Silver sa for siden:
Hvordan lager/tilbreder du blåskjell??
Hvordan serverer du det og hva brukes som tilbehør?
Hvor mye beregner man pr pers?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Silver sa for siden:
Hvordan lager/tilbreder du blåskjell??
Hvordan serverer du det og hva brukes som tilbehør?
Hvor mye beregner man pr pers?
Pegasus sa for siden:
Jeg er ikke blåskjellkokken her i huset, men har fått med meg følgende:
Skrubb skjellene, kast dem som er åpne. Hakk sjalottløk og fres den litt i gryta. Hell oppi ei flaske billig, tørr hvitvin. Når det koker, hiv oppi skjellene, og damp i 10-20 minutter. De skjellene som ikke åpner seg, skal man ikke spise.
Serveres med hvitløksbaguetter eller ristet loff med smør. Og hvitvin i glasset for dem som liker denslags (her drikkes det kun cola til)
Vi beregner ett nett skjell ("Meny"-størrelse på nettene, ca 1 liter?) til to personer.
Neppe ei oppskrift etter boka dette, men GODT er det iallfall! :digger:
Fibi sa for siden:
Fres hvitløk og kanskje litt chili i en god olivenolje, og hell over sitronsaft og vann, eller hvitvin. Damp skjellene. Etterpå heller du oppi fløte. Serveres med hvitløksbrød. :nam:
ItsOnlyMe sa for siden:
abb
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.