Jeg har visst tatt på meg å lage en cowboyhatt-kake... :eek: Jeg ser jo for meg at den må kles med sjokoladepasta, da får jeg jo den riktige brune fargen. Ett alternativ er selvsagt sukkerpasta som farges, evnt rosa.
MEN: blir disse pastaene helt stive etter tørk? Jeg må jo lage bremmen først, og den MÅ stivne med den bøyen og HOLDE seg der! Kommer den til å gjøre det med sjokoladepasta laget med sirup?? :confused:
For å få til bremmen skal jeg altså skjære ut omrisset av en ekte cowboyhatt, for så å legge noe under sidene så bremmen får den rette bøyen. Den skal tørke sånn i 3 dager, har jeg lest. Men vil jo ikke at den skal sige ned igjen når den kommer i romtemperatur....
Ja tror du det? Jeg har omtrent null erfaring med noen av delene, har laget sjokoladepasta EN gang bare.. Men om jeg skal lage bremmen av mmf og resten av sjokoladepasta, så får jeg fargeforskjell da... :gruble:
Kanskje jeg må lage en minidose sjokoladepasta i dag og prøve å lage en minibremm.. Se om den stivner.
Trollet: OM jeg klarer å lage en sånn kake gjenstår å se.. ;) Men er så dum at jeg har tatt det på meg til et stort selskap, så MÅ bare få det til....
Den sukkerpastaen som man får tak i på Panduro blir hard, den man kjøper på Cacas blir ikke det. Det var det jeg fant ut når jeg hadde en runde før en robotkake i våres.
Den harde pastaen - blir den sånn "knallhard" som i "må skjæres med kniv, kan ikke spises", eller er den fremdeles spiselig men bare hardere slik at den holder formen bedre?
(Unnskyld "innbrudd" i tråden, men jeg vurdere å prøve slik pasta, men den må kunne spises av barn, så den må ikke være sånn "bare til pynt" hard...:) )
Jeg er usikker. Jeg valgte den bort av nettopp grunnen du nevner; skulle spises av barn. jeg fikk beskjed om at den i hovedsak var for å lage små figurer av,som skulle bli harde. Så det kan jo hende den blir sukkertøyhard?
Jeg syns for øvrig at den fondanten fra cacas holdt formen bra, men jeg laget jo hovedsaklig flate ting.
Ja, jeg skal oppdatere. :jupp: HAr tenkt å lage en liten porsjon sjokoladepasta i dag, og prøve å forme den som en mini-bremm, for å se om den stivner sånn som jeg vil. :)
Jeg har jo laga en minibremm av sjokoladepasta, som nå har stått til tørk ute i romtemperatur i ett døgn med støtte under bremmen, for å så stå uten støtte ett døgn. Og bremmen er fremdeles bøyd! :highfive: Har seget en liten smule ja, men ikke noe som gjør noe med utseendet! :) Så da gambler jeg med å kjøre alt med sjokoladefondant altså, så slipper jeg styret med å farge og. :) Lager den i morgen, så får den tørke til lørdag.