Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg galt? (Sjokoladelangpannekake)

#1

Tangina sa for siden:

Hver gang jeg prøver meg på sjokoladekake i langpanne, blir resultatet en smulete kake som aldri blir spist opp - uansett hvilken oppskrift jeg bruker (sist Madam Mims). Hva gjør jeg galt?


#2

Observatøren sa for siden:

Steke den litt for lenge?
Tilsette for mye mel (man bør veie, ikke måle i dl).


#3

Ine sa for siden:

Prøv nydelig sjokoladekake fra det søte liv. Sjempeenkel og kjempegod. Med glasur fra cafe sjokoladekake fra samme sted.


#4

veobra sa for siden:

Jeg vil tro du steker den for lenge. Den skal bare akkurat være feridig, sånn at det ikke sitter igjen deig når du stikker en pinne i. Det kan være veldig stor variasjon i hvor lene kaka skal stå inne i forholt til oppskriften. Står det 45 begynner jeg alltid å sjekke etter 30 min.


#5

Tangina sa for siden:

Jeg er påpasselig med å veie. Det er nok heller stekinga - jeg skal forsøke kortere steketid. Har hvordan man blander ingrediensene noe å si?


#6

Tangina sa for siden:

Kanskje jeg prøver den til bursdagskake på søndag. Takk for tips.

#7

Toffskij sa for siden:

Prøv en oppskrift med surmelk i deigen – denne er bra!


#8

Guttemammis sa for siden:

Møllerens langpannekake, den ER faktisk supergod!
Sørger for å ikke steke for lenge, den er så saftig:nam:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Heller stek for lite enn for lenge, det er bedre at den er litt halvrå inni enn omvendt. Jeg steker stort sett alltid kakene mine rundt 5 minutter kortere, av og til enda mer.


#10

veobra sa for siden:

Jeg tror ikke måten man blander ingrediensene på har så mye å si hvis kaka blir tørr.


#11

Fløyel sa for siden:

Har du prøvd Toro sin langpannekake! Den syns jeg er helt genial altså :)


#12

Tangina sa for siden:

Takk for mange gode tips. Enten prøver jeg Tinetoffs, ellers går jeg for ferdigblanding (det er podens spidermankake det gjelder - dagens fotballbanekake i barnehagen ble det spist svært lite av. Som poden sa: "den gikk bare i stykker." :knegg:)


#13

Benzo sa for siden:

Ikke visp røra for mye, melet skal kun vendes inn.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har brukt den der Toro langpannekake noen ganger (pga. allergi), og den er helt fin i konsistensen den. Bare husk på å steke den passe, som sagt. :)


#15

Joika sa for siden:

En oppskrift med kefir gjør nok susen. Pass på at den ikke steker for lenge.


#16

Olifant sa for siden:

Jeg har vært på evigvarende jakt etter den perfekte langpannekake og har endelig funnet de. Mørk og saftig og klissete. Tror kanskje rømme er cluet.

Kake:
400g smør
4,5dl vann
8ss kakao
Smeltes og avkjøles
9 dl Hvetemel
9dl sukker
1ts salt
2ts natron
Blandes inn i kakao blandingen
4 egg
3dl rømme
piskes sammen og blandes inn i resten

Blandingen helles over i en langpanne med bakepapir og stekes på 180 grader i 35 min.

Glasur:
100g smør smeltes
6ss melk tilsettes smøret
350g melis
5ss kakao
1ts vaniljesukker
Blandes sammen i en bolle, så tilsetter du smør- og melkeblandingen.
(Jeg pleier også å ha i en liten skvett kaffe i glasuren)
Glasuren smøres over kaken mens kaken fortsatt er litt varm.


#17

Ine sa for siden:

I den nydelig sjokoladekake på det søte liv står det i oppskriften at man ikke skal piske eggedosis, men bare røre ingrediensene sammen, og at dette er med å gir den en litt kompakt konsistens. Jeg brukte ikke kjøkkenmaskin når jeg har lagd den, bare rørt lett sammen med håndvisp.

