Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Marinert laksefilet på en seng av grønnsaker?

#1

Skremmern sa for siden:

Det skal jeg lage. Jeg pleier alltid å pakke laksen inn i folie og bake den på den måten i ovnen, med grønnsaker på si, men nå tenkte jeg altså å tilberede både fisk og gønnsaker i ovnen og trenger fremgangsmetode. Jeg har kjøpt inn sqash, auberginer, paprika, agurk, sukkererter og bønneskudd. Og laks, selvfølgelig.


#2

Skremmern sa for siden:

Ingen som har lagd dette før? Marineringen står jeg for selv, jeg er bare litt usikker på steketid, samt enkelte tilsetninger som olje over grønnsakene?


#3

Tangerine sa for siden:

Jeg har både smør og olje over fisken. En dæsj olje og en klatt smør på hvert "serveringsstykke". Det blir godt. :)


#4

Kanina sa for siden:

Det er vel bare å slenge laksen oppå grønnsakene, og sette det i ovnen. Ca 10-15 minutter på 200 grader. Jeg liker å ha litt smør oppå fisken (og grønnsakene) før jeg setter den i ovnen, sånn at den ikke blir tørr oppå. Pepre før (evt etter) steking, salte etter steking. Men ikke stol på meg, altså. Jeg er ikke fryktelig flink til å lage fisk. :sparke:


#5

Skremmern sa for siden:

Er 10 min nok, altså? :gruble:


#6

Kanina sa for siden:

Kanskje nærmere 15, da. Men hvis de er tint, trenger de ikke steke så lenge. De må ha lenger tid i folie, fordi det tar lengre tid før det blir varmt inni folien. Antar jeg.


#7

Eia sa for siden:

Iflg. en oppskrift på ICAs hjemmesider:

"Stek laksen (det gjaldt filet i porsjonsskiver) i en stekepanne uten matfett i ca 10 minutter. Eventuelt kan du sette ovnen på 150 °C og steke laksen til den innvendige temperaturen er 56 °C, ca 10 minutter."


#8

Skremmern sa for siden:

Håkkei. Makes sense også, egentlig. I folie har fisken 30 min steketid, og da går jo det litt tid bort til å varme folien!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.