Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaring med sjokoladepasta/sukkerpasta?

#1

Corona sa for siden:

Jeg har visst tatt på meg å lage en cowboyhatt-kake... :eek: Jeg ser jo for meg at den må kles med sjokoladepasta, da får jeg jo den riktige brune fargen. Ett alternativ er selvsagt sukkerpasta som farges, evnt rosa.

MEN: blir disse pastaene helt stive etter tørk? Jeg må jo lage bremmen først, og den MÅ stivne med den bøyen og HOLDE seg der! Kommer den til å gjøre det med sjokoladepasta laget med sirup?? :confused:

For å få til bremmen skal jeg altså skjære ut omrisset av en ekte cowboyhatt, for så å legge noe under sidene så bremmen får den rette bøyen. Den skal tørke sånn i 3 dager, har jeg lest. Men vil jo ikke at den skal sige ned igjen når den kommer i romtemperatur....


#2

Trollet sa for siden:

Gurimalla!
Går det an å lage en sånn kake??!?

Imponert om du får det til! :tilber:


#3

Fibi sa for siden:

Du kan ikke lage bremmen av f.eks mmf, og bare legge kaken oppå den? MMF tørker i romtemperatur, og blir ganske så stivt.


#4

Corona sa for siden:

Ja tror du det? Jeg har omtrent null erfaring med noen av delene, har laget sjokoladepasta EN gang bare.. Men om jeg skal lage bremmen av mmf og resten av sjokoladepasta, så får jeg fargeforskjell da... :gruble:

Kanskje jeg må lage en minidose sjokoladepasta i dag og prøve å lage en minibremm.. Se om den stivner.

Trollet: OM jeg klarer å lage en sånn kake gjenstår å se.. ;) Men er så dum at jeg har tatt det på meg til et stort selskap, så MÅ bare få det til....


#5

Trollet sa for siden:

Du må legge inn bilde her av det ferdige resultatet da!
Jeg er sikker på at det får det til! :D


#6

Tallulah sa for siden:

Den sukkerpastaen som man får tak i på Panduro blir hard, den man kjøper på Cacas blir ikke det. Det var det jeg fant ut når jeg hadde en runde før en robotkake i våres.


#7

Corona sa for siden:

Takk for tips! :)


#8

Høst sa for siden:

Den harde pastaen - blir den sånn "knallhard" som i "må skjæres med kniv, kan ikke spises", eller er den fremdeles spiselig men bare hardere slik at den holder formen bedre?

(Unnskyld "innbrudd" i tråden, men jeg vurdere å prøve slik pasta, men den må kunne spises av barn, så den må ikke være sånn "bare til pynt" hard...:) )


#9

Neket sa for siden:

Må innrømme at når jeg leste overskriften trodde jeg du mente pasta, type spaghetti. Sjokoladespaghetti faktisk. Sikkert kjempegodt.

Kul kake forresten!


#10

Corona sa for siden:

:fnis:


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg er usikker. Jeg valgte den bort av nettopp grunnen du nevner; skulle spises av barn. jeg fikk beskjed om at den i hovedsak var for å lage små figurer av,som skulle bli harde. Så det kan jo hende den blir sukkertøyhard?

Jeg syns for øvrig at den fondanten fra cacas holdt formen bra, men jeg laget jo hovedsaklig flate ting.


#12

Høst sa for siden:

Da tror jeg nok heller jeg prøver den fra Cacas - takk for svar. :)


#13

Esme sa for siden:

Denne tråden har jeg ikke sett før! Jeg har lest at sjokoladepasta/modelleringssjokolade er fint for figurer og slikt, så det burde kunne gå bra.

Men du: Oppdater tråden da, det er kjempespennende å høre om dine erfaringer!


#14

Corona sa for siden:

Ja, jeg skal oppdatere. :jupp: HAr tenkt å lage en liten porsjon sjokoladepasta i dag, og prøve å forme den som en mini-bremm, for å se om den stivner sånn som jeg vil. :)


#15

Corona sa for siden:

Jeg har jo laga en minibremm av sjokoladepasta, som nå har stått til tørk ute i romtemperatur i ett døgn med støtte under bremmen, for å så stå uten støtte ett døgn. Og bremmen er fremdeles bøyd! :highfive: Har seget en liten smule ja, men ikke noe som gjør noe med utseendet! :) Så da gambler jeg med å kjøre alt med sjokoladefondant altså, så slipper jeg styret med å farge og. :) Lager den i morgen, så får den tørke til lørdag.


#16

Esme sa for siden:

Kult! Laget du med corn syrup eller glukose?

Er pastaen klissen sånn at det setter fingermerker etter man har formet den? Hvordan smaker den? Tror du det smaker bedre enn MMF som lokk på en kake?


#17

Corona sa for siden:

Jeg laget den med vanlig lys sirup. :) Har ikke smakt på den, men den lukter veldig dronningsjokolade, så da smaker den vel det, bare enda søtere. ;)

Jeg har ikke prøvd MMF, så kan ikke uttale meg der. :) Har laget en kaka med sjokoladepasta som lokk før, og ble mye sjokoladesmak ja. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.