Den står dessuten under overskriften "når du har dårlig tid" eller noe sånt, veldig lettvint! (og enkel)

Jeg har tatt den med bort en gang, og de ville ha oppskriften. Fått mye skryt for den.


#18

Jinx sa for siden:

Jeg lager barnas konfektkake fra detsoteliv,den lages med kefir. Får du den tørr er du god. ;)


#19

Michelle sa for siden:

Skriver under på dette. Denne kaken er umulig å ikke få til og den er saftig og god.


#20

Cazandra sa for siden:

Da skal denne og den fra det søte liv testes ut i uka!!!:D


#21

Harriet Vane sa for siden:

Ikke for mye røring. Ikke for mye steking. Er ovnen din litt voldsom? Skru kanskje litt ned på varmen? Vær nøye med målene, veldig nøye! Kakebakst er kjemi!

Jeg synes det er helt utrolig at du greier å mislykkes med min kake, men prøv igjen og hvis du vil være helt sikker på å lykkes kan du huske på dette:

Blande det tørre og våte hver for seg.
Alt må ha romtemperatur.
Ovnen må har riktig temperatur før du begynner å steke.
Sikt melet for sikkerhets skyld.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Jepp, det er derfor jeg foretrekker gram-mål og irriterer meg hver gang jeg må bruke en oppskrift med dl-mål. Gram er MYE bedre. :nemlig:


#23

Smakfull sa for siden:

Hadde en langpannekake i fryseren, men ingen glasur. Har enda tilgode å finne en god glasur, men så at jeg hadde alle ingrediensene til denne og lagde.. Den glasuren ble kjempegod. Akkurat som mamma pleide å lage da jeg var lita. Tusen Takk!


#24

Tangina sa for siden:

:flau: Nå følte jeg meg spesielt lite som en vellykket kokk, gitt. Jeg pleier stort sett å være flink til å lage mat, det er sjokoladelangpannekaker jeg synes jeg aldri får til. Nå synes jeg ikke det er spesielt godt heller, så manglende entusiasme spiller muligens en rolle. :knegg:

Jeg er nøye med målene. Men jeg lurer på om kanskje ovnen er litt i stekeste laget - jeg skal forsøke med litt lavere temperatur neste gang (dvs i kveld, skal i gang med siste bursdagskakebakerunde for denne gangen i kveld).


#25

Miss Norway sa for siden:

Du kan sjekke ovnstemperaturen med et bra steketermometer. Jeg har et digitalt et som kunne fortelle meg at ovnen var 10 grader varmere enn det jeg trodde, dvs mistenkte.


#26

Harriet Vane sa for siden:

Uff, Tangina, det var ikke meningen å få deg til å føle deg mislykket, altså, det er bare at den kaken pleier å være bænkers.

Du får sjekke ovnen din med steketermometer slik Missa foreslår og passe på å ikke slå luften ut av deigen din med overhåndtering.


#27

Olifant sa for siden:

Ja, sant den er kjempegod?
Den er sånn jeg husker fra de beste kakene på loppis og 17. maifeiringer på skolen i barndommen.
Hadde du i litt kaffe også?


#28

veobra sa for siden:

Jeg derimot irriterer meg hver gang jeg må frem med vekta. :nemlig: Jeg digger dl-målet mitt som også viser vekt for sukker og mel. Sikkert miljøskadd av mye presisveiing under studiene. :knegg:


#29

safran sa for siden:

Det kan godt hende det er ovnen din som oppfører seg som en idiot og ødelegger alt. Vi har nylig kjøpt ny ovn, og jeg får ikke til noen kaker lenger. :buhu:


#30

Dixie Diner sa for siden:

Det gjør mitt også, men gram blir mye mer nøyaktig og er enklere. For meg er det ingen forskjell på å dra frem ei vekt eller å dra frem litermålet, de ligger på samme sted, dessuten er det SÅ uhyre enkelt å bare kunne sette hele bakebollen på vekta, helle i ingredienser og nullstille for hver gang. Gramvekt er jo fantastisk praktisk. :hjerter:


#31

Tangina sa for siden:

Jeg kan desverre ikke rapportere om resultatet i dag ble bedre enn før - jeg ble syk i går kveld og vi måtte avlyse hele bursdagsselskapet. Prøver på nytt neste søndag.


