Det skal jeg lage. Jeg pleier alltid å pakke laksen inn i folie og bake den på den måten i ovnen, med grønnsaker på si, men nå tenkte jeg altså å tilberede både fisk og gønnsaker i ovnen og trenger fremgangsmetode. Jeg har kjøpt inn sqash, auberginer, paprika, agurk, sukkererter og bønneskudd. Og laks, selvfølgelig.
Ingen som har lagd dette før? Marineringen står jeg for selv, jeg er bare litt usikker på steketid, samt enkelte tilsetninger som olje over grønnsakene?
Det er vel bare å slenge laksen oppå grønnsakene, og sette det i ovnen. Ca 10-15 minutter på 200 grader. Jeg liker å ha litt smør oppå fisken (og grønnsakene) før jeg setter den i ovnen, sånn at den ikke blir tørr oppå. Pepre før (evt etter) steking, salte etter steking. Men ikke stol på meg, altså. Jeg er ikke fryktelig flink til å lage fisk. :sparke:
Kanskje nærmere 15, da. Men hvis de er tint, trenger de ikke steke så lenge. De må ha lenger tid i folie, fordi det tar lengre tid før det blir varmt inni folien. Antar jeg.
"Stek laksen (det gjaldt filet i porsjonsskiver) i en stekepanne uten matfett i ca 10 minutter. Eventuelt kan du sette ovnen på 150 °C og steke laksen til den innvendige temperaturen er 56 °C, ca 10 minutter."