Jeg er bedt om å bake til en barnedåp. Det er jo bare jeg som spiser lavkarbo, og det kan jo hende det ikke gjør noe om jeg spiser vanlig kake en stakkars søndag i manns minne, liksom. Eller? Er det veldig dumt? (Jeg holder ikke på med ketose.)
Hvis ikke kan jeg tenke meg å bake noe jeg kan spise, men som andre også synes er godt. Hva kan for eksempel det være? (Jeg liker å lage mat, men hater å bake, så det kan ikke være innviklet. Og så har jeg en aversjon mot å male nøtter, men det kommer jeg kanskje ikke utenom.)
Jeg lager muffins av denne røra, men den kan brukes til sukkerbrød også. Er knallgod og egner seg godt til bløtekake.
Kopiert fra lavkarbo.no
3egg
Søtstoff etter smak, viktig å smake på deigen!!
(Bruk det du liker best. Jeg veksler mellom flytende
Natren og sukrin)
2 dl creme fraiche
1/2 dl smeltet smør
50 g mandelmel
30 g kokosmel
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk lr pofiber
litt vaniljedråper
Alf røres sammen til en nokså tykk røre/deig...her er det bare fanatsien som begrenser hva du vill ha i...nøtter,krydder, hakka sjokolade, kakao, bær, osv.
Velger du en plain røre uten tilsettninger er den super som bløtkake.
Stek 180g varmluft 15-30 min avhengig av formen du bruker. Følg med å kjenn med en kakestikke om den er klar
Ang søtstoff så bruke rjeg bare sukrin, siden det ikke er et kunstig søtstoff, så det er bare det jeg har erfaring med. Men jeg synes f.eks. at eggedosis smaker veldig rart med sukrin. I det hele tatt smaker ikke sukrin som det står på pakken at den skal smake. :knegg:
Små, stekte ostekaker av to pakker philadelphia, et egg og sukrin etter smak + gjerne en dæsj sitron er nydelige. :nam: Jeg steker dem i muffinsformer, det blir fine porsjonskaker.
Kjølende, ja, der sa du det ordet jeg lette etter. Det har en merkelig kjølende smak, det har du rett i. Melisvarianten har jeg bare hørt om, men aldri sett, men jeg har riktignok ikke lett så mye etter den heller.
Um, jeg lager dem bare etter hukommelsen. Det fine med disse er at jeg kjenner i alle fall ikke noe til denne litt kalde ettersmaken som sukrin kan ha, og som jeg har kjent i krem og i nøttebunn. Man tager to pakker philadelphia, ev også litt rømme, creme fraise eller det man har, og så blander jeg det med et egg. Osten varmer jeg litt i mikro, slik at den blir myk. Så har jeg i sukrin, ev litt sitron. Deretter heller jeg det i muffinsformene, og drysser kanel på. Stekes på 175 g i ca et kvarter. :nam:
Ostekake (den typen med gelé) er jo noe av det enkleste man kan lage på lavkarbo. Bunnen byttes ut med nøttebunn, geléen byttes ut med sukkerfri gelé (Confecta har en med lime, den er suverén), melis byttes ut med Sukrinmelis eller annet, rømme byttes med hell ut med CF og kremfløten er jo lavkarbo.
Ellers er denne en av mine absolutte favoritter, den er helt utrolig god:
Blandes godt og legges i en papirkledd rund (spring-)form (jeg har lagd uten papir også. går helt fint det og siden det uansett ikke nytter å flytte kaka av bunnen av springformen)
Som variasjon kan man også ha i hakket sukkerfri sjokolade i bunnen. Når fyllet blir søtt nok skal ikke bunnen trenge søtning, selv om jeg synes ikke alltid bunnen er søt nok og liker å tilsette ørlite søtning i den, ellers blir den litt tvær.
Fyll:
1 boks seterrømme
1 pk kremfløte (1/3 l)
1 pakke Heistad bringebærgele (1/2 mengde vann) ELLER alternativ i teksten under
1 pk Tine kremost, naturell (=125g naturell kremost av hvilken som helst type - sjekk karboinnhold)
Lag geleen og la den stå og avkjøle
Rør sammen kremost og rømme til den blir klump-fri
Visp kremen.
Bland så alt sammen, rør forsiktig. Tømmes over bunn. La stå kaldt natta over (evt. stivner den på maks et par timer)
Lokk:
1 pose skogsbær fra frysedisken, eller friske jordbær, osv...
gele med normal mengde vann
Heistad gele kan være vanskelig å få tak i, og visstnok ha en litt syntetisk smak. Som alternativ foreslås å bruke 4dl REN Fun Light Bringebærsmak eller annen smak, og gelatin i pulver eller plater - dobbelt så mye gelatin som det står på pakken i forhold til de 4dl.
Da jeg lagde kaken var jeg livredd for at det skulle være syntetisk smak på safta, så jeg vannet den kraftig ut... det var ikke noe lurt. Kaka smaker godt selv om det virker som mye saft.
Man kan selvsagt prøve seg fram med andre smaker på safta - både sitron/lime og tropisk smak er visstnok godt. Smak og behag :)
til gelelokket må man bare prøve seg fram på om man vil bruke ren fun light eller ha i litt vann for å drøye den. Da brukes normal mengde væske for å få gelelokke
Gele, saft, rømme, ost og kremfløte :nemlig:
Men man blander sammen "melkegreiene" og geleen hver for seg, og lar geleen kjøle før alt blandes sammen. ellers blir det bare litt sånn halvskilt klin (har jeg hørt av min utålmodige venninne roten-av-2... :sparke: )
Jeg kjører nøttene i maskinen, tar så mye som 3 sekunder.
Jeg synes det er godt med Confecta lime-gelé i ostekake, smaker mer som den vanlige sukrede jeg pleier å lage, bare litt mer syrlig. Vet ikke om den også har sluttet å produseres da, finner den ikke noen steder lenger. Jeg har en pakke i skuffen som jeg ruger på.
Åh så flott! :hyper:
Jeg har den i selve kaken, altså rømmeblandingen. Jeg pleier ikke å ha lokk på ostekaken, pynter med frukt eller bær. Men du kan gjerne ha en pakke ekstra som lokk altså, går fint det. Eller bruke en annen gelé.
Det er kjempedigg. Og det som er så bra er at du kan smake på døra før du lar kaken stivne, kjenne om den er søt nok og sånn. Jeg hadde i Splenda tidligere, ikke så mye men litt, men du kan ha i Sukrinmelis om du vil ha den søtere. Nå de to siste gangene har jeg laget den uten søtning for jeg synes geléen er søt nok, men det er jo en smakssak. Det er ikke så godt med altfor sur ostekake (men heller ikke for søt).
Jeg har aldri opplevd den kuldesmaken alle snakker om, jeg skjønner ingenting. Men har hørt flere si det. Splenda har ikke noen slik bismak, tror jeg, men det er jo ganske miljøfientlig da ... Men av og til går det nok greit. Problemet er jo helst at folk bruker det hver eneste dag i store mengder, verden rundt. Jeg bruker det ikke, men som sagt så merker jeg ikke noen bismak av Sukrin heller.
Sukrin smaker drit. Og det er synd, for det er ikke kunstig slik som mye annet. Jeg måtte kaste en eggedosis med sukrin en gang. Men jeg har hørt noen si at melisen er bedre.
Har dere prøvd Bjørkesøt? Det er (bla) Xylitol, som er bra for tennene. Den der danske Kjernesunn-familien bruker det. Jeg tror jeg har smakt det for mange år siden, men husker ikke helt hvordan det smakte. De selger det i helsekosten.
Mye sunnere. Splenda er usunt og miljøfientlig. Bjørkesøt er vel i samme kategori som Sukrin, tror jeg. Står mer her. Jeg må se etter det neste gang jeg er på helsekosten.
Kjernesunn-familien sverger til dette produktet.