullet med, Skilpadda blir tullet med eller Joika blir tullet med. Vi liker å tulle. Hvis du prøver å lese alle innleggende du mener peprer eller gjør narr med glad, blid og lystig stemme så kanskje de ikke høres så krasse ut.


#74

Teofelia sa for siden:

Jeg tror kanskje du misforstår årsaken til at folk fortsetter å svare i tråden. Det har ingen ting med at vi ikke tror du har tatt poenget eller fortsatt pøver å irettesette deg. Tråder lever sitt eget liv på et forum, og når hovedinlegger (HI) har fått svar på det h*n lurte på, slik du fikk i de første innleggene, så slutter tråden å handle om HI. I alle fall når vedkommende sier "javel" og "takk for svarene", slik du gjorde.

Etter det blir tråden generell, og ingen av de nye innleggene i tråden "handler" om deg lenger. De er bare en del av en generell diskusjon nå. Ingen som har svart i de siste 30-40 innleggene, eller så, tror at du ikke har tatt poenget. Man skriver ikke lenger svar til hovedinnlegget; man skriver fordi diskusjonen er interessant i seg selv.

På FP eier ikke HI en tråd som h*n har startet. Du kan derfor ikke be om at tråden stenges eller slettes fordi du er ferdig med den. Det er for øvrig uhyre sjelden tråder stenges eller slettes i det hele tatt på FP.


#75

Slettet bruker sa for siden:

Ja, jeg bare gjentar meg selv jeg altså. :nemlig:


#76

Kanina sa for siden:

Teofelia sier det bra. Jeg svarte f.eks. i tråden nå fordi jeg tenkte at mine argumenter for å bruke Verdana kunne være interessant for andre også. Sånn at når andre nye brukere kommer og lurer på dette med fonter, så kan de finne igjen denne tråden og reflektere litt over det, f.eks.

Og som andre her også har understreket, så har du aldri tråkket over noen grense, eller gjort noe "galt". Det er faktisk opptil flere "gamle" brukere her som bruker annen font, og det skjer jo ikke noe annet med dem, enn at sånne mysere som meg ikke alltid tar meg tid til å lese innleggene deres. Sånn er det bare.

Og at du har fått i gang en debatt om font-type er jo bra i seg selv! Samt en side-debatt for lærere... :flau:


#77

Myrsnipa sa for siden:

Det var da veldig som dere skulle stryke denne jenta på ryggen for at hun skulle forstå og bli værende. Om hun ikke tålte denne tråden får hun vel bare dra da? :vetikke:

Kan ikke huske så mye puselusing her inne på lenge. :knegg:


#78

Kanina sa for siden:

Man blir sånn om sommeren. :gladspøkels:


#79

rine sa for siden:

Tråden trenger vel ikke å bli slettet? Bare endre litt på font og farge, så er det ingen som gidder å lese den. :nemlig:



#81

Teofelia sa for siden:

Så vakkert. :snill:

#82

Teofelia sa for siden:

Fader heller, jeg greier ikke bruke den smileyen på fleip lenger, uten å følge opp med :knegg: etterpå. Og jeg prøvde virkelig.


#83

Benmurphy sa for siden:

Det er veldig forstyrrende, og signaliserer for meg at innlegget i bør ignoreres; jeg antar i utgangspunktet at dersom noen ikke behersker formen så er ikke innholdet verdt bryet heller; min, relativt lange, erfaring med kommunikasjon på Internett tilsier at kvaliteten på form og innhold er sterkt korrelert. I gamle dager kunne det for eksempel gjelde hvor mange tegn det skulle være på en linje, i dag har vi mange flere muligheter til å rote det til. Dersom det er vesentlig for budskapet å velge Comic Sans (jeg kan riktignok ikke helt se hva som skulle rettferdiggjøre akkurat det, men velger å ha et åpent sinn), eller å skrive uten tegnsetting, eller å bare bruke store bokstaver (som jeg vet om noen som gjør) så er det naturligvis greit, men i de fleste tilfeller gjør slike grep ingenting annet enn å lage irriterende støy, og det tror jeg det er lurt å være klar over.

Ben "easily spooked" Murphy


#84

Azi sa for siden:

:værsågod:

Ps.. måtte forresten skifte til FF for å gjøre det svart. Det ble for mange koder å fikse på med Safari! dåner


#85

Appelsin sa for siden:

Det er mulighet for forskjellige fonter og farger og typer for at vi skal kunne lage signaturer som forteller noe om hvor rare eller kjedelige vi egentlig er.
:nemlig:


#86

Esme sa for siden:

Fordi det å si æ e gla i dæ på nån ainna fånt einnj Comic Sainnjs funkitj rætt og slætt.


