Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Food Inc. - om å tenke på hvor maten kommer fra

#1

Milfrid sa for siden:

Da har jeg sett Food Inc. :skremt:

www.foodincmovie.com/index.php

Og fra nå av blir det kun økologisk mat og farmers marked for oss, gitt. Heldigvis har vi en Whole Foods Marked 20 minutter borte og de har farmers marked en lørdag i måneden i sentrum av byen vi bor i, så det skal gå greit.

Men grøss og gru! Filmen var jo om matindustrien og jeg håper (og tror) at det ikke er like ille i Norge, for hjelpe meg, det var ille. Virkelig! Vi snakker om slakterier som slaktet 32 000 griser i døgnet under uverdige forhold, og brukte illegale innvandrere fra Mexico (som ikke lengre hadde jobb i Mexico, siden USA har tatt over corn-produksjonen totalt. :snill: ). Vi snakker om at soyabønne-dyrkingen er helt kontrollert av EN bedrift som har patent på såkornet, og som saksøker alle som forsøker å dyrke upatentert korn fordi de er så få, og fordi det patenterte kornet sprer seg med vinden, og ender opp i åkeren til dem som ikke vil ha dem. Og om landbruksmyndigheter som stemmer ned en hver form for merking av mat. De ville feks ikke at man skal merke kjøtt som er klonet fram "fordi man da vil skremme forbrukerne". :snill:

Og jeg kunne fortsatt.

:angst:


#2

Floksa sa for siden:

Nå har ikke jeg sett nevnte film, men riktig så ille er det nok ikke i Norge.
Men om man ønsker å se en riktig fin propaganda film, helt blottet for nyanser er "Smaken av Hund" å anbefale. Den er ikke akkurat pro Norsk landbruk :knegg:


#3

Fibi sa for siden:

Jeg har faktisk den filmen liggende på en bærbar harddisk, tror jeg. Lurer på om jeg skal se den i kveld. :gruble: (Etter true blood, selvsagt.)


#4

Balanse sa for siden:

Jeg har vært på norske gårder og på anlegg som driver slakt av gris og storfe, som feks Gilde. De store anleggene driver hygenisk, men utover det kan jeg vel nøye meg med å si at jeg kjøper økologisk når jeg kan, på grunn av dyrevelferd og ... eh ... annet. (Bortsett fra kylling, da. Hvor er den økologiske kyllingen hen? Jeg klarer ikke avstå helt fra kylling.)

Oppdrettsfisk har jeg også store problemer med, på grunn av belastningen det gir på miljøet, inkludert at fôrproduksjonen bidrar vesentlig til å true livsgrunnlag for ville dyr og fisk, men også på grunn av Yuk.faktoren.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.