#32

Filifjonka sa for siden:

Digital vekt er helt uunnværlig, og veldig enkel å ta fram. :nemlig: Husker jeg hadde en ganske mye mer tungvinn for mange år siden; denne.


#33

Harriet Vane sa for siden:

Maxi: Jeg skjønte aldri den vekten, jeg. :flau: jeg forstår fremdeles ikke hvordan den skal brukes.


#34

Filifjonka sa for siden:

Nei, den er utrolig krøkkete, men jeg mener å huske at jeg kjøpte en sånn rundt 1986 fordi jeg trodde man måtte ha det (siden mamma hadde...) Det fantes faktisk ekstra tilbehør til å veie babyer på, sånn buet som de har/hadde på helsestasjonen.


#35

veobra sa for siden:

Digital vekt har jeg selvfølgelig, men bare liker dl-målet bedre når jeg baker. Mye er sikkert en vanesak. :vetikke:


#36

Bomull sa for siden:

Toro sin ferdigblanding eller oppskrift med Kefir gjør susen her i heimen. Ja, også er jeg som flere andre påpasselig med å heller steke for kort enn for lenge.


#37

Che sa for siden:

Jeg tør nesten vedde på at du enten steker med for høy temperatur, for lenge eller at du blander for lenge.


#38

Tangina sa for siden:

Jeg skjønner ingen ting - jeg må være under en eller annen kakeforbannelse for tiden. Nå bakte jeg nesquickkaken som Tinetoff anbefalte, økte oppskriften og hadde noe i en rund form til spidermanhode som skal oppå resten av kaka. Jeg voktet meg vel for ikke å steke for lenge, (30 min på 200 grader), men når jeg begynte å skjære i den, var den jammen helt rå. Ikke fint browniesrå, men flytende rørerå. Jeg har puttet den inn igjen og håper det hjelper, men da er det vel sikkert at det ikke er ovnen som er for varm, i hvert fall. :mumle: Og jeg som alltid lager så gode og vellykkede kaker...


#39

Gerbera sa for siden:

Virker både over- og undervarmen i ovnen din da?
I min ovn hadde det gått en sikring bak, så den stekte bare på halve siden, så bra teit ut med nærmest rå pizza på den ene siden, og brent på den andre.


#40

Tangina sa for siden:

Jeg lagde en ny porsjon og stekte fem minutter ekstra - da gikk det bra. Underlige greier. Jeg får følge med framover om det er noe mønster. Ovnen vår er bare to år gammel.


#41

veobra sa for siden:

Har du sånn kakestikker? Hva heter sånn pinne som man stikker i kaka for å sjekke om den er ferdig? Jeg tror jeg bruker et grillspyd. :undre: Når det ikke henger igjen noe deig er kaka ferdig.


#42

Tangina sa for siden:

Jeg stakk i kaka før jeg tok den ut, og ingenting hang igjen. Røra var av sånn konsistens at den ikke klistra. Jeg antar at problemet var at kaka ble tykkere i den runde formen enn i langpanna og at den dermed trengte lenger steketid. Det festlige er jo at jeg ble så engstelig for å få rå kake at jeg stekte langpannekaka lenger enn foreskrevet, så nå blir vel den smulete. :knegg: Jeg gir opp. Den ser i hvert fall grei ut.
www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=2368255&postcount=14


#43

Noba sa for siden:

Trikset mitt er å bytte ut melka i oppskriftene med appelsinjuice. Da blir kaka saftig og god og ikke tørr. Mulig kefir gjør samme susen, det har jeg ikke prøvd, men appelsinjuice funker i alle fall godt.


#44

veobra sa for siden:

Hm, den trenger lenger tid om den er tykkere. Men jeg skjønnte ikke helt at det ikke hang igjen deig eller ble klissete.

Det går å dynke sjokoladekaker, det gjør jeg innimellom.


#45

Tangina sa for siden:

Nei, ikke jeg heller. Hadde det gjort det, hadde jeg jo ikke tatt den ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.