Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pavlova - best med krem, vaniljekrem eller blanding?

Hvilken krem er best på pavlova?

  • Krem (som i pisket fløte)
    7 stemmer
  • Vaniljekrem
    7 stemmer
  • Blanding av vanlig krem og vaniljekrem
    44 stemmer
#1

Pebbles sa for siden:

Jeg lager pavlova for første gang og siden jeg verken har lagd eller spist kaken før, lurer jeg på hva dere som har anbefaler som fyll?

Og ang. oppbevaring; jeg har ikke stor nok kakeboks, hva er det lurt å pakke marengsbunnen inn i for et par dager?


#2

Nessie sa for siden:

Jeg bruker pakke den inn i plast. Om den er stor tar jeg en plastpose på hver side, og prøver å få det tettest mulig.

Jeg liker forøvrig krem best. :jupp:


#3

Bluen sa for siden:

Tror aldri jeg har smakt pavlova. :flau: Vaniljekrem er sabla godt, da.


#4

Nessie sa for siden:

:sjokk:

Jeg synes vaniljekrem blir for tungt liksom.
Kan gå an å blande vaniljekrem og krem, men en lett fersk krem med masse jordbær på toppen er best. :nam:


#5

Mei sa for siden:

En blanding. Absolutt. Jeg pleier å oppbevare bunnen(e) i lukket steikovn.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes bare krem eller bare vaniljekrem er ganske kvalmende (men foretrekker krem fremfor vaniljekrem, da ren vaniljekrem blir altfor tungt). Liker best masse pisket krem med litt vaniljekrem i. Kanskje sånn ca. 70/30.


#7

Pebbles sa for siden:

Tror jeg kommer til å slite litt på bærfronten også - så bare blåbær av ferske bær i butikken i dag. Hadde håpet på å kunne spore opp litt bringebær også - får se hva jeg får til.

Men om jeg ikke finner nok bær - hva er da best, frosne bær (de blir jo veldig vasne?) eller frukt av noe slag (hermetisk? fersk?)?


#8

slaraffen sa for siden:

Fersk frukt! Kiwi og druer er supert. Så kan du evt supplere med frossen. Den hermetiske blir litt for søt for pavlova.


#9

Tangina sa for siden:

På min pavlova som jeg akkurat har bakt, skal det være krem med litt vaniljekrem i og selvplukkede blåbær og villbringebær.


#10

Mei sa for siden:

Mango :hjerter: Eventuelt med banan og kiwi. Pavlova er genialt fordi man alltid kan bruke sesongens frukt og bær. Eventuelt det man har i fryseren eller det som ser best ut i butikken. Ikke hermetisk. :niks:


#11

Malama sa for siden:

Broren min lager en sånn, jeg mener der er krem, og så litt vaniljekrem (slik jeg kjenner begrepet vaniljekrem er jo den kokt opp og blandet med krem,) og oppå har han allverdens frukt og bær etter hva som er å oppdrive. Sikkert ikke korrekt pavlova, men vi kaller den bare "fruktdessertkaka" da...


#12

Tuppen sa for siden:

Blanding. :nemlig:


#13

Hot Lips sa for siden:

Jeg har på 50/50 krem og kuler med vaniljeis. Masse jordbær hvis det er sesong for det, ellers frisk frukt. Sikker vinner! :jupp:


#14

linne@ sa for siden:

En blanding er mest populært hos oss. Lagde den for et par dager siden, og hadde store bringebær, jordbær og blåbær på. Svosj, så var den digre kaken oppspist.


#15

Krem sa for siden:

Jeg lagde bunnen, med jordbær, bringebær og blåbær på, og serverte vaniljeis til. Superpopulært!


#16

Mjau sa for siden:

Jeg lagde pavlova med eggekrem blandet med vanlig krem. Det var den beste komboen jeg har smakt hittil. :)

Eggekrem var veldig lett å lage selv, og man får brukt opp eggeplommene som blir til overs også ;)


#17

Muskat sa for siden:

Pavlova med sitronkrem er også utrolig godt! De gangene jeg har laget det har jeg pisket vanlig krem og hatt i litt sitronfromasj-pulver, tror jeg det var. Kiwi, jordbær og stjernefrukt på toppen. :nam:


#18

Erica sa for siden:

Eggekrem, er ikke det nesten det samme som vaniljekrem da? Det er SÅ mye bedre med hjemmelagd vaniljekrem enn kjøpt, og egentlig ikke så mye arbeid heller. Og så får man som Mjau skriver her brukt opp eggeplommene. Vinn-vinnsituasjon. :D


#19

Che sa for siden:

Jeg har lest en oppskrift med blanding av kokosboller og krem i - den appelerer til meg :sparke:


#20

Mei sa for siden:

Hva gjør du med eggeplommene da? Steg for steg takk.

