Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilket pålegg liker du best?

#1

Nessie sa for siden:

Jeg er i grunn ganske kjip når det kommer til pålegg.
Jeg er en periodespiser, som spiser en type pålegg i noen uker, hver dag, før jeg evt går lei og skifter. :o

Akkurat nå er det knekkebrød med salami og søte tomater som er favoritten. :elsker: Og det spiser jeg hver dag. Evt kan det være litt hvitost istedet. :nemlig:

Søte pålegg er jeg ikke så glad i lenger. :niks:


#2

Teofelia sa for siden:

Det går litt i perioder med meg også, men spekemat er alltid langt oppe på listen. Og dansk leverpostei. :nam:


#3

Left sa for siden:

Ost, ost og ost er det visst som gjelder her. Det eneste jeg savner på lavkarbokjøret mitt er brunost. Det utgår desverre, for det er jo nesten bare sukker :trist:


#4

Susse sa for siden:

Ost, i alle varianter, med unntakt av gammelost. :D


#5

malou sa for siden:

Vingler mellom kaviar og makrell i tomat.... tror det må bli kaviar :nikker:


#6

Chanett sa for siden:

Det samme her.


#7

Joika sa for siden:

Spiser mye gulost, men er også glad i kjøttpålegg.

Norwegia er det eneste jeg MÅ ha til enhver tid...


#8

Malama sa for siden:

Periodespiser her også. Generelt glad i en del spekemat, men det utgår jo nå...

Med redusert matlyst i tillegg, er det litt kjipt på påleggsfronten for tiden...


#9

Albertine sa for siden:

Det jeg liker aller, aller best er Nutella, men det kan jeg ikke spise lenger. Så hvis jeg må velge blant det jeg faktisk kan spise så tror jeg det blir hjemmelaget eggesalat. :nam:


#10

Angelique sa for siden:

Sær mht pålegg jeg også.
Spiser helst tomater med majones. Ellers Norvegia, Ridderost og litt kylling/kalkun pålegg.


#11

Toffskij sa for siden:

Jeg liker masse forskjellig pålegg, og er veldig glad i store frokoster med digert utvalg. Men til daglig er jeg monoman: kokt skinke med dijonsennep under på den ene skiva, blå castello på den andre. Evt. med honning og valnøtter på toppen. Periodevis manchego i stedet for blå castello.


#12

Niobe sa for siden:

Spekeskinke!


#13

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg er har egentlig aldri syntes at brødskive/knekkebrød med pålegg er noe særlig. Men, når jeg spiser det (det er jo omtrent umulig å unngå) synes jeg hjemmelagd syltetøy av jordbær eller bringebær, som smaker syrlige bær og ikke sukkerlake, alltid er en slager. Italienskprodusert salami liker jeg også veldig godt.


#14

Guttemammis sa for siden:

Gulost på knekkebrød med bremykt :nam:


#15

polarjenta sa for siden:

Jeg er egentlig ikke så veldig glad i pålegg, men noe må man jo ha på for at brødskiva ikke skal bli for tørr :knegg:
Om jeg skal velge noe må det bli egg.

Jeg er forsåvidt en periodespiser, nå er det salami for det meste.


#16

Bayone sa for siden:

Periodespiser her også, nå går det i makrell i tomat.


#17

Agurke sa for siden:

Leverpostei og agurk eller spekemat. Jeg foretrekker salt pålegg, stort sett.


#18

Lilith sa for siden:

*Roastbiff og majones

*Reker og majones

*Banan og syltetøy, med et tynt lag smør under

*Fersk og myk fårepølse med majones og agurk på toppen


#19

Fruktflua sa for siden:

Ost, bønnepostei, reker og majones, tunfisksalat, og peanøttsmør med syltetøy. Kjøttpålegg spiser jeg ikke.


#20

Blondie sa for siden:

Jeg blir veldig fort lei pålegg, men spekeskinke er nok den ultimate favoritten. Helst med hardkokt egg på toppen. Og knekkebrød. :nam:


#21

torsk sa for siden:

Jeg spiser til tider pinlig mye bringebærsyltetøy. :står fram:


#22

Joika sa for siden:

Ja, du viser stadig nye crazy sider av deg selv, Torsk. :knegg:


#23

Picayune sa for siden:

Er også periodespiser. Akkurat nå syns jeg roastbeef med remulade og sprøstekt løk er det beste. Ellers går det mye i ovnsbakt leverpostei. Er ikke noe glad i søtt pålegg.


#24

Left sa for siden:

Jeg er også veldig glad i peanøttsmør, men det spiser jeg ikke lenger, siden det inneholder sukker.


