Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kyllingleverpostei

#1

kamp sa for siden:

Denne er nydelig...

Uten melk, sukker, gluten, msg, nitrat, SCD vennlig, lavkarbo (bruk mandelmel) +++

Er lettere å si hva den inneholder :digger::digger:

         <strong>Kylling leverpostei</strong>

2 pk. á 250 g Kyllinglever, tint og skylt
1 pk á 500 g strimlet kyllingkjøtt eller kyllingkjøttdeig.
2 medium løk, hakket i kjøkkenmaskinen
50 g blå soft smør eller kokosolje

3 ts salt
1 ts muskat
ca ½ ts ingefær
ca ½ ts hvit pepper
1/2 ts paprikapulver
2 hvitløksfedd
3 ss mel (jeg brukte mandel mel siden det er SCD diett her i huset)

Lever, kjøtt, krydder og hvitløk kjøres i kjøkkenmaskin til det er godt moset.

Løken stekes blank i stekepanne sammen med litt av margarinen.

Smelt resten av margarinen sammen med melet, ha i vann og rør til en tykk saus. Klumper gjør ingenting. Ha løk og saus oppi leverblandingen og kjør maskinen til røren ser fin ut.

Has i to brødformer (jeg bruker silikon, trenger ikke smøres).

Stekes i vannbad på ca 175 grader i en time til kjerne temp er 70 grader.


#2

ingling sa for siden:

Å, sånn må jeg prøve å lage! Er det lett å få tak i kyllinglever? Har aldri sett etter det noe sted.. :) All kyllingpostei som en får kjøpt er jo full av rare greier, så hjemmelaget er nok saken!


#3

kamp sa for siden:

Jeg kjøper alltid økologisk kyllinglever på den økologiske butikken her i stavanger. Ellers har jeg sett det på Obs, Helgø og Ultra. Samt slakterne skal kunne få tak i :)


#4

ingling sa for siden:

Takk, da skal jeg sjekke ut det!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.