Sitronkrem kunne også gå an. Og kokosbolleblanding også. Bare ikke ren krem eller ren vaniljekrem. :niks:


#21

Erica sa for siden:

Her er en oppskrift på vaniljekrem ihvertfall:

Ingredienser

1 egg
4 plommer
80 g sukker
40 g maizena
5 dl melk
1-2 vaniljestenger
Tilberedning
kok opp melk med splittede vaniljest
egg/plommer/maizena/sukker piskes godt sammen(ikke luftig)
hell det varme over egg…rør godt- tilbake i kjelen- kok opp mens du pisker godt(skal koke opp)
hell rett i kald bolle- avkjøl


#22

Morella sa for siden:

Jeg smakte en Pavlova med hakket melkesjokolade på, det var faktisk veldig godt det også.


#23

livit sa for siden:

Jeg bruker gjerne is med vaniljesaus og bær på jeg da... litt utenom oppskriften kanskje - men godt er det ihvertfall :nam:


#24

Acsa sa for siden:

Sitronkrem! :jupp:

Lag eller kjøp lemon curd, og så blandet du ca. 1/3 lemon curd med pisket krem. Det er fantastisk godt med friske bær/frukt på, eller halvfrosne bær vendt inn i kremen.


#25

Spoon sa for siden:

tujlpbc11twss556789\kdnn.m ,


#26

Dixie Diner sa for siden:

Hilsen lillesøster? :knegg:
Sitronkrem høres fantastisk ut. Jeg elsker alt som har med sitron å gjøre. Neste gang jeg lager riskrem skal jeg lage Nigellas sitron-riskrem med sitronsaft- og skall i.


#27

Acsa sa for siden:

Sitronkrem er fantastisk. Noen tar et lag lemon curd og et lag pisket krem, men jeg synes det er best å blande det. En gang tok jeg frossen skogsbærblanding og vendte inn, det ble veldig friskt og godt og fin kontrast til pavlovaen. Det blir selvfølgelig best med hjemmelaget lemon curd. Og den holder seg fint en stund i kjøleskapet, så man kan lage dobbel porsjon, og så bruke i vaniljejogurt, som fyll i formkaker, på ristet loff hvis man spiser denslags osv.


#28

Nessie sa for siden:

Jeg bruker sjokolade og kiwi på vinteren. :jupp:


#29

Spoon sa for siden:

Oi, den hadde jeg ikke sett selv! :knegg:

Ylva på 4,5 satt her en stund etter meg, jeg hadde vel denne tråden oppe. Jeg bare lukket programmet da jeg så hun satt her, fikk ikke med meg at hun hadde greid å svare! :dåne:


#30

Bel@ni sa for siden:

Dette høres svært godt ut, men tror aldri jeg har hørt om dette...Må googlelitt skjønner jeg for og finne ut hva bunnen er laga av. På toppen er det bare denne kremen, med bær/frukt på?


#31

Nessie sa for siden:

:knegg:


#32

Sundae sa for siden:

Jeg pleier å legge et lag vaniljekrem og så et lag med krem oppå det hvis jeg bruker friske bær på toppen, eller så et lag sjokoladekrem og så deretter krem hvis jeg bruker bær eller frukt som passer sammen med sjokoladesmak. Og så ringler jeg sjokoladesaus over det hele og blunder så jeg ikke ser kaloriene. :nemlig:


#33

Dixie Diner sa for siden:

Jepp. Søk på "pavlova" her, da får du opp mange gode. :nam:


#34

sharon85 sa for siden:

Jeg brukte også eggekrem under vanlig krem og frukt. Fikk MASSE skryt av den :-)


#35

Tussa sa for siden:

Korleis lage du eggekrem da, Mjau? :)

Forøvrig er svaret blanding, rein krem blir for søtt syns eg.


#36

Tussa sa for siden:

Eg brukte den oppskrifta som eg fann her inne da eg laga. Den botnen skulle ikkje steikast men settast i varm ovn over natta. Den blei veldig god!


#37

Camomilla sa for siden:

Jeg bruker en blanding av krem og vaniljekrem, liker ikke krem.


#38

Cuyahoga sa for siden:

Litt krem. Masse frisk frukt og bær. Nam!


#39

Krem sa for siden:

Krem gjør seg forøvrig best alene hun. :nemlig:

:fredagsfjaser:


#40

Meissa sa for siden:

Jeg lager storstett "vinterpavlova". Tror jeg har funnet oppskriften her inne og på den er det mascarponeost blanda med creme-fraiche. Den er kjempegod!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.