#87

Esme sa for siden:

Du reagerer på innlegg som ikke er myntet på deg. Dette minner meg om et middagsselskap hvor noen har sølt en bitteliten dråpe saus på duken og sier unnskyld og så går praten videre til flauser som alle andre har gjort og sausedråpesøleren roper "Unnskyld, Ja! Jeg har skjønt det nå!" og så sier de andre: "Helt i orden, no problemo kiddo, la meg fortelle da jeg klarte å spy ned grammofonen til svigermor" Sausedråpesøler: "Men jeg har sagt unnskyld! Hva skal jeg gjøre da? Skrubbe hele gulvet?" Andre:"Skrubbe gulv? Nei kjære deg, det er helt ok!" Sausedråpesøler"Er du spydig nå? Jeg tror ikke middagsselskap er greia for meg når jeg skal bli så hengt ut for den dråpen med saus!"

og så videre og så videre.


#88

Slettet bruker sa for siden:

:grineler:


#89

Slettet bruker sa for siden:

Shit! Hvem har hacket kontoen til Esme? :skeptisk:


#90

Esme sa for siden:

Haha, hvem andre enn meg bortsett fra SP tør å knuseklemme Ben?


#91

Slettet bruker sa for siden:

:hmm:

Jeg er ikke på langt nær så redd for å hive meg over BM og invadere alle hans intimsoner (med enkelte unntak) som jeg er for å se deg skrive rosa altså.

:gruble:

Tror jeg.


#92

Toffskij sa for siden:

Å, Esme! :love:


#93

Skilpadda sa for siden:

du alltid trekke frem den historien der? :redd: Jeg sa jo unnskyld! :hylgrine:


#94

him sa for siden:

Ja, men da er det jo kjempepositivt at folk bruker det. Det er som jeg, som hver dag som helst, foretrekker at folk som er rasister går i armyboots, er snauklippet, uutdannete, er blonde, har stivt blikk og pitbull. Det er mye greiere å deale med folk som gir seg ut for det de faktisk er. Mye lettere når de kan spottes på 500 meters avstand. Gjelder selvfølgelig også voldelige menn, gale hundeeiere generelt, kjedelige folk, mannsjåvinister og for ikke å snakke om mannshatere!

(Jeg er ellers helt oppriktig overrasket over hvor tydelig mange - her representert ved BM - mener at form og innhold henger sammen. Jeg synes til stadighet jeg møter på det motsatte, kanskje jeg bare er ekstremt god til å legge merke til unntakene.)


#95

him sa for siden:

Nei, men det er helt greit. Det minner meg om den gangen jeg var full før desserten, men jeg har en god unnskyldning, det var jeg som hadde laget maten så jeg orket ikke å spise og bare drakk. (True story!)

#96

Matilda sa for siden:

All moro man går glipp av bare man tilbringer én dag på Ikea! :leppe:

:knegg:


#97

Enhjørning sa for siden:

Og til Stekira:
Jeg la merke til at du hang deg opp i det jeg sa om høflighet.
Jeg mente ikke at du var uhøflig, jeg tror faktisk ikke "høflighet" var det ordet jeg lette etter da jeg skrev innlegget. Jeg tenkte hardt og lenge for å finne rett ord, mislyktes og valgte det som lå nærmest.
Jeg mente på ingen måte å antyde at du har vært uhøflig, for det synes jeg ikke.
Uheldig ordvalg av meg, og det beklager jeg.


#98

Pebbles sa for siden:

I know!

Jeg vet ikke om jeg skal bli imponert eller bittelitt utrygg! :twilight zone:

Men lander på at det ble for mye pusing med fersking - selv for denne dama.
Stekira - du har nok fått en i overkant krass kommentar per prikk - den som sendte kommentaren kunne sikkert satt av et par sekunder ekstra til å slenge på noen ord til for å heve høflighetsnivået i oppfodringen.

Men allerede i løpet av de første innleggene her i tråden fikk du jo vennlige og særels rydigeog oppklarende forklaringer&råd, så nå burde vel alt være greit, liksom?

Jeg synes det er stas med farger og fonter selv (VELDIG stas, faktisk), men jeg slår meg løs når jeg skal printe bursagskort, invitasjoner og slikt.


#99

Enhjørning sa for siden:

Er det galt også, nå?
Etter x antall innlegg i diverse tråder som har gått på at vi er for krasse mot nykomlingene våre ... :knegg:


#100

Myrsnipa sa for siden:

Ja, det er galt.:cool:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.