Skremmern sa
for 14år siden:
Jeg har deilig fersk lask i kjøleskapet, kjøpt på tirsdag. Jeg trodde vi skulle bli ferdig med kjøkkenet tidlig på dagen i dag, men det ser ut som det trekker mot kveld, og at jeg ikke kan kokkelure før i morgen. Holdbarheten i kjøleskap er 3 dager, blir vi dausjuke hele gjengen hvis vi spiser den i morgen, altså fjerde dagen?
Note sa
for 14år siden:
Antageligvis ikke, men det eneste du kan gjøre er vel egentlig å lukte deg frem til en beslutning. :knegg:
Skremmern sa
for 14år siden:
Nesa mi er ikke til å stole på. Alt lukter skummelt etter at holdbarhetstiden har gått ut. :knegg:
Note sa
for 14år siden:
Da får vi google. :knegg:
Hvor lenger er fisken holdbar i mitt eget kjøleskap?
Fordi kjøleskapet har høyere temperatur enn isen i fiskedisken, bør du ikke ha den liggende der lenger enn to dager. Fisk er ferskvare!
Hva kjennetegner en fisk med god kvalitet?
Den skal lukte friskt, den skal være fast og blank i fisken, blank i skinnet, og ha blanke, klare øyne. En fiskefilet skal være fast, blank og uten særlig spalting i muskulaturen.
Har all fersk fisk lik holdbarhet?
Holdbarheten varierer noe fra art til art og mellom sesonger. Laks, kveite og torsk trenger noen dager ekstra for å få den gode smaken, mens for eksempel sild og makrell ofte har kortere holdbarhet. Det viktigste for alle arter er uansett at de blir håndtert på riktig måte, og fraktet og oppbevart i lav temperatur hele veien fra havet til fiskedisken.
www.godfisk.no/Nyheter/Nyhet?key=59910
Så to dager som en generell regel og et par dager ekstra for laks, kveite og torsk. Kan du se den dypt inni øynene og se om den er matt i blikket?
Ru sa
for 14år siden:
Problemet med fisk generelt er jo at fersk fisk ikke nødvendigvis er så himla fersk.
Å lukte på den er nok det smarteste. :nemlig:
Maverick sa
for 14år siden:
Kan du låne en katt som kan lukte på den for deg? :løsningsorientert: