Jeg har spist opp dosen min med mandelbrød fra Spisdegslank, og tenkte jeg måtte prøve å se om jeg kunne klare å bake det brødet selv. Når du kjøper det koster det 69,- for et halvt brød (de er så små), så jeg kan teste ut litt med div. utfall uten fare.
Nå har jeg et brød i ovnen, som ser veldig lovende ut i forhold til utseende.
I det er det:
3 dl mandelmel (jeg malte mandler selv) - 15,6 kh
1 dl Sesamfrø - 2 kh
50g Kruskakli - 4,5 kg
2 dl Linfrø - 0
75g gresskarkjerner (malt til mel) - 5,4 kh
1 dl Aman Prana - 4 kh
2,5 ss Fiberhusk - 0
1 ss bakepulver - 5kh
1 boks Creme Fraise - 8 kh
4 egg - 1,2 kh
1ss Splenda og en dæsj med salt
3 dl lunkent vann (ca.)
totalt skulle det bli vel 40 kh på hele brødet. Vekten har jeg ikke enda, men den skal jeg legge inn, slik at jeg får kh pr. 100g.
I tillegg hadde jeg oppi en slump med rapsolje.
Brødet hever seg veldig fint, og har fin farge - ikke så mørkt som det andre brødet jeg har laget.
Nå er jeg bare veldig spent på hvordan det smaker.
Av ett brød - som veier 1175g blir det ca. 23 brødskiver. Det skulle tilsvare ca, 50g pr. brøskive, som igjen blir ca 42kh / 23 = 1,83 kh pr. brødskive.
Smakte godt gjorde det også.
Så bra, dette må jeg prøve. Aman Prana, er det kokosmel?
Har du forresten prøvd dette brødet? Det er det beste jeg har smakt til nå, av lavkarbobrød. Serverte det til ei som trodde det var vanlig grovbrød, faktisk. Snaddergodt!
Spennende! :jupp: Jeg er klar for henting av ny dose brød og diverse annet i morgen. Håper ikke de er utsolgt for mandelbrød. (Finner det ikke på nett.)
Dette brødet er ikke like "svampete" som mandelbrødet, men det er ikke så kompakt som annet brød jeg har laget heller, så jeg skal fortsette utforskningen ytterligere, for å se om jeg kan komme opp med et brød som likner enda litt mer. Det hevet seg faktisk litt.
Men brødet smaker helt ok :)