Drammen og jeg liker vin. Jeg liker rød, han liker hvit. Jeg liker det meste av rødvin bare ikke flasken bruser over når man åpner den. (En kjapp timeout med en anbefaling - spander to euro på vinflaska i Italia. Den til én euro er altså ikke bra.)
Jeg har i et anfall av kulturpåtvang kjøpt alternativ vin til Drammen. Drammen foretrekker nemlig: :trommesolo: Reiler.
Jeg er for sjenert til å kjøpe Reiler. Jeg greier ikke gå til kassa på polet med en helt åpenbar flaske Reiler i kurven. Jeg føler meg som Dønke-Guri.
Dermed pådytter jeg ham hva som helst annet av hvitvin i håp om at ett eller annet skal konkurrere ut den Reiler'n etterhvert. Siste slike poltur endte dermed med en flaske Retsina.
Og tråden starter dermed med en liten Retsinatest.
Grunn til å kjøpe Retsina: Husker navnet fordi en eller annen på jobben en gang nevnte noe om gresk mat "og ei flaske Retsina". Tanken var da at det er så mange år siden - og her står jammen flasken enda. Har den overlevd så lenge så er den fin.
Inspeksjonen avslører: Det er bra med sødme. Hvitvin skal være søt sier Drammen. (Reiler er ikke søtt, men han syns det er søtt og mener bestemt at sur hvitvin er fælt. Jeg er forøvrig enig i det siste - jeg bare mener Reiler er surt og fælt også.)
Neste inspeksjonspunkt avslører: Det er bra med alkohol. Man får masse søt hvitvin - men den er nærmest alkoholfri. Når jeg skal få rive klærne av ham så må han være litt brisen så han ikke greier å kjempe imot. Alkohol må til. En annen grunn til det med alkohol kan være at en del søte hvitviner med 7 % rett og slett smaker saft eller noe.
Siste inspeksjonspunkt: Den er billig. Det er selvsagt et krav. Vi er ikke krøsuser. Smak-per-krone er en sentral faktor. (Dette er en intern familiegreie - dere som kan dialekten min skjønner hvorfor. Man kan ikke kjøpe dyr vin med den dialekten der.)
Dermed var Retsinaen inspisert og funnet verdig på alle punkter. Den fikk bli med hjem. Vel hjemme må den da smakes på. Hvem vet - de kan ha klart å rote det til enda den altså er søt, sterk og billig.
Konklusjon: Retsina har en karakeristisk smak. Den er så lenge jeg lever lett gjenkjennelig. Den smaker altså aftershave. Den smaker ikke engang dyr aftershave - den smaker aftershave som lukter halvt om halvt aftershave og gammel alkoholiker.
Dr Loosen Riesling er vel halvtørr og dermed absolutt ikke sur, og det var min absolutte favorittvin lenge mens jeg "lærte" å drikke vin. Slett ikke ille.
:rofl: Gleder meg til neste test. Ettersom jeg har et håp om å få min kjære til å drikke vin ser jeg på dette som viktig forskning, og regner med du fremover bruker mye tid på stadige oppdateringer. :nemlig:
Vi har samme utfordringen her i huset, jeg liker rød, mannen liker hvit vin.
Jeg synes mannen drikker for mye billig og dårlig hvitvin, og begynte å kjøpe litt dyrere hvitviner fra Alsace og sånn. Det var schmart, han synes de var knallgode. Og dermed ble det konkurranse på vinbudsjettet. :mumle:
Mhm. Jeg tror den jeg pleier å kjøpe har "kabinett" etter riesling. Disse to er kanskje ganske like?
Mens vi er inne på Riesling: Schmetterling og Essence.
Jeg er egentlig ingen rødvinsdrikker, men den gangen jeg lærte meg å like smaken gikk det som regel i Concha y Toro. Chilensk. Den italienske Doppio Passo er også helt grei for meg som ikke har vin-gane og i alle fall ikke skal ha det surt :knegg:
Alle disse vinene koster hundre kroner eller mindre - jeg har alltid gått etter pris :nemlig: Og utseende på flaska :fnise:
Prøv Hugel Gentil. Jeg tror Drammen vil like den. En gang den beste hvitvinen til 100-lappen. Nå koster den nærmere 120 kr, men er fortsatt Den Beste Hvitvinen i denne prisklassen. (Dette er en Alsace-vin.)
Skal man ha billig rødvin så kan jeg anbefale den italienske til akkurat under hundringsen med svart skrukork og en gammel mann i svart-hvitt på etiketten. Den er kjempegod!
