Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nannahs knekkebrød, hva gjør jeg galt?

#1

Hyacinth sa for siden:

Etter alt skrytet (og litt pga mitt behov for noe knekkebrød jeg kan spise), så laget jeg altså disse knekkebrødene som skal være så fantastiske.

Jeg fatter ikke hva jeg gjorde feil. Fulgte oppskriften til punkt og prikke, men etter 10 minutter i ovnen (da skulle de være ferdige? :undrer: ), var de ikke stekt i det hele tatt. Jeg lot dem steke minst en halvtime, sikkert mer, men de er rare, seige, klissete og henge fast i bakepapiret. :kjevle: :sur: Hva gjorde jeg galt?

JEG VIL HA KNEKKEBRØD!!


#2

Dixie Diner sa for siden:

Eh, det står at de skal stekes i 1 time og 10 minutter. :knegg: Men ser at mange har gått på den smellen. Fnis.


#3

Che sa for siden:

NÅr jeg lager knekkebrød hjemme (som jeg lager på gefühlen) tror jeg at jeg har de i oven i godt over en time altså. Varmluft, lav varme.

Iset kom vel med løsningen her nå.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Forøvrig er 70 minutter på det antall grader som er oppgitt for lenge i min ovn, da blir de brent. Jeg får best resultat når røra er litt våtere og jeg steker dem som vanlig i en halvtime og så lar dem stå på 50 grader i noen timer. Ovner er så uhyre forskjellige, det er til å bli gal av.


#5

Hyacinth sa for siden:

Ojsan.

En time og ti minutter?? :eek:

Ok. De har ligget på benken et par timer. Fremdeles seige og klissete. Kan jeg sette dem tilbake i ovnen? :blånn:

(Jepp, jeg har varmluft.)


#6

Hyacinth sa for siden:

Nå ligger de alle på en rist, delvis oppå hverandre. Please tell me at jeg bare kan sette risten rett i ovnen og la dem ligge. :ber:


#7

Left sa for siden:

Jeg ville i hvert fall forsøkt.
Jeg lukker opp stekovnsdøra flere ganger iløpet av stekeperioden, for å slippe ut fukt.
Og skrur ned tempen på slutten, og har døra åpen.


#8

Hyacinth sa for siden:

Takk for tipset. Jeg smelte dem i ovnen igjen, varmlufdt 150 grader, og tenkte å skru ned etterhvert.

Er redd de skal bli for harde også. Mora mi laget nemlig noe tilsvarende en gang, og de ble så steinharde at hun knakk en tann.


#9

Mei sa for siden:

Oppskrift? Hvilken oppskrift? :myser:


#10

Hyacinth sa for siden:

Nei, det var dårlig med oppskrift her, gitt..

Tror det var ca sånn:

200 g solsikkekjerner
50 g linfrø
50 g sesamfrø
50 g kli
2 ss fiberhusk
salt, sukrin (brukte jeg)
vann

Hmm. Var det ikke en ting til?


#11

Hyacinth sa for siden:

Må bare inn for å fortelle at de ble veldig gode etter å ha stekt en god stund til. :) Nå har jeg inntatt opptil flere. :) Med brie og valnøtter i honning fra Kreta. Sikkert ikke helt optimalt med den honningen, men men.. :sparke: Jeg tror faktisk jeg må ha enda noen til.

En ting bare: Kan man med hell erstatte solsikkekjernene med noe? Jeg liker ikke tanken på å få i meg såpass mye kadmium på en gang.


#12

Left sa for siden:

Du kan bruke gresskarkjerner, eller valnøtter, eller hasselnøtter, eller mandler eller eller eller.


#13

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips! Da skal jeg definitivt bake mer av dette. :) Tenk at jeg bommet på steketiden med en time. :knegg:

Hvis jeg bruker nøtter, må de vel hakkes opp litt?


#14

Left sa for siden:

Det kan nok være en fordel :knegg:

Du kan egentlig bruke hva slags nøtter du vil i disse, alt etter hva du liker.
Hvis du er på karbokjør må du bare passe på at du har oversikt over karboinnhold :)


#15

Hyacinth sa for siden:

Jeg teller ikke karber, men regner maten min for å være lavkarbo. Jeg tror det går bra. :)

Takk for tips!


#16

Irma sa for siden:

Husk på at de skal snues et par ganger underveis. :jupp:

Hva dropper du til fordel for nøtter sjugger?


#17

Left sa for siden:

Jeg dropper solsikkekjernene, av samme grunn som Hyacint. Dvs, jeg dropper dem ikke helt, men er noe mer restriktiv i forhold til dem fremfor andre frø.
Har brukt valnøttkjerner, og da blir det en litt spesiell smak. Liker best mandler, for de er mest smaksnøytrale.


#18

Salt sa for siden:

Menneh.. Får dere virkelig halvparten av den røra til å dekke en hel stekeplate? Jeg manglet noen cm på en kortside og en langside, altså, og det ble smurt ganske tynt...


#19

Irma sa for siden:

Vi har innebygget stekeovn, og får to fulle plater. Men tynne lag. Jeg synes knekkebrødene blir ekle hvis de blir for tykke.


#20

Adrienne sa for siden:

Jeg laget batch nr to i dag, og den ble mer vellykket enn første. Jeg økte vannmengden litt, nesten 6 dl i stedet for 5, og da fikk jeg smurt enda tynnere utover. Og så smurte jeg bakepapiret litt, for å få knekkebrødene lettere av (første gangen stod jeg og pirket), og så senket jeg temperaturen litt, 160 grader var for varmt i min ovn. Trengte ikke snu platene heller, med varmluft fikk alle nok varme til å bli akkurat passe stekt.


#21

Pegasus sa for siden:

Der lærte jeg noe nytt i dag, aldri hørt om kadmium engang. :blånn:
Måtte google før jeg skjønte problemet :studere:


#22

Hyacinth sa for siden:

Man skal faktisk være litt forsiktig. Spiser man alle disse knekkebrødene på en uke, får man i seg for mye.

matportalen.no/artikler/2005/4/kadmium

Jeg tror Mattilsynet nettopp satte ned grensen for akseptabelt inntak.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.