Jeg synes ikke MMF smaker så godt og det gjør heller ikke familien egentlig. Siden vi har egge og nøtteallergi i familien så er marsipan som oftest uaktuelt.
Men modelleringssjokolade, noen som har brukt det? Man skal kunne bruke det omtrent som MMF.
Er det sånn blanding av sjokolade og sirup? Jeg har laget det et par ganger. Den er et rent helvete å kna myk, men blir ikke så verst når den er ferdig.
Ikke hørt om, men veldig interessant! Kan man for eksempel bruke hvit sjokolade, sånn at man kan farge den på lik linje med fondant?
Og når jeg først er i gang så benytter jeg sjansen til å utnytte tråden og spørre om candy melts? Hva er dette? Får jeg tak i det? Er det godt? Bakerella bruker det til å dekke cake-popsene sine i.
Etter det jeg kan se så går det helt fint, man får ikke den kritthvite massen som man får ved MMF da, men ved alle andre farger så skal det jo gå greit.
Det er vel Wilton som selger Candy Melts, jeg har sett for meg at det er omtrent som sånn andre fargede lag man har på iser og slikt, som minner om sjokolade i konsistens og sånt. Wilton selger dem i biter som man da smelter og dypper ting i. Men jeg finner ikke ut av hva ingrediensene er. Bare at de er kosher. Nevermind the allergies.
Jeg har sett på oppskrifter på cake-pops og det er jo kjempekult, men blir det liksom noen størrelse på det? Ser for meg at de er mindre enn fondant fancies og bare en bitteliten munnfull?
Allergier-schmalleriger. :humre: Det er jo religion som er viktig, det vet jo alle!
Ja, det er sånn jeg tenker på! De er jo ganske små ja, som litt store kjærligheter på pinne, har jeg tenkt. På noen av bildene er det jo tatt en bit av dem, slik at de ikke er spist i ett. Det tyder jo på bittelitt størrelse. Eller bittesmå munner, alt ettersom. Jeg har lyst til å prøve meg på noen sånne til Glitterbarnets bursdag, og da hadde det vært greit med sånn candymelt. Jeg får stikke innom cacasbutikken igjen snart, tenker jeg.
Hmf. Det var dumt. Men er du sånn som ikke liker søte ting, marsipan og slikt blir aaaalt for søtt, eller er du sånn "alt går i grisen"-type bortsett fra modelleringssjokolade?
Jeg er helt desperat på jakt etter noe godt å dekke kaker med som ikke er marsipan (egg og nøttefritt)
Jeg spiser kjip billigsjokolade hvis jeg ikke har noe annet tilgjengelig uten å blunke. Og da mener jeg kjip, kjip nillesjokolade og dets like. Når folk jeg kjenner har fått snop, hva som helst av snop, de ikke liker... så gir de det til meg. Og ser på i avsky mens jeg spiser det... Okay, akkurat det siste stemmer ikke, det bare føles sånn ut engang i blant.
Til min nøtteallergiker lager jeg marcipan av solsikkekjerne som jeg kjører til støv i foodprocessoren, blander i lik mengde melis og vann til passe konsistens.
Den blir litt kort, og ikke særlig samarbeidsvillig å kjevle, men funker fint til kuler, og figurer.
Man kan kanskje tilsette litt tragant for å få den smidigere, men det har jeg ikke prøvd.
Når jeg har brukt denne til å dekke kake med har jeg laget en tykk pølse som jeg legger kaldt over natta, skjære i skiver og dekker kaka med :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.