Jeg er i grunn ganske kjip når det kommer til pålegg.
Jeg er en periodespiser, som spiser en type pålegg i noen uker, hver dag, før jeg evt går lei og skifter. :o
Akkurat nå er det knekkebrød med salami og søte tomater som er favoritten. :elsker: Og det spiser jeg hver dag. Evt kan det være litt hvitost istedet. :nemlig:
Ost, ost og ost er det visst som gjelder her. Det eneste jeg savner på lavkarbokjøret mitt er brunost. Det utgår desverre, for det er jo nesten bare sukker :trist:
Det jeg liker aller, aller best er Nutella, men det kan jeg ikke spise lenger. Så hvis jeg må velge blant det jeg faktisk kan spise så tror jeg det blir hjemmelaget eggesalat. :nam:
Jeg liker masse forskjellig pålegg, og er veldig glad i store frokoster med digert utvalg. Men til daglig er jeg monoman: kokt skinke med dijonsennep under på den ene skiva, blå castello på den andre. Evt. med honning og valnøtter på toppen. Periodevis manchego i stedet for blå castello.
Jeg er har egentlig aldri syntes at brødskive/knekkebrød med pålegg er noe særlig. Men, når jeg spiser det (det er jo omtrent umulig å unngå) synes jeg hjemmelagd syltetøy av jordbær eller bringebær, som smaker syrlige bær og ikke sukkerlake, alltid er en slager. Italienskprodusert salami liker jeg også veldig godt.
Jeg er egentlig ikke så veldig glad i pålegg, men noe må man jo ha på for at brødskiva ikke skal bli for tørr :knegg:
Om jeg skal velge noe må det bli egg.
Jeg er forsåvidt en periodespiser, nå er det salami for det meste.
Er også periodespiser. Akkurat nå syns jeg roastbeef med remulade og sprøstekt løk er det beste. Ellers går det mye i ovnsbakt leverpostei. Er ikke noe glad i søtt pålegg.
Jeg spiser helst ost - Jarlsberg. Ca hver dag. Gjerne med epleskive på, eller gode tomater, paprika eller annen frukt/grønt.
Min storesøsters nydelige ripsgele er heller ikke å forakte.
Og skivet jordbær på nybakt brød - det er sommerfrokost for meg.
Det peanøttsmøret vi kjøper inneholder ikke sukker, og smaker veldig godt. Jeg foretrekker å ha litt syltetøy på. Cottage cheese eller rømme med godt syltetøy på er også godt. (Generelt foretrekker jeg syltetøy med litt sterk smak - gjerne solbær eller hjemmelaget rabarbrasyltetøy eller rørt tyttebær.) Røkt skinke med majones og ost. Leverpostei med agurk eller karse. Hjemmelaget tunfisksalat. Blåmuggost og pæreskiver. Avocado og blåmuggost.
Norvegia redder jo ethvert brødmåltid....., spiser også litt smøreoster (philadelfia o.l, men kun på knekkebrød, på skive er det ikke noe godt).
i helgene er det godt med egg på brødet, kan spise litt kjøttpålegg (kokt skinke, kalkunskinke), men kjøttpålegg ligger bare ikke helt for meg.
Ellers er det faktisk veldig godt med epleskiver på brødet, og en ørliten dæsj med bringebærsyltetøy på hver epleskive (passer så godt med to epleskiver på en brødskive...)
Jeg er også periodespiser. I oppveksten bytta jeg på Norvegia og leverpostei, og det går det mye i enda. Spiser også noe kokt skinke, og så er jeg glad i egg.
Fenalår og roastbiff står høyt på listen.
Knekkebrød smaker best med fårepølse (Geitle sin, alle andre suger hoppetau), og skiver med nugatti er gode greier når jeg må spise frokost (jeg er ingen frokostspiser).
Hjemmerørt jordbærsyltetøy er også gode greier, forresten.
Nå går det i kaviarmix med søte små tomater på. :nam:
Eller kan det være smøreost med skinke på, brunost eller banan og syltetøy. Periodevis brie og fikensyltetøy.
