Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokoladekakeglasur til melkeallergiker

#1

polarjenta sa for siden:

Ja, overskriften sier vel det meste :)

Jeg ønsker oppskrift på en god glasur til sjokolade til en som ikke tåler melk. Selve sjokoladekaka lager jeg enten av møllerens eller toro siden disse ikke inneholder melk, men jeg trenger jo glasur også.


#2

rajraj sa for siden:

Det enkleste er vel å smelte mørk kokesjolade i vannbad og tilsette en liten flik kokosfett for å gjøre den lettere å smøre på. Voila!


#3

polarjenta sa for siden:

Er det ikke melk i kokesjokolade altså? Hvor mye sjokolade må jeg beregne på en langpanne? Og er dette noe unger liker, jeg glemte jo å skrive at det er til barnebursdag.

Jeg har aldri prøvd å lage glasur av bare sjokolade, har stort sett lagetmed melis og smør og sånn..


#4

Flubby sa for siden:

Du bruker bare Melange uten salt og melk i stedet for vanlig margarin til glasuren.


#5

naima sa for siden:

Det aller enklaste er vel å lage smørkrem med melis og tilsette eit par skeier kakaopulver. Bruk mjølkefri margarin i staden for smør.

Mørk kokesjokolade inneheld gjerne ikkje mjølk, men les innhaldslista.


#6

rajraj sa for siden:

Husets mørke kokesjokolade er uten melk. Den føres av Coop.


#7

Fibi sa for siden:

Smelt margarin, rør inn kakaopulver og evt litt sterk kaffe. Røres sammen med melis. Denne lager jeg alltid (men med smør) og får alltid masse skryt.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Du kan jo følge en hvilken som helst smørkrem-oppskrift om du bare bytter ut smøret med melkefri margarin, og sånne smørkremer er jo noe de fleste unger liker. :)


#9

polarjenta sa for siden:

Ahh, oppskrift er en fin ting :) Takk skal du ha!!


#10

Sokk sa for siden:

Blå Soft er ganske god og melkefri. :nikker:


#11

Isolde sa for siden:

Jeg lager alltid den som hører til dronningens festkake.

150g dronningsjokolade
100g blå melange
1ss sirup
1ss eple eller appelsinjuice.

Har enda ikke møtt på noen som ikke liker denne.
Smøret smeltes, så tar du pannen av platen og rører inn sjokoladen og så sirup og juice. Ferdig.


#12

annemede sa for siden:

Blå soft inneholder salt, og det blir av og til litt rart med den saltsmaken på søte ting.


#13

Fibi sa for siden:

Jeg bruker som regel meierismør til slike ting, og har ikke merket noe saltsmak av det?


#14

Isolde sa for siden:

Jeg liker ikke blå soft til noe annet enn skiver. Bruker melange.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Jeg merker heller aldri noe saltsmak på kaker, jeg bruker alltid meierismør og det er jo saltet. Bruker aldri usaltet smør, gidder ikke å kjøpe det når jeg alltid har det vanlige i hus. Men uansett så passer salt helt fint i kaker, ofte skal det være en knivsodd salt i og sjokolade og salt er jo perfekt kombinasjon. Ikke mye salt da, men et hint. Men av smør merker jeg som sagt aldri noe saltsmak i kakene.


#16

polarjenta sa for siden:

Jeg kjøpte melange uten salt og melk, så noen saltsmak blir det ikke :)


#17

Sokk sa for siden:

Jeg synes tvert i mot at det blir rart og tamt hvis det søte mangler et hint av salt. :nemlig: En gang kjøpte jeg usaltet smør fordi det stod i en kakeoppskrift, men det var jammen verdens mest smakløse kake også. :skuffet: Enkelte oppskrifter (særlig slike som er oversatt fra engelsk) inneholder usaltet smør og f.eks. 1/4 ts salt. :confused:


#18

Filifjonka sa for siden:

Helt enig, jeg kjøpte usaltet smør til en kake en gang, og det ble veldig tamt.


#19

SpetakkelRandi sa for siden:

jeg lagde i går av smeltet smør, (uten melk) kakao og melis


#20

Filifjonka sa for siden:

Jeg har oppskrift på en veldig god og barnevennlig glasur med smeltet sjokolade, smør og en kaffeskvett, som røres til en luftig krem med en god del melissa og litt vaniljesukker. Bør kunne gå an å lage med melkefri sjokolade og margarin.


#21

polarjenta sa for siden:

Jeg vil gjerne ha oppskrifta :) Det blir ikke til denne kaka, men jeg kommer jo garantert til å lage sjokoladekake flere ganger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.