#25

Lenam sa for siden:

Hvitost. :knegg: Det er sjeldent jeg velger noe annet. :kjedelig:


#26

Drømmedama sa for siden:

Jeg spiser helst ost - Jarlsberg. Ca hver dag. Gjerne med epleskive på, eller gode tomater, paprika eller annen frukt/grønt.
Min storesøsters nydelige ripsgele er heller ikke å forakte.
Og skivet jordbær på nybakt brød - det er sommerfrokost for meg.


#27

Skilpadda sa for siden:

Det peanøttsmøret vi kjøper inneholder ikke sukker, og smaker veldig godt. Jeg foretrekker å ha litt syltetøy på. Cottage cheese eller rømme med godt syltetøy på er også godt. (Generelt foretrekker jeg syltetøy med litt sterk smak - gjerne solbær eller hjemmelaget rabarbrasyltetøy eller rørt tyttebær.) Røkt skinke med majones og ost. Leverpostei med agurk eller karse. Hjemmelaget tunfisksalat. Blåmuggost og pæreskiver. Avocado og blåmuggost.


#28

Tussa sa for siden:

Om eg har spekeskinke, ridderost og Nugatti Air i hus kan eg klare meg i månedsvis.


#29

Fintdethei! sa for siden:

Norvegia redder jo ethvert brødmåltid....., spiser også litt smøreoster (philadelfia o.l, men kun på knekkebrød, på skive er det ikke noe godt).

i helgene er det godt med egg på brødet, kan spise litt kjøttpålegg (kokt skinke, kalkunskinke), men kjøttpålegg ligger bare ikke helt for meg.

Ellers er det faktisk veldig godt med epleskiver på brødet, og en ørliten dæsj med bringebærsyltetøy på hver epleskive (passer så godt med to epleskiver på en brødskive...)


#30

mina sa for siden:

Jeg er også periodespiser. I oppveksten bytta jeg på Norvegia og leverpostei, og det går det mye i enda. Spiser også noe kokt skinke, og så er jeg glad i egg.


#31

Azi sa for siden:

Strimlet Kalkunpålegg, smelta Mozerella ost. Det har jeg fått dilla på nå fortiden. Også så klart tomat må være med.


#32

Molly sa for siden:

Det går i perioder. Nå er det hamburgerrygg og gulost på samme skive/knekkebrød. Hamburgerryggen må ligge under gulosten.


#33

Appelsin sa for siden:

Hvitost.
Feta.
Tomat.
Agurk.
Pesto.
Brie.
Mm.



#35

Ru sa for siden:

Fenalår og roastbiff står høyt på listen.
Knekkebrød smaker best med fårepølse (Geitle sin, alle andre suger hoppetau), og skiver med nugatti er gode greier når jeg må spise frokost (jeg er ingen frokostspiser).
Hjemmerørt jordbærsyltetøy er også gode greier, forresten.


#36

Karamell sa for siden:

Periodespiser her også.

Nå går det i kaviarmix med søte små tomater på. :nam:
Eller kan det være smøreost med skinke på, brunost eller banan og syltetøy. Periodevis brie og fikensyltetøy.

Det beste er nok Nugatti med smør under, men det spiser jeg ikke mer. Både pga vekt, men mest pga nøtteallergi.


#37

tink sa for siden:

Makrell i tomat er en stayer. Tror det er fordi jeg ikke spiser det hver dag. Må jo tømme boksen når den først åpnes.

Akkurat nå har jeg dille på servelat med majones og tomat.


#38

Urie sa for siden:

Norvegia er noe jeg sjelden blir lei av


#39

Eia sa for siden:

Hm. Til hvilket måltid, tør jeg spørre?

Frokost: Wasa husman med makrell i tomat og slangeagurk. Nykvernet pepper på.
Lunsj: Rugbrød med egg, utsirasild og tomat. Salt og pepper.
Kvelds: Knekkebrød med jarlsberg, evt. grov skive med fiskekarbonader, agurk og majones.


#40

Neados sa for siden:

Akkurat nå er det jubelsalami.
Hvis jeg har godt om tid, ferske reker med majones.

Liker ikke søtt pålegg.


#41

Magica sa for siden:

Ost, i alle varianter. Skinke, i alle varianter. Gjerne kombinert. :)

Det blir ofte en eller annen kremost med skinke oppå, og med agurk på toppen.


#42

Dixie Diner sa for siden:

Kjøttpålegg uten fett på, dvs. vanlig kokt skinke utgår med høye kneløft. Til og med mager skinke er det hvite fettgreier på, øsj! Røkt kalkunpålegg er favoritten nå. Med agurkskiver på, det blir ikke det samme uten.
Ellers er jeg veldig glad i hvitost med tomatskiver oppå. Det er snadder på grovbrød. Eller hardkokt (helst litt mer bløtt da) egg i skiver med litt majones, maldonsalt, dill og ansjosfilet.


