Jeg synes bare krem eller bare vaniljekrem er ganske kvalmende (men foretrekker krem fremfor vaniljekrem, da ren vaniljekrem blir altfor tungt). Liker best masse pisket krem med litt vaniljekrem i. Kanskje sånn ca. 70/30.
Tror jeg kommer til å slite litt på bærfronten også - så bare blåbær av ferske bær i butikken i dag. Hadde håpet på å kunne spore opp litt bringebær også - får se hva jeg får til.
Men om jeg ikke finner nok bær - hva er da best, frosne bær (de blir jo veldig vasne?) eller frukt av noe slag (hermetisk? fersk?)?
Mango :hjerter: Eventuelt med banan og kiwi. Pavlova er genialt fordi man alltid kan bruke sesongens frukt og bær. Eventuelt det man har i fryseren eller det som ser best ut i butikken. Ikke hermetisk. :niks:
Broren min lager en sånn, jeg mener der er krem, og så litt vaniljekrem (slik jeg kjenner begrepet vaniljekrem er jo den kokt opp og blandet med krem,) og oppå har han allverdens frukt og bær etter hva som er å oppdrive. Sikkert ikke korrekt pavlova, men vi kaller den bare "fruktdessertkaka" da...
En blanding er mest populært hos oss. Lagde den for et par dager siden, og hadde store bringebær, jordbær og blåbær på. Svosj, så var den digre kaken oppspist.
Pavlova med sitronkrem er også utrolig godt! De gangene jeg har laget det har jeg pisket vanlig krem og hatt i litt sitronfromasj-pulver, tror jeg det var. Kiwi, jordbær og stjernefrukt på toppen. :nam:
Eggekrem, er ikke det nesten det samme som vaniljekrem da? Det er SÅ mye bedre med hjemmelagd vaniljekrem enn kjøpt, og egentlig ikke så mye arbeid heller. Og så får man som Mjau skriver her brukt opp eggeplommene. Vinn-vinnsituasjon. :D
1 egg
4 plommer
80 g sukker
40 g maizena
5 dl melk
1-2 vaniljestenger Tilberedning
kok opp melk med splittede vaniljest
egg/plommer/maizena/sukker piskes godt sammen(ikke luftig)
hell det varme over egg…rør godt- tilbake i kjelen- kok opp mens du pisker godt(skal koke opp)
hell rett i kald bolle- avkjøl
Lag eller kjøp lemon curd, og så blandet du ca. 1/3 lemon curd med pisket krem. Det er fantastisk godt med friske bær/frukt på, eller halvfrosne bær vendt inn i kremen.
Hilsen lillesøster? :knegg:
Sitronkrem høres fantastisk ut. Jeg elsker alt som har med sitron å gjøre. Neste gang jeg lager riskrem skal jeg lage Nigellas sitron-riskrem med sitronsaft- og skall i.
Sitronkrem er fantastisk. Noen tar et lag lemon curd og et lag pisket krem, men jeg synes det er best å blande det. En gang tok jeg frossen skogsbærblanding og vendte inn, det ble veldig friskt og godt og fin kontrast til pavlovaen. Det blir selvfølgelig best med hjemmelaget lemon curd. Og den holder seg fint en stund i kjøleskapet, så man kan lage dobbel porsjon, og så bruke i vaniljejogurt, som fyll i formkaker, på ristet loff hvis man spiser denslags osv.
Ylva på 4,5 satt her en stund etter meg, jeg hadde vel denne tråden oppe. Jeg bare lukket programmet da jeg så hun satt her, fikk ikke med meg at hun hadde greid å svare! :dåne:
Dette høres svært godt ut, men tror aldri jeg har hørt om dette...Må googlelitt skjønner jeg for og finne ut hva bunnen er laga av. På toppen er det bare denne kremen, med bær/frukt på?
Jeg pleier å legge et lag vaniljekrem og så et lag med krem oppå det hvis jeg bruker friske bær på toppen, eller så et lag sjokoladekrem og så deretter krem hvis jeg bruker bær eller frukt som passer sammen med sjokoladesmak. Og så ringler jeg sjokoladesaus over det hele og blunder så jeg ikke ser kaloriene. :nemlig:
Jeg lager storstett "vinterpavlova". Tror jeg har funnet oppskriften her inne og på den er det mascarponeost blanda med creme-fraiche. Den er kjempegod!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.