Det beste er nok Nugatti med smør under, men det spiser jeg ikke mer. Både pga vekt, men mest pga nøtteallergi.
Frokost: Wasa husman med makrell i tomat og slangeagurk. Nykvernet pepper på.
Lunsj: Rugbrød med egg, utsirasild og tomat. Salt og pepper.
Kvelds: Knekkebrød med jarlsberg, evt. grov skive med fiskekarbonader, agurk og majones.
Kjøttpålegg uten fett på, dvs. vanlig kokt skinke utgår med høye kneløft. Til og med mager skinke er det hvite fettgreier på, øsj! Røkt kalkunpålegg er favoritten nå. Med agurkskiver på, det blir ikke det samme uten.
Ellers er jeg veldig glad i hvitost med tomatskiver oppå. Det er snadder på grovbrød. Eller hardkokt (helst litt mer bløtt da) egg i skiver med litt majones, maldonsalt, dill og ansjosfilet.
Åh, alt går i grisen, men provenceskinke med pesto under er snadder, det samme er chevre med fikenmarmelade. Hjemmelaget eggesalat, tunfisksalat eller kyllingsalat er også en av favorittene.
Jeg er utrolig treig når det gjelder pålegg, og kan spise Norvegia med paprika/tomat/agurk året rundt.
En sjelden gang får jeg lyst på grov leverpostei eller kalkunskinke med sylteagurk og grov pepper, eller hjemmelaget/rørt syltetøy. Eller egg og tomat.
Ikke så veldig glad i kjøttpålegg.
Det aller beste jeg vet er Cheese & Onion Sanwich filler fra Morrisons, og Double Glouchester cheese with chives and onions, men det får jeg jo ikke tak i her :sukk:
Så når jeg ikke bor i England, må jeg ta til takke med Jarlsberg, økologisk peanøttsmør, hjemmlaget jordbær- eller solbærsyltetøy, salami (ikke dansk rød :grøsser: ) eller fårepølse, av og til en god fransk brie-variant, eller egg og tomat.
Jeg er veldig glad i egg på brødskiva, enten kokt, rørt eller stekt. Ellers er leverpostei med sylteagurk veldig godt. For tiden spiser jeg mye cottage cheese, enten med en dæsj syltetøy eller med cherrytomat og Provencekrydder.
Jeg er sær og ugrei når det gjelder pålegg, og spiser i grunnen så lite brødmat som mulig. Det beste er kokt egg. Brunost (fløtemysost) liker jeg, men bruker det mest på kjeks. Skinke går an, helst krydderskinke av noe slag, og ikke sånn familieskinke med synlig fett og gørr i. Salami. Syltetøy og honning. Ja, det er vel nesten det meste. :flau: Jo, og så liker jeg sånne feite salater - rekesalat, kyllingsalat med karri og sånt.
Ingenting jeg MÅ ha...
Men i perioder spiser jeg feks:
Makrell i tomat
grov ovnsbakt leverposten med sylteagurk
servelat med majones
salami med servelat og agurk
bogskinke med tomat og majones
aprikos-sylte
philadelphia med paprika
Akkurat nå er jeg veldig glad i baconpostei og Tines kremost med tzatsiki, agurk attåt, på Rugsprø. Spekemat er også en favoritt, alltid, sammen med agurk - det går jeg aldri lei. Altså, jeg spiser det ikke sammen, men det er to ting jeg ALLTID har i kjøleskapet.
Jevnt over liker jeg godt gulost, ridderost, pepperost, pepperoniost, servelat, gravlaks og roastbeef etc.
Ting jeg overhode IKKE spiser er kokt skinke eller annet med mye træler, kaviar, brunost og prim.
Tomat og majones med salt.
Egg og majones.
Ellers er jeg glad i kjøttpålegg og leverpostei- også med eh.. majones.
Liker grønnsaker oppå pålegget; agurk, tomat, paprika, purreløk, ruccola eller annen salat.
Makrell i tomat og div ost spiser jeg i perioder.