Etter alt skrytet (og litt pga mitt behov for noe knekkebrød jeg kan spise), så laget jeg altså disse knekkebrødene som skal være så fantastiske.
Jeg fatter ikke hva jeg gjorde feil. Fulgte oppskriften til punkt og prikke, men etter 10 minutter i ovnen (da skulle de være ferdige? :undrer: ), var de ikke stekt i det hele tatt. Jeg lot dem steke minst en halvtime, sikkert mer, men de er rare, seige, klissete og henge fast i bakepapiret. :kjevle: :sur: Hva gjorde jeg galt?
Forøvrig er 70 minutter på det antall grader som er oppgitt for lenge i min ovn, da blir de brent. Jeg får best resultat når røra er litt våtere og jeg steker dem som vanlig i en halvtime og så lar dem stå på 50 grader i noen timer. Ovner er så uhyre forskjellige, det er til å bli gal av.
Jeg ville i hvert fall forsøkt.
Jeg lukker opp stekovnsdøra flere ganger iløpet av stekeperioden, for å slippe ut fukt.
Og skrur ned tempen på slutten, og har døra åpen.
Må bare inn for å fortelle at de ble veldig gode etter å ha stekt en god stund til. :) Nå har jeg inntatt opptil flere. :) Med brie og valnøtter i honning fra Kreta. Sikkert ikke helt optimalt med den honningen, men men.. :sparke: Jeg tror faktisk jeg må ha enda noen til.
En ting bare: Kan man med hell erstatte solsikkekjernene med noe? Jeg liker ikke tanken på å få i meg såpass mye kadmium på en gang.
Du kan egentlig bruke hva slags nøtter du vil i disse, alt etter hva du liker.
Hvis du er på karbokjør må du bare passe på at du har oversikt over karboinnhold :)
Jeg dropper solsikkekjernene, av samme grunn som Hyacint. Dvs, jeg dropper dem ikke helt, men er noe mer restriktiv i forhold til dem fremfor andre frø.
Har brukt valnøttkjerner, og da blir det en litt spesiell smak. Liker best mandler, for de er mest smaksnøytrale.
Menneh.. Får dere virkelig halvparten av den røra til å dekke en hel stekeplate? Jeg manglet noen cm på en kortside og en langside, altså, og det ble smurt ganske tynt...
Jeg laget batch nr to i dag, og den ble mer vellykket enn første. Jeg økte vannmengden litt, nesten 6 dl i stedet for 5, og da fikk jeg smurt enda tynnere utover. Og så smurte jeg bakepapiret litt, for å få knekkebrødene lettere av (første gangen stod jeg og pirket), og så senket jeg temperaturen litt, 160 grader var for varmt i min ovn. Trengte ikke snu platene heller, med varmluft fikk alle nok varme til å bli akkurat passe stekt.