Retsina er pyton, rett og slett. Og det fra en mann som er ihuga Reiller-fan?!! Apropos aftershave, så har Old Spice noen geniale reklamefilmer ute for tiden, som f.eks. denne:
Chablis er godt! Og du kan få noen gode Rieslinger som både er søte og har høy promille, men da må du et stykke over hundrepappen. Jeg husker ikke navnet på dem, for her i junaiten går det mest i amerikansk vin (røde og hvite Pino-er fra Oregon. :hjerter: ).
Mht pris så er det viktig å huske på at livet er for kort til å drikke dårlig vin. :nemlig:
Du kan få Enhjørning, om bare for en skravlekveld, ved bestilling av noen flasker Casillero del Diablo. :glis:
En deilig rød chilener, Cabernet Sauvignon, til rundt hundrelappen.
Chablis. :hjerter: Eller sancerre, noen typer tørr riesling, Grüner Veltliner, prosecco, crémant de Bourgogne, eller blanc-de-blancs champagne. :hjerter: :hjerter:
Men ingenting av dette er særlig søtt, heller knusktørt.
Den aller, aller beste vinen som finnes heter i Borboni Asprinio, og er en knusktørr prosecco. :)
Ok, jeg har ramlet ut på all skravlinga deres siden HI, men jeg liker altså Reiler (:flau:), og jeg har fått veldig smaken for en som heter Markus Molitor. (Snakker fremdeles om vin).
Kanskje Drammen kan like denne, når han også liker Reiler? Klærne bør du klare å få av han etter en flaske med denne, jeg får i hvertfall alltid trang til å vise frem bh'n etter ei flaske. :dobbeltflau:
Le Pin er en vin jeg har drukket masse av på ferie. Den kostet hele 5 euro, men fås desverre ikke her da den er fra en bitteliten vingård i Sør Frankrike:
SF: :myser på hyllene:
Dame: Ser du etter noe spesielt?
SF: Nei. Jeg pleier å bare gå rundt til jeg ser en etikett jeg tror jeg har sett før og da tenker jeg at det sikkert er det jeg skal ha.
Dame: :skeptisk:
SF: Noen ganger kjøper jeg noe med svart etikett. Noen ganger vil jeg ha med skrukork. Iblant prøver jeg å finne noe som skal passe til det jeg skal se på tv.
Dame: Liker du å gjøre det på den måten kanskje?
SF: Ja. Eller. Liker og liker. Det er ihvertfall sånn jeg gjør det.
Dame: Har du prøvd denne? :holder frem Lindemann:
SF: (Klarer ikke å dy meg) Neeeeei - er den god?
Dame: Den er veldig fin. Lett og god, ikke noe garvesyre eller noe sånt.
SF: Passer den til terrassen da?
Dame: Dette er faktisk en ypperlig terrassevin.
SF: :vurderer å røpe at jeg vet at hun byr meg ikea-vin: Selv om det ikke er sol?
Dame: Jepp. Det er rødvin, så da må det ikke være så varmt. :stolt:
SF: Er'n billig da? Vi er fra [stedsnavn] så vi kan ikke la dyr vin passere kommunegrensa.
Dame: Hundrings
SF: Den er god. Så må vi ha hvitvin. Søt, sterk, billig.
Dame: Denne er nydelig! :holder frem LaSalle:
Drammen: : prøver å gjemme Veronalvinen på ryggen så ikke damen skal tro han har peil:
SF: Da tar vi den Lasallen.Takk skarruha! :glis:
Dame: går for å skrive ned til julebordet.
SF halvhøyt: Hun var jammen grei.
Jadda.
Jeg tror aldri damen skjønte at vi var to med humor der. :gruble:
:lol: smilefjes, neste gang du drar på polet, kan ikke jeg bli med da? Prettyplease? Du kan komme opp til meg til bygdepolet mitt, og så drar du til med dialekta di. Jeg lurer litt på om du kommer til å blende fint inn i mengden, i den grad det er mengder av mennesker å observere på et bygdepol. :knegg:
Jeppsi. Ny vintest følger. Denne gangen er det en rød vin på planen. (Drammen er så treg, han bare henger over den virusinfiserte macen sin så jeg går løs på rødvinen sålenge.)
I anledning været er det plukket ut fra hyllen en flaske Sunrise.
Chilensk, Cabernet Sauvignon, 13,5 % for en hundrelapp. Skrukork.
Grunnlag for kjøp: Navnet. Det er nok gråvær nå - vi vil ha sol. Vi maner den frem til i morgen med et glass Sunrise. Hvis ikke det funker så funker vel ingenting.
Åpningsprosess: Ukomplisert. Jeg begynner å kunne si meg fornøyd med talent for åpning av flasker med skrukork altså. :filer:
Helle-i-glass-prosess: Litt mer komplisert. Oppvaskmaskinen har gjort noe feil så alle rødvinsglassene var med sånn gruff nedi. Men noen vasketak senere var vi omsider klare til test.
Temperatur i lufta er ca 22 grader. Temperatur i vinen er dermed nokså likt 22 grader.
Etiketten er knallorange - den ser søren ikke ut. Muligens derfor den er så billig?
Nuvel. Smaken.
:trommesolo:
Riktig god!
Man beskriver rødvin med "fin kropp", "rund i kantene", "sødmefylt", "fruktbar" (Mulig det skulle være fruktig? :gruble:), også slenger man på litt smaker som ikke ligner på rødvin i det hele tatt - ala anis, bær, røyk og sånn.
:gruble:
På min lokale dialekt så må vi si det uten seksuelle hentydninger og kroppsrasisme. Jeg aner altså ikke hvordan denne guffelura ser ut naken. Men kledd i mors nyvaskede krystallglass (:kry:) så er den altså ganske søt. Ikke spesielt særpreget i hverken den ene eller den andre retningen, men smaken er behagelig. Den er omtrent som gullrekka på nrk - den har noe til de fleste og går ikke helt på tvers med nesten noe.
Mat jeg ville hatt sammen med den? Eh ... jeg kan ikke sånt. After eight kanskje? (Jeg har så sabla lyst på mint).
Jeg vil si det er en "går nokså greit å drikke hele flaska"-preget aroma. Og lite syre ihvertfall etter smaken å dømme. Og altså da søt nok til å stå godt på egne bein sammen med et brukbart tv-program. Mulig jeg ville valgt en litt mer aggressiv smak til en hel langfilm, men til en serie er dette en helt adekvat og fullgod vin til under hundringsen. Ihvertfall om du ikke regner med bensinprisen.
Ei venninne av meg kjøpte en gang en flaske rødvin til meg kun på grunn av etiketten, hun mente den ropte navnet mitt med store bokstaver.
Etiketten var knallrosa og navnet på vinen var "Sexy". :o
Har veldig dilla på Paul Mason, veldig lettdrikkelig og det beste er et godt hode dagen etterpå.
Ja, enda bedre er at man kan bruke flasken som karaffel eller utevase. :fnis:
LaSalle:
Hvit, 11,5 %, Muskatdrue.
Bakgrunn for kjøp: Sterkt anbefalt og karakterisert som nydelig av poldame som nettopp hadde bygget opp kred med å anbefale Lindemans til mor. Mens Drammen sto og gjemte Alsacen på ryggen - vi ville ikke tas for å ha peil heller siden peilen strengt tatt var lånt av Veronal. Vi forklarte like greit poldamen om Dønkefaktoren ved å kjøpe Reiller mens vi var i gang. (Vi=jeg) Sånn at hun skulle skjønne at vi var genuint opptatt av både kvalitetsvin og egen image.
Dessuten bestått hvitvinstest gjennom å koste 85 spenn, ha nok alkohol og være meget søt. Det kan da ikke bli fullstendig galt? :gruble:
Fasit: Det kan altså bli fullstendig galt. :grøsser:
Smaken bærer visstnok sterkt preg av Malaco og den er rett og slett erklært for aldeles for søt. Av mannen som spiser EN KILO sjokolade på en gang. (:sjokk:)
Setningen jeg aldri trodde jeg skulle høre - setningen mer sjokkerende enn "jeg slumpet til å ligge med henne" er dermed sagt høyt - Drammen fant den altfor søt. :tullerdunisse:
Testresultat: Anbefaler videre/kommer til å kjøpe igjen? Ja. (:gruble:)
Sauvignon blanc fra New Zealand er ofte veldig godt! De har ikke så mange varianter her, men liker godt Twin Island f.eks. Jeg drikker ikke vin så ofte så da spanderer jeg heller den ekstra femtilappen eller mer når jeg først gjør det.
Lindemans Cawarra. Litt semre kvalitet enn Sunrise. (Bare 13 % men samme pris - hundrings.)
Sterkt anbefalt av poldame som ypperlig terrassevin - trenger ikke sol engang, den kan nytes hvordansomhelst og uansett vær.
Serveringstemperatur: Ca 21 grader. (Litt senere på kvelden, og vinduet er åpent.)
Åpningsprosess: Skrukork. Lett. :cool:
Helleprosess: Litt verre enn Sunrise. Kan ha sammenheng med at glasset er brukt til ett glass Sunrise først. Evt at glasset ikke lenger er rent og at vinen dermed eh ... vegrer seg? :gruble:
Etterhvert er den dekantert eller hva det nå heter - den er i glasset.
Farge: Svart. Etter at jeg slo på lyset og ikke bare så den i skjermlys - og flyttet glasset nærmere lampen er den rød. Som blod. (Eeeeeeeriiiiiiic? :truebloodstemme: ) (HP - akkurat her trenger jeg derimot ikke den pms-smileyen. :sparke:)
Drue er først antatt å være Cawarra, men ved nærare ettersyn står det noe om Shiraz Cabernet der også - det høres druete ut. Det er nok det som er drua. :nemlig:
Skrukork ja.
Passer innmari fint til Var e' Vargen i bakgrunn, litt mer usikker på Drammen sin RemylCoverLåt, men det kan funke det også med den rette belysningen. Flasken er litt lavere enn Sunriseflasken, men det påstås at volumet er det samme. Jeg vurderer å måle, men har så langt klart å styre meg.
Overgangen til denne druen fikk katten til å mjaue. Det er usikkert om det har direkte sammenheng, men jeg er jo bare en tester - det er ikke opp til meg å si hva som er relevant eller hva som bare sammenfaller.
Så langt har hverken Sunrise, LaSalle eller Lindemans fått mannen naken egentlig, så så langt er jeg antagelig tilbake på polet i morgen for å kreve pengene tilbake. :skuffet:
Ja - smaken ja... Det smaker Lindemans. Helt greit. Smaker rødvin. Hverken mer eller mindre. Får meg til å bestemme meg for at neste testkandidat blir Folkets Norsk Rødvin. Om jeg så skal kjøpe den i papp! :kjepphest:
Anbefale/vil kjøpe den igjen? Garantert. Den er anbefalt av polet selv. Og nå vet jeg at den er grei nok til Du ska va President også. Og sist jeg hørte den fant jeg ut at om jeg står litt bak og ikke har på briller så er Thåström like deilig som før. :love:
Fremdeles litt usikker på mat - jeg er ikke sulten og har ikke lenger hang til mint. Men til tv tror jeg den ikke er søt nok. Den vil nok bryte mot sexscener kjenner jeg. Men til gammel svensk pønkemusikk er den knallbra. Jeg er dog litt usikker på om poldamen godkjenner den bruken all den tid den er en terrassevin. :gruble:
Men man kan sende ut nabovarsel før man drikker den kanskje?
Og nynne høyt refrenget: Som kom från himmlen sändt. Som kom som dårlig dränkt, det är ni som är dom tokiga, det är jag som är normal.
Jepp, og når den ene er søtere enn sukker og den andre er "Dry" så ødelegger man smakssansen først med den søte ... så man overlever den andre. Schkallmanblifuollsåscljhalmanblifuoal
Døh, Drammen. Nå må jeg si deg noen sannhetens ord. Sett opp macen din med spotify på soverommet, finn fram sugerør og ta med dama og vinen til sengs. Sånn gjør vi det nemlig på bøgda.
Neineinei. Jeg tror ikke FP overlever at dere tester Møllers tran i kveld. :sliter med å komme opp fra mellom sofaputene etter å ha ledd meg over i flytende tilstand av vinanmeldelsene:
:hjerter: Menn som spiller pønkete musikk og serverer vin. Det er best. Og så blir jeg litt blyg når jeg leser mitt forrige innlegg, men det er sant, det er en hit i noen bygder.
SF, jeg er glad for at vinen ser ut til å ha ønsket effekt snart, men jeg synes du/dere har brukt mye penger på dette. En klage er nok på sin plass. :nemlig:
Når jeg kjøper vin går jeg etter skrutopp, og evnt pappkartong om vi skal ha den med på hytta.
Kul etikett trekker opp.
Ekstrapoeng om jeg ikke har sett etiketten før.
Nå har jeg lagt til ett nytt kriterie: skal koste rett over 100,- Da er de mer markert i smak synes jeg, og jeg liker det. :sparke: