Jeg har ALDRI lagd en bløtkake og tenkte det kanskje er på tide å prøve seg. Hovedgrunnen til at jeg aldri har lagd det er nok at jeg er uhyre glad i sjokolade så det blir ofte sjokoladekaker og s blir det gulrotkake når mannen får bestemme. Men i det siste har jeg begynt å like bløtkake mer og mer, men det må være GOD bløtkake.
Kjøp ferdig bunn. Safe.
3 pakker fløte - piskes
1 glass syltetøy
1 pakke vaniljekrem
banan, kiwi, eller annen coctailfrukt og bær
jus til å dynke bunnene
del bunnen
dynk (spray over eller lignende) bunnen med jus. Gjerne appelsinjus.
et lag med syltetøy
et lag med frukt
et lag med fløtekrem
neste del av bunn
et lag med syltetøy
et lag med vaniljekrem
et lag med frukt
et lag med fløtekrem
sett på lokket
krem på resten av kaken :)
Man kan bruke hva man vil av ingredienser. Dette er den letteste kaken jeg tilbereder :)
Det er viktigst å dynke kantene og utsiden av sukkerbrødet, ikke ta så veldig mye midt inni, liksom. Hvis du skjønner... :o Ta litt juice eller melk på en spiseskje og la det renne ned i sukkerbrødet litt her og der. Og så er det fint om du har tid til å la kaken hvile et par timer før servering, slik at dynkevæsken får tid til å fordele seg godt.
Jeg pleide å kjøpe bunn før, men etter at jeg skjønte hvor latterlig lett det er å lage selv og hvor mye bedre det smaker, så har jeg sluttet med det annet enn i nødstilfeller. Smaken av hjemmelaget er uovertruffen altså. Det er bare å piske eggedosisen luftig så er man i boks. Og ha gjerne sukkerbrødet litt i fryseren før man deler det i 3, da er det enklere. Ikke frossent altså, men iskaldt og litt "stivt". Jeg bruker oppskrift på sukkerbrød fra www.detsoteliv.no (søk på sukkerbrød). Disse ferdigkjøpte er så flate og smuldrete. Men greie i nøden, altså.
Når jeg dynker så tar jeg melk/juice/saft/brus i en kopp og bruker en spiseskje til å "helle" væsken utover sukkerbrødet. Ikke mye, bare nok til at det ikke blir tørt. Hjemmebakt sukkerbrød er ofte saftigere enn ferdigkjøpt.
Ja ikke noe særlig mer enn en teskje. Ingenting kan ødelegge en god krem som for mye sukker. Jeg har ofte fått servert helt uspiselige bløtkaker pga. at kremen er uhyre sukret. Ta i litt og smak, ta i litt til om det er for lite, men bruk liiite. Jeg liker litt vanilje i av og til, kommer an på fyllet.
Jeg må bare signere Iset. Hjemmelaget sukkerbrød smaker så utrolig mye bedre.
Hvis du er veldig glad i sjokolade kan denne bløtkaken være et tips:
Bak sukkerbrød og del i tre bunner.
Dynk som du ville gjort med en vanlig bløtkake.
Pisk krem av 2 bokser (minst)med en dæsj vaniljesukker og søtning/sukker til den er passe.
Ta så kremen og bland med kakao til den blir lys brun. Smak til slik at den blir god.
Ta 2 godt modne bananer, del i skiver og legg utover begge bunnene med sjokoladekremen over. Det skal være godt med bananer på for at det skal smake.
Du lager bløtkake på helt vanlig måte, men sjokoladekrem i stedet for krem. :nam:
Jeg lagde marsipankake (som jo er bløtkake med marsipanlokk) til bestemors bursdag for litt siden. Den falt VELDIG godt i smak hos både store og små.
Jeg brukte ferdig bunn, og dynket med melk. Mellom hver del av bunnen hadde jeg et lag vaniljekrem (piano), ett lag pisket krem, og ferske jordbær i biter. Og selvsagt krem rundt hele. Jeg brukte bare en liten kartong med fløte, og da hadde jeg krem til overs da jeg var ferdig. Jordbær + vaniljekrem slår sjelden feil. :knegg:
Enda bedre; smelt en plate kokesjokolade i en boks kremfløte. Sett det i kjøleskapet natten over og pisk det så opp som vanlig krem dagen etter. Det blir en fantastisk deilig sjokoladekrem. Funker sikkert med hvit sjokkis også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.