Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[kakepynt] Noen som har brukt modelleringssjokolade?

#1

Esme sa for siden:

Jeg synes ikke MMF smaker så godt og det gjør heller ikke familien egentlig. Siden vi har egge og nøtteallergi i familien så er marsipan som oftest uaktuelt.

Men modelleringssjokolade, noen som har brukt det? Man skal kunne bruke det omtrent som MMF.


#2

allium sa for siden:

Er det sånn blanding av sjokolade og sirup? Jeg har laget det et par ganger. Den er et rent helvete å kna myk, men blir ikke så verst når den er ferdig.


#3

Tallulah sa for siden:

Ikke hørt om, men veldig interessant! Kan man for eksempel bruke hvit sjokolade, sånn at man kan farge den på lik linje med fondant?

Og når jeg først er i gang så benytter jeg sjansen til å utnytte tråden og spørre om candy melts? Hva er dette? Får jeg tak i det? Er det godt? Bakerella bruker det til å dekke cake-popsene sine i.


#4

Esme sa for siden:

Etter det jeg kan se så går det helt fint, man får ikke den kritthvite massen som man får ved MMF da, men ved alle andre farger så skal det jo gå greit.

Det er vel Wilton som selger Candy Melts, jeg har sett for meg at det er omtrent som sånn andre fargede lag man har på iser og slikt, som minner om sjokolade i konsistens og sånt. Wilton selger dem i biter som man da smelter og dypper ting i. Men jeg finner ikke ut av hva ingrediensene er. Bare at de er kosher. Nevermind the allergies.

Jeg har sett på oppskrifter på cake-pops og det er jo kjempekult, men blir det liksom noen størrelse på det? Ser for meg at de er mindre enn fondant fancies og bare en bitteliten munnfull?


#5

Esme sa for siden:

hvordan smaker den i forhold til sukkerpasta og MMF?


#6

allium sa for siden:

Har ikke smakt noen av delene. Den smaker helt greit, kanskje litt mye sirupssmak for meg.


#7

Ine sa for siden:

Jeg synes heller ikke familien smaker så godt :humre:


#8

Tallulah sa for siden:

Allergier-schmalleriger. :humre: Det er jo religion som er viktig, det vet jo alle!

Ja, det er sånn jeg tenker på! De er jo ganske små ja, som litt store kjærligheter på pinne, har jeg tenkt. På noen av bildene er det jo tatt en bit av dem, slik at de ikke er spist i ett. Det tyder jo på bittelitt størrelse. Eller bittesmå munner, alt ettersom. Jeg har lyst til å prøve meg på noen sånne til Glitterbarnets bursdag, og da hadde det vært greit med sånn candymelt. Jeg får stikke innom cacasbutikken igjen snart, tenker jeg.

Her er et bilde med litt størrelsesforhold:


#9

Esme sa for siden:

Jeg vet at de har sånne lollipoppinner på cacas, men tror ikke de har candy melts. Men jeg hadde prøvd å lage av hvit sjokolade og farget tror jeg.


#10

Tallulah sa for siden:

Hvis det er Wilton, så kanskje de kan ta inn? Men hvit sjokkis er jo en mulighet.



#12

Kitty Bastard sa for siden:

Jeg syns modelleringssjokolade smaker høgg.
Enkelt og greit å bruke, men ikke noe jeg spiser frivillig.


#13

Esme sa for siden:

Hmf. Det var dumt. Men er du sånn som ikke liker søte ting, marsipan og slikt blir aaaalt for søtt, eller er du sånn "alt går i grisen"-type bortsett fra modelleringssjokolade?

Jeg er helt desperat på jakt etter noe godt å dekke kaker med som ikke er marsipan (egg og nøttefritt)


#14

Tallulah sa for siden:

Men hvis du bare skal dekke og det blir brunt allikevel kan du vel bruke glasur eller sjokoladekrem?

Candymelts! Jeg iler! Takk!


#15

Esme sa for siden:

Nei, skal jo kunne farge i alle regnbuens farger, dvs bruke hvit modelleringssjokolade. Ellers bruker jeg glasur ja.


#16

Tallulah sa for siden:

Da skjønner jeg. Jeg kunne forresten se av linken din hva du hadde tenkt til å bestille. :humre:


#17

Esme sa for siden:

:knegg: Var det varekorgen min som vistes eller var det cakepopsformen til jack-o-lanterns?



#19

Esme sa for siden:

Oh, yeah! :knegg:

Men jeg tror det er endret nå, får ikke sett mer.



#21

Esme sa for siden:

Bra forslag, men han reagerer på mandeldråper også og uten det så er falsk marsipan omtrent som sukkerpasta synes jeg.


#22

Kitty Bastard sa for siden:

Jeg spiser kjip billigsjokolade hvis jeg ikke har noe annet tilgjengelig uten å blunke. Og da mener jeg kjip, kjip nillesjokolade og dets like. Når folk jeg kjenner har fått snop, hva som helst av snop, de ikke liker... så gir de det til meg. Og ser på i avsky mens jeg spiser det... Okay, akkurat det siste stemmer ikke, det bare føles sånn ut engang i blant.


#23

gajamor sa for siden:

Jeg syns det bør innføres egne prikkeregler for Kitty, slik at man kan :rofl: til alle genialitetene i riktig rekkefølge.


#24

Nextlife sa for siden:

Til min nøtteallergiker lager jeg marcipan av solsikkekjerne som jeg kjører til støv i foodprocessoren, blander i lik mengde melis og vann til passe konsistens.
Den blir litt kort, og ikke særlig samarbeidsvillig å kjevle, men funker fint til kuler, og figurer.
Man kan kanskje tilsette litt tragant for å få den smidigere, men det har jeg ikke prøvd.
Når jeg har brukt denne til å dekke kake med har jeg laget en tykk pølse som jeg legger kaldt over natta, skjære i skiver og dekker kaka med :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.