#43

Benzo sa for siden:

Åh, alt går i grisen, men provenceskinke med pesto under er snadder, det samme er chevre med fikenmarmelade. Hjemmelaget eggesalat, tunfisksalat eller kyllingsalat er også en av favorittene.


#44

Teoretica sa for siden:

Hvitost, gjerne med tomat.
Reker i majones.
Einerøkt laks.


#45

Filifjonka sa for siden:

Jeg er utrolig treig når det gjelder pålegg, og kan spise Norvegia med paprika/tomat/agurk året rundt.

En sjelden gang får jeg lyst på grov leverpostei eller kalkunskinke med sylteagurk og grov pepper, eller hjemmelaget/rørt syltetøy. Eller egg og tomat.
Ikke så veldig glad i kjøttpålegg.


#46

Pamina sa for siden:

Det aller beste jeg vet er Cheese & Onion Sanwich filler fra Morrisons, og Double Glouchester cheese with chives and onions, men det får jeg jo ikke tak i her :sukk:

Så når jeg ikke bor i England, må jeg ta til takke med Jarlsberg, økologisk peanøttsmør, hjemmlaget jordbær- eller solbærsyltetøy, salami (ikke dansk rød :grøsser: ) eller fårepølse, av og til en god fransk brie-variant, eller egg og tomat.

Jeg er ikke monoman når det gjelder pålegg.


#47

Mandino sa for siden:

Jeg er veldig glad i egg på brødskiva, enten kokt, rørt eller stekt. Ellers er leverpostei med sylteagurk veldig godt. For tiden spiser jeg mye cottage cheese, enten med en dæsj syltetøy eller med cherrytomat og Provencekrydder.


#48

Dronningen sa for siden:

Ost. Hvitost eller smøreost.

Ellers er jeg veldig glad i røyka laks (røket laks eller hva det heter).


#49

Bluen sa for siden:

Jeg er sær og ugrei når det gjelder pålegg, og spiser i grunnen så lite brødmat som mulig. Det beste er kokt egg. Brunost (fløtemysost) liker jeg, men bruker det mest på kjeks. Skinke går an, helst krydderskinke av noe slag, og ikke sånn familieskinke med synlig fett og gørr i. Salami. Syltetøy og honning. Ja, det er vel nesten det meste. :flau: Jo, og så liker jeg sånne feite salater - rekesalat, kyllingsalat med karri og sånt.


#50

Tangerine sa for siden:

God spekeskinke. Egg. Banan. :)


#51

ItsOnlyMe sa for siden:

Ingenting jeg MÅ ha...
Men i perioder spiser jeg feks:
Makrell i tomat
grov ovnsbakt leverposten med sylteagurk
servelat med majones
salami med servelat og agurk
bogskinke med tomat og majones
aprikos-sylte
philadelphia med paprika

ja, kjedelige greier egentlig....


#52

Maxine sa for siden:

Haugpølse, leverpostei eller magerost (med skinke). Ost innimellom.


#53

Sokk sa for siden:

Kokt egg. Med salt og ev. majones.
Avocado med kokt skinke oppå.
Kyllingpålegg (dyrt).
Rørt jordbær.
Ridderost.
Brie.

Men det blir jammen mye Norvegia til hverdags! :nemlig:


#54

Daisy sa for siden:

Roastbeef og god røykelaks.
Jeg liker ikke søtt pålegg overhodet.


#55

Heddamor sa for siden:

Spiser så og si ikke annet enn gräddost, jarlsbergost i perioder innimellom. Av og til med kokt skinke under, men det er sjelden.


#56

Bomull sa for siden:

Jeg er en periode-type jeg også ...

Akkurat nå er jeg veldig glad i baconpostei og Tines kremost med tzatsiki, agurk attåt, på Rugsprø. Spekemat er også en favoritt, alltid, sammen med agurk - det går jeg aldri lei. Altså, jeg spiser det ikke sammen, men det er to ting jeg ALLTID har i kjøleskapet.

Jevnt over liker jeg godt gulost, ridderost, pepperost, pepperoniost, servelat, gravlaks og roastbeef etc.

Ting jeg overhode IKKE spiser er kokt skinke eller annet med mye træler, kaviar, brunost og prim.


#57

Optimist sa for siden:

Tomat og majones med salt.
Egg og majones.
Ellers er jeg glad i kjøttpålegg og leverpostei- også med eh.. majones.
Liker grønnsaker oppå pålegget; agurk, tomat, paprika, purreløk, ruccola eller annen salat.
Makrell i tomat og div ost spiser jeg i perioder.


#58

Manga sa for siden:

Alle typer ost.


#59

vimjer sa for siden:

Leverpostei, muggost